דיגיטל וטק
מטורף: מדענים הצליחו לייצר רובוטים מתאים אנושיים
צוות מדענים מאוניברסיטאות בארצות הברית הופתעו בעצמם מהיכולת שפיתחו, לייצר רובוטים זעירים מתאים אנושיים, ואומרים כי בעתיד יכול להיות להם שימוש בטיפול בפציעות ורקמות אנושיות
צוות מדענים חוקרים מהאוניברסיטאות הרווארד וטאפטס שבארצות הברית הצליחו לייצר "אנתרובוטים", רובוטים זעירים המסוגלים להסתובב בעצמם בצלחת מעבדה, שייוצרו על ידי תאים אנושיים.
התרגשות רבה נרשמה בקרב החוקרים שעשו זאת שאמרו כי בעתיד לרובוטים שכאלה תהיה את האפשרות אולי לטפל בפציעות גופניות ואף טיפול ברקמות אנושיות. החוקרים שהגיעו להישג מדעי זה התבססו על עבודתם הקודמת של חלק מאותם חוקרים, שייצרו את הרובוט החי הראשון.
על פי החוקרים, חלק מהיכולות שאפשרו את ההישג, הושגו בעזרת מחקרים על תאים אנושיים שנעשו על התפרצות מגפת הקורונה ומחלות ריאות. המדענים השתמשו בתאים של אנשים מבוגרים ממינים שונים ובגילאים שונים שתרמו את התאים למדע באופן אנונימי.
עוד ב-
הגילוי המפתיע מוסיף עניין רב בעידן בו המדע פועל להחליף חלק מהעבודות האנושיות ברובוטים שיוכלו לעשות את אותה עבודה, כעת מתגלה כי גם המחקרים לגבי רובוטים שיעסקו גם ברפואה, תופס תאוצה ויכול להגיע כבר בעתיד הקרוב לרמות שעליהן דובר רק בסרטי וסיפורי מדע בדיוני, שלא פעם חזה את העתיד של הטכנולוגיה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אתם ממציאים !! מי הם שמות המדענים ?R2 12/2023/03הגב לתגובה זו0 0למה אתם לא מביאים מקור ?? סתם לומר צוות מדענים !סגור
-
1.כבר הומצא בשליחות קטלנית (ל"ת)דדו 12/2023/02הגב לתגובה זו1 1סגור



