השוק
מרגש: כך הסטארטאפ להנצחת החטוף בעזה מסייע לייצר חיים בכל העולם
הסטארטאפ Era, שהוקם על ידי עמיר גז (סמנכ"ל טכנולוגיות) עומרי סתיו (מנכ״ל), אחיו של החטוף עידן שתיוי ז"ל שנחטף ב-7 באוקטובר וגופתו עדיין מוחזקת בשבי החמאס, פיתח מערכת מבוססת AI, המציעה מענה כולל לניהול תהליכי פריון במקום אחד ובהתאמה אישית, מתוך רצון ליצור משפחות וחיים חדשים בעולם, דווקא מתוך הטרגדיה
הסטארטאפ Era, פיתח מערכת מבוססת בינה מלאכותית, המציעה מענה כולל לניהול תהליכי פריון במקום אחד ובהתאמה אישית. החברה מפתחת מערכת המיועדת להורים לעתיד ולקליניקות, הממפה את המיקום של המשתמש.ת במסע הפריון, ומתאימה תוכנית ליווי אישית. עם חיבור ישיר לכל המשאבים הנדרשים, כולל בדיקות וטיפולים, סיוע באיתור פונדקאות ותרומות, רופאים מומחים, סיוע רגשי, תמיכה קהילתית, מקורות מימון ועוד, כשהכל תחת קורת גג אחת.
החברה הוקמה על ידי עומרי סתיו (מנכ״ל), עמיר גז (סמנכ"ל טכנולוגיות), אליהם חבר כיועץ מקצועי ד"ר עופר פאינרו, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית (IVF) ומנהל בנק הזרע בבית החולים רמב"ם. עומרי הוא אחיו הגדול של עידן שתיוי, שנחטף ב-7 באוקטובר ממסיבת נובה, וגופתו עדיין מוחזקת ברצועת עזה. לאחר שהודיעו לעומרי ומשפחתו על הירצחו של עידן, כשנה בדיוק לאחר חטיפתו, נולדה Era מתוך השבעה, האבל והכאב, עם מטרה ליצור משפחות וחיים חדשים בעולם, דווקא מתוך הטרגדיה.
השוק שבו פועלת Era, מוערך ביותר מ־70 מיליארד דולר בשנה וצומח בקצב מואץ. כיום 1 מכל 6 אנשים במערב מתמודד עם אתגרי פוריות, אך עדיין חסרה מערכת הוליסטית שתלווה את ההורים לעתיד לאורך כל הדרך. קיימים בשוק המון מסלולים לבדיקות וטיפולי פוריות, אך קושי גדול בקבלת החלטות בתוך מסע הפריון נובע מחוסר בידע, בעיקר שמדובר בתרומת זרע או ביצית ופונדקאות.
רופאים לא רוצים לטפל באזור הזה של מסע הפריון, אלא להתמקד בתהליכים קליניים בלבד. כדי לעזור לאנשים לנהל את התהליך הנכון עבורם להבאת חיים לעולם, יש צורך בהכרות עם כל התהליכים ומציאת השותפים לדרך, בין אם אלו צוותים רפואיים או תורמים ופונדקאים.
החברה הוקמה ב-2025 וגייסה השקעה של חצי מיליון דולר בסבב פרה-סיד מהמשקיעים קרן Fusion, אבישי אברהמי מנכ"ל WIX, עינת גז, מנכ"לית פאפאיה גלובל (אחות של המייסד עמיר גז) ועומר קפלן, ממייסדי איירון סורס. ההון שגויס ישמש להרחבת צוות עובדי החברה והרחבת הפעילות בארה״ב.
המודל העסקי של Era כולל שלושה ערוצים מרכזיים: מודל Freemium המשמש את ההורים לעתיד - שהם משתמשי הקצה. פלטפורמה עסקית המיועדת לעסקים כמו קליניקות ורופאים, המציעים את הפלטפורמה למטופלים שלהם כדי לשפר ולייעל את העלויות, זמן וחוויה עד להשגת היעד. ושילוב יועצים ונותני שירות שונים במרקטפלייס, שם הם יכולים להציע את שירותיהם ומוצריהם בתמורה לעמלה.
כיום יש ל-Era עשרות משתמשים ראשונים, בין לקוחותיה נמנים זוגות הטרוסקסואליים ומקהילת הלהט״ב, נשים יחידניות, לצד רופאים, גופים רפואיים ובתי חולים. עומרי, הוא יזם סדרתי שפועל בעשור האחרון בעולם הסטארט-אפים, עם ניסיון בעולמות Supply & demand, הקמת מרקט-פלייסס ופלטפורמות טכנולוגיות. Era היא הסטארט-אפ הרביעי שלו, בעבר שימש כמנכ"ל שכיר בחברת wiv שפיתחה פלטפורמה לניהול קהילות.
עוד ב-
אמיר מגיע עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בעולמות התוכנה והפיתוח. הוא מתמחה בתחום ה-Healthcare בארה"ב, כולל ידע מעמיק בניהול קומפליינס ומערכות מורכבות. הוא מביא איתו ניסיון טכנולוגי נרחב לצד הבנה מעשית של הצרכים והאתגרים בעולם הבריאות הדיגיטלית בארה״ב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


