השוק

טראמפ מטיל פצצה עסקית וחושף: נמצא קונה לטיקטוק

בעסקה שעדיין מלווה במסתורין, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע שמכירת טיקטוק מתקדמת, אך הדרך לסיום המהלך תלויה גם בעמדת סין – האם בייג'ינג תאשר את העסקה או תטרפד אותה?
מערכת ice | 
טיקטוק ודונלד טראמפ (צילום shutterstock)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע היום (ראשון) כי נמצא רוכש לאפליקציית טיקטוק. בראיון לרשת פוקס ניוז טראמפ ציין כי מדובר בגוף המורכב מאנשים בעלי הון רב, אך סירב למסור בשלב זה מי עומד מאחורי העסקה, והבטיח כי זהות הקונים תיחשף לציבור בתוך כשבועיים. לדבריו, ייתכן שיהיה צורך גם באישור מהרשויות הסיניות.
החוק שמחייב את מכירת טיקטוק או את חסימתה בארה״ב נכנס לתוקפו כבר בינואר השנה, אולם טראמפ דחה את יישומו באמצעות שלושה צווים שונים. המועד הקובע שנקבע כעת להעברת הבעלות על פעילות טיקטוק בארה״ב הוא ה-17 בספטמבר.
בעבר העניק טראמפ הארכות נוספות בנוגע לעסקה, בעיקר על רקע מתחים בין ארה״ב לסין בנושאים כלכליים. בייג'ינג טרם נתנה את הסכמתה הרשמית לעסקה, והבהירה כי כל מכירה תהיה כפופה לאישור ממשל סין, במיוחד אם תכלול גם את העברת האלגוריתם של האפליקציה.
באפריל השנה התקרבה חברה אמריקנית לרכוש את מרבית השליטה בפעילות טיקטוק בארה״ב, אך העסקה לא יצאה לפועל לאחר שטראמפ החליט להטיל מכסים חדשים על מוצרים סיניים. בעקבות כישלון ההסכם ההוא, ניתנה הארכה נוספת בת 75 יום, שאיפשרה לטיקטוק להמשיך לפעול בשוק האמריקני בזמן חיפוש אחר פתרון חדש.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה