השוק

הבנק השוויצרי מרגיע: איראן מבודדת, סין ורוסיה לא נכנסות לתמונה

למרות האיומים האיראניים, התקיפות האמריקאיות וחששות שמביעה קרן המטבע, הכלכלן הראשי של הבנק השווייצרי מעריך: "אין צפי להשפעה ארוכת טווח"
מערכת ice | 
אילוסטרציה AI
בעקבות המתקפות האמריקאיות האחרונות על איראן והאיומים בטהראן לחסום את מיצרי הורמוז, מעריכים בבנק השווייצרי לומברד אודייר כי הסיכון להסלמה רחבה עדיין נמוך והשפעת האירועים על הכלכלה הגלובלית צפויה להישאר מוגבלת. "ההשלכות הכלכליות תלויות בעיקר באספקת הנפט, אך כל עוד אין שיבוש ממשי, ההשפעה צפויה להיות זמנית", אמר סאמי שער, הכלכלן הראשי ומנהל ההשקעות הראשי של הבנק.
הדברים מגיעים על רקע אזהרות בינלאומיות מהשפעה פוטנציאלית של התלקחות הסכסוך על הצמיחה העולמית. ראשת קרן המטבע הבינלאומית, קריסטלינה גיאורגייבה, התריעה בריאיון לבלומברג כי עלייה במחירי האנרגיה עלולה ליצור "השפעות משניות ושלישוניות" על הכלכלה העולמית ולהביא להפחתת תחזיות הצמיחה של הכלכלות הגדולות. לדבריה, הקרן עוקבת מקרוב אחר התנודתיות בשוקי האנרגיה.
כזכור, הפרלמנט האיראני הצביע בסוף השבוע בעד סגירת מיצרי הורמוז, עורק תחבורה חיוני שבו עובר כחמישית מהנפט העולמי, בתגובה לפעולה אמריקאית. אם האיום יתממש, הוא עלול לגרום לזעזוע באספקה, לעליית מחירים חדה ולהאצת האינפלציה. עם זאת, שער מעריך כי חסימה כזו אינה סבירה שכן מדובר בפעולה מורכבת העלולה לפגוע קודם כל בהכנסות הנפט של איראן עצמה. "איראן מבודדת יחסית – גם סין וגם רוסיה לא מאותתות שנחצה קו אדום, והשלוחות האזוריות של טהראן במצב מוחלש", אמר.
השווקים הפיננסיים מגיבים, לפי לומברד אודייר, בהתאם להערכת הסיכון הנמוכה יחסית. מחיר הנפט עלה אמנם ביותר מ-5% בשיאו, אך בהמשך התמתן. שוקי המניות שומרים על יציבות, תשואות האג"ח הממשלתיות נותרו ללא שינוי, מחירי הזהב דווקא בירידה וכך גם מדד התנודתיות האמריקאי VIX ירד.
שער מסכם: "אם לא יתממש איום ממשי על תפוקת הנפט – לא צפויה השפעה ארוכת טווח על שוקי המניות או על הריביות. לכן, נכון לעכשיו, אנו שומרים על אסטרטגיית ההשקעה שלנו ללא שינוי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה