דיגיטל וטק
מאסק בלחץ? אמזון תספק אינטרנט לווייני לחברת תעופה
אמזון הודיעה כי חתמה על הסכם להפעלת אינטרנט מבוסס לווייני Project Kuiper עם חברת התעופה האמריקנית JetBlue, שתהיה החברה הראשונה שמפעילה במטוסיה אינטרנט המבוסס על לוויינים אלה
אמזון של ג'ף בזוס מנסה לסגור את הפער בתחום הלוויינים מול החלוצה בתחום, חברתו של אילון מאסק סטארלינק. חברת התעופה האמריקנית JetBlue חתמה על חוזה עם אמזון ותהיה חברת התעופה הראשונה שתספק לנו בשמיים אינטרנט מבוסס לווייני Project Kuiper. כך הודיעה בלילה בין שישי לשבת אמזון. שירות זה ייכנס לפעילות החל מ-2027. המטרה היא לאפשר לנוסעים לצפות בתוכן, לעבוד ולהישאר מחוברים גם בזמן הטיסה.
עד כה הציבה אמזון 102 לוויינים בלבד סביב כדור הארץ, מתוך מערך מתוכנן של 3,200. כל הלוויינים שוגרו בארבעת החודשים האחרונים, החברה תגדיל את קצב הייצור במטרה לספק ללקוחותיה אינטרנט כבר במהלך 2026. אמזון מנסה בעצם להתחרות מול סטארלינק של מאסק, כאשר חברתו של בזוס חתמה בחודש אפריל האחרון על שיתוף פעולה עם איירבוס לשילוב בצי המטוסים שלה.
עוד ב-
בניגוד לאמזון, לסטארלינק כבר יש יותר מ-8,300 לוויינים פעילים ומונים כבר לקוחות ברחבי העולם. ספייס אקס כבר חתמה הסכמים עם חברות תעופה רבות, ביניהן: יונייטד, קטאר אירוויז, הוואיאן איירליינס ואייר פראנס.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



