השוק

חברת הסטארטאפ הישראלית מקצצת: רבע מהעובדים יפוטרו

בעקבות "התמקדות והתייעלות": סטארטאפ ה-AI הישראלי D-ID מפטר רבע מעובדיו
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
חברת D-ID, מהמובילות העולמיות בתחום האווטארים האינטראקטיביים מבוססי בינה מלאכותית, הודיעה היום על פיטורים נרחבים במסגרת מהלך שהוגדר כ"צעדי התמקדות והתייעלות". על פי פרסום במאקו, הפיטורים מקיפים 22 עובדים, המהווים כרבע מכוח האדם של החברה, כאשר 19 מהמפוטרים הם עובדים מישראל ושלושה נוספים מסניפי החברה בחו"ל.
צעד זה מגיע בעיתוי מעניין במיוחד, שכן רק בשבוע שעבר הכריזה D-ID על שותפות אסטרטגית משמעותית עם ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט. במסגרת שיתוף הפעולה, הטכנולוגיה החדשנית של D-ID צפויה להשתלב בפלטפורמות המובילות של מיקרוסופט, כולל Microsoft Teams, ותאפשר למשתמשים העסקיים ליישם אווטארים מבוססי AI במגוון שימושים ארגוניים.

בהודעתה הרשמית, הדגישה D-ID כי המהלך נועד לאפשר לחברה להיערך לצמיחה מואצת בעתיד ולהתמקד באסטרטגיית הליבה שלה. "חברת D-ID מוקירה ומעריכה את תרומתם של העובדים שליוו אותה לאורך הדרך, ומחויבת לסייע להם בצעדיהם הבאים", נמסר מהחברה.
החברה הישראלית, שהפכה למובילה עולמית ביצירת אווטארים אינטראקטיביים מבוססי בינה מלאכותית, מתמקדת בשוק הארגוני ומספקת פתרונות בתחומי חוויית לקוח, שיווק, למידה ונגישות. הפיטורים הנוכחיים משקפים את המציאות המורכבת של חברות טכנולוגיה, גם כאלה הפועלות בחזית החדשנות בתחום ה-AI, הנדרשות להתאים את עצמן לתנאי שוק משתנים ולתחרות הגוברת בתעשייה.
רק לפני קצת יותר מחודש, חד הקרן הישראלי, שהגיע לאחרונה לשווי שוק של 1.4 מיליארד דולר, יוצא בגל פיטורים גדול. הסטארטאפ פלייסר (Placer.ai) החליט על קיצוצים משמעותיים ושולח כ-18% מכוח האדם של החברה הביתה.
על פי הפרסום היום (שני) ב"דה מרקר", כ-150 מעובדי החברה מתוך כ-850 עובדים כבר קיבלו הודעה על כך שהם מפוטרים, כאשר מרביתם מהאגף של החברה בארצות הברית. מדובר בקיצוץ הראשון שעושה החברה מאז הוקמה בשנת 2016.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה