דיגיטל וטק

האם כלי AI יפגעו בעובדי ההייטק בישראל? סקר חדש חושף נתונים מפתיעים

סקר חדש של רשות החדשנות, בשיתוף מכון ברוקדייל, מעיד כי רבים מהעובדים בתעשיית ההייטק חוששים שכלי בינה מלאכותית יפגעו בתעסוקה שלהם. מנכ"ל רשות החדשנות הוסיף אמר: "הסקר חושף את עומק השינוי שעובר על ההייטק הישראלי"  
מערכת ice | 
בינה מלאכותית (צילום shutterstock)
סקר חדש של רשות החדשנות, בשיתוף מכון ברוקדייל, חושף כיצד השימוש בכלי בינה מלאכותית בענף ההיי טק הישראלי הפך לעמוק ומשמעותי. הסקר מראה כי 95% מעובדי התעשייה משתמשים בכלי ה-AI באופן קבוע. אולם מנגד, עולה כי 64% מהעובדים חוששים שכלי הבינה המלאכותית מאיימים על עבודתם. החשש ניכר בעיקר בקרב עובדי הייטק שמתגוררים באזורי הפריפריה. 
עוד מצא הסקר כי העובדים אינם מסתפקים בשימוש בכלי אחד, אלא משלבים את הבינה המלאכותית במגוון רחב של משימות. כ-82% מהמשתמשים היומיומיים נעזרים בכלים בשלושה סוגי משימות או יותר ורבע מהם ביותר מששה סוגי משימות. ככל שעולה תדירות השימוש, כך גדל גם היקף השימוש במגוון תחומים. 
לפי הסקר כ-70% מהנשאלים מדווחים על שיפור רב באיכות התוצרים, כ-50% על קיצור משמעותי בזמן העבודה וכ- 40% אחוז על קיצור של יותר ממחצית מזמן הביצוע. 
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "סקר הבינה המלאכותית חושף את עומק השינוי שעובר על ההייטק הישראלי. כמעט כל עובדי הענף כבר משתמשים בה –  זו איננה תחזית עתידית אלא מציאות עכשווית שמעצבת מחדש את תעסוקת ההייטק". עוד הוסיף בין כי "זוהי עדות לחוסן ולגמישות של הענף, אך גם תזכורת לכך שהובלה טכנולוגית מחייבת יכולת הסתגלות מתמדת".  
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה