השוק
תוצאות חיוביות לענקית האנרגיה המתחדשת הישראלית: זה הדיבידנד שתחלק
אורמת טכנולוגיות מפרסמת את תוצאות הרבעון הראשון לשנת 2025 עם עלייה בהכנסות וברווח הנקי, למרות ירידה בתחום החשמל. המנכ"ל דורון בלשר: "הביקוש לאנרגיה מתחדשת יציבה נותר בעינו"
אורמת טכנולוגיות (NYSE, TLV: ORA), מהחברות המובילות בעולם בתחומי האנרגיה הגאותרמית, פרסמה את תוצאות הרבעון הראשון עם גידול של 2.5% בהכנסות הכוללות ל-229.8 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2025, בהשוואה ל-224.2 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2024. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה עלה ב-4.6% ל-40.4 מיליון דולר, הרווח למניה מדוללת עלה ב-3.1% ל-0.66 דולר. ה-EBITDA המתואם רשם שיא של 150.3 מיליון דולר, גידול של 6.4% לעומת השנה הקודמת.
דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד רבעוני של 12 סנט למניה. החברה מתכוונת לשלם דיבידנד רבעוני של 12 סנט למניה בכל אחד משני הרבעונים הבאים.
תחום אחסון האנרגיה רשם זינוק של 119.7% בהכנסות בזכות נפח ייצור חדש ולהעלאת מחירים בשוק החוף המזרחי. תחום החשמל רשם ירידה של 5.8% בהכנסות בשל הגבלות אנרגיה ובעיות תחזוקה. תחום המוצרים הציג ביצועים חזקים עם גידול של 27.9% בהכנסות, הודות להגדלת פער ההזמנות ולשיפור במרווחי החוזים.
אורמת עדכנה בנוסף כי חתמה על הסכם לרכישת תחנת הכוח הגיאותרמית Blue Mountain בהספק של 20MW מחברת Cyrq Energy תמורת 88 מיליון דולר. הרכישה צפויה להיסגר עד סוף הרבעון השני של 2025. כמו כן, החברה זכתה במכרז לשני מתקני אחסון אנרגיה בישראל והחלה בהפעלה מסחרית של תחנת הכוח הגיאותרמית Ijen בהספק של 35MW באינדונזיה.
אורמת אשררה את תחזית ההכנסות שלה לשנת 2025 להכנסות בטווח שבין 935 מיליון דולר ל-975 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם בין 563 מיליון דולר ל-593 מיליון דולר.
דורון בלשר, מנכ"ל אורמת: "אורמת החלה את שנת 2025 עם תוצאות חיוביות, הכוללות עלייה של 2.5% בהכנסות, גידול של 4.6% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ועלייה של 6.4% ב-EBITDA המתואם. העלייה נבעה משיפור בביצועים של מגזר המוצרים ומגזר האגירה. מגזר האגירה נהנה מהתרומה של הנכסים החדשים שהתווספו במהלך 2024 ומתעריפי חשמל גבוהים יותר ברשת PJM. מגזר האגירה צפוי להמשיך להציג תוצאות טובות בשנת 2025 עם המעבר לפורטפוליו מאוזן.
"בעוד שבמגזר החשמל ראינו ירידה קלה בהכנסות ביחס לרבעון המקביל אשתקד, בעיקר עקב הצמצום הזמני היזום ביכולת העברת החשמל בקליפורניה ונבאדה עליו הודענו לאחרונה, יתר הפעילות הגיאותרמית הציגה ביצועיים טובים ויציבים. במקביל, אנו מתקדמים במספר פרויקטים בפיתוח ומצפים שיגיעו להפעלה מסחרית עד לסוף שנת 2025 ויספקו צמיחה בכושר הייצור וברווחים העתידיים. בנוסף, אנו מאמינים כי ההקלה הפוטנציאלית בלוחות הזמנים לרישוי פרויקטים, בשילוב עם מיקוד בפעילות אקספלורציה, יתמכו בהמשך הצמיחה במגזר, יגדילו את הכנסותינו ויסייעו לנו בהשגת היעדים ארוכי הטווח שלנו".
עוד ב-
עוד אמר בלשר כי "הביקוש לאנרגיה מתחדשת יציבה נותר בעינו ואנו ממשיכים לראות תעריפים גבוהים יותר בחוזים חדשים (PPA) במגזר החשמל ומחירי Resource Adequacy (RA) גבוהים יותר במגזר האגירה. בנוגע לתוכנית המכסים החדשה של טראמפ, אנו מעריכים כי ההשפעה על מגזר האגירה בטווח הקצר תהיה מינימלית הודות לרכישת הסוללות עבור כל הפרויקטים אשר נמצאים בהקמה. בנוסף, לפעילות ולעבודות הפיתוח במגזר החשמל ישנה חשיפה מוגבלת לסין אשר מקטינה משמעותית את ההשפעות השליליות האפשריות הנובעות מתוכנית המכסים. אורמת ממשיכה להיות מחויבת לאספקת פתרונות אנרגיה אמינים וברי קיימא ולהגדלת הערך לבעלי המניות. נמשיך לנווט את החברה בסביבה הרגולטורית המשתנה תוך התמקדות בתוכניות הצמיחה והמעבר לעתיד של אנרגיה ירוקה יותר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



