תרבות ופנאי
פיגוע אנטישמי באירוויזיון האחרון סוכל: מה יודעים על החשוד?
ימים ספורים לפני אירוויזיון 2025 נעצר בבאזל חשוד שתכנן פיגוע כנגד יהודים, כך חושף אתר האירוויזיון הישראלי, Euromix. לפי הדיווח, מעצרו של החשוד בוצע בזכות התרעה שקיבלו גורמי הביטחון בשוויץ
צעיר בן 25 נעצר בבאזל, שאירחה את גמר האירוויזיון בשנה שעברה, כמה ימים לפני פתיחת אירועי התחרות בעיר במאי האחרון, כך לפי דיווח של אתר האירוויזיון הישראלי, Euromix. לפי תחקיר של תאגיד השידור הציבורי בשוויץ, שירותי הביטחון במדינה קיבלו על כך התרעה מוקדמת. החשוד הוחזק במעצר לאורך ימי התחרות, ולאחר סיומה גורש לצרפת.
לפי הפרסום, החשוד הוא אזרח צרפת ממוצא צפון-אפריקני, שמתגורר בעיר בייל בשוויץ. לפי גורמי אכיפה, החשוד הביע בעבר תמיכה בארגון הטרור "דעאש", ופעילותו מוכרת לרשויות. כמו כן צוין שהוא סובל מהפרעות נפשיות המצריכות טיפול תרופתי. לפני האירוע הוא פרסם שבכוונתו להגיע לבאזל כדי "לתקוף יהודים". בדרך זו, החשוד נעצר לפני שהצליח להוציא את המתקפה אל הפועל.
כזכור ישראל סיימה במקום השני בתחרות כשניצולת הנובה,יובל רפאל, שרה את השיר "New Day Will Rise". מי שסיים אז במקום הראשון הם אוסטריה.
לפני שלושה ימים, זוכה התחרות ב-2024, נמו השוויצרי, הודיע כי יחזיר את הגביע במחאה על החלטת איגוד השידור האירופי לאפשר לישראל להשתתף בתחרות בשנה הבאה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



