השוק

אל על מזנקת ב-97% בחצי שנה: האם זה הזמן להצטרף להמראה?

עם עלייה של 97% בחצי שנה ויתרון תחרותי חסר תקדים, אל על נהנית מרווחיות שיא. אך האם השוק ימשיך לתמוך בעליית הערך, או שהסיכון מעבר לפינה?
תומר גביזון |  3
דינה בן טל גננסיה, מנכ"לית אל-על (צילום גיא כושי ויריב פיין, דוברות אל-על, shutterstock)
מניית אל על (ELAL) ממשיכה לנסוק ורשמה עלייה של 97% בחצי השנה האחרונה, כאשר רק מתחילת 2025 הוסיפה לערכה עוד 37%. החברה, שבעבר הייתה נתונה ללחצים תפעוליים וכלכליים, נהנית כעת מעלייה בביקוש לטיסות, ירידה בתחרות, ותוצאות כספיות שוברות שיאים. נכון לאמצע פברואר 2025, שווי השוק של אל על הגיע ל-5.25 מיליארד שקל.
למרות ההערכות כי חזרתן של חברות תעופה זרות תפגע במעמדה של אל על, נראה כי ההשפעה עדיין מוגבלת. החברות הזרות אמנם חוזרות לפעול בישראל, אך פעילותן מצומצמת יחסית, ואל על מצליחה לשמר את הביקוש לטיסותיה, כאשר רוב המטוסים שלה ממשיכים לפעול בתפוסה גבוהה.
גורם משמעותי נוסף מאחורי הזינוק במניה הוא תוצאותיה הפיננסיות של החברה. ברבעון השלישי של 2024 דיווחה אל על על הכנסות של יותר ממיליארד דולר, נתון חסר תקדים שמעיד על צמיחה מואצת ועל יכולתה לנצל את השינויים בשוק התעופה לטובתה. המצב הביטחוני בישראל, שהוביל חברות זרות להשהות את טיסותיהן לארץ, העניק לאל על יתרון תחרותי, ואפשר לה לגבות מחירים גבוהים יותר בשל הביקוש לטיסות. אף על פי שהחברות הזרות חוזרות לפעול בהדרגה, הן עדיין רחוקות מהיקף הפעילות שהיה להן לפני המשבר, מה שמותיר לאל על נתח שוק משמעותי.
עם זאת, לא הכל ורוד. ככל שהתחרות תתגבר, עשויה אל על להתמודד עם לחץ להורדת מחירי הכרטיסים, מה שעשוי להשפיע על רווחיותה. בנוסף, שינויים במצב הכלכלי והביטחוני עשויים להשפיע על הביקוש לטיסות, דבר שעלול להוות אתגר לחברה בהמשך.

למרות האתגרים, המומנטום החיובי של אל על נמשך, והמניה ממשיכה למשוך עניין רב בשוק ההון. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר ביצועי החברה והתגובות שלה להתפתחויות בשוק התעופה, כאשר השאלה המרכזית היא האם מדובר בתחילתה של מגמת צמיחה ארוכת טווח או בגאות זמנית שתתמתן עם הזמן.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    רק אל על (ל"ת)
    תומר 02/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    לא טס אלעל אחרי שניצלו אותנו והעלו מחירים בצורה מבישה (ל"ת)
    שי 02/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • בכיין
    תומר 02/2025/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    תשאר בבית
    סגור