השוק

ב-350 מיליון אירו: רפאל בעסקה אדירה עם המדינה שיצאה נגדנו

הפרלמנט בגרמניה אישר רכישת 90 פודי תצפית והכוונה מרפאל עבור חיל האוויר. רפאל מציינת כי מדובר במערכת מדור חמישי, ש-28 חילות אוויר מרחבי העולם עושים בה שימוש
מערכת ice | 
רפאל מערכות לחימה מתקדמות (צילום יחצ, shutterstock)
רפאל הכריזה היום (שלישי) על עסקה בשווי 350 מיליון אירו עם חיל האוויר הגרמני. הפרלמנט בגרמניה אישר את העסקה, במסגרת האור הירוק שהעניקו לכך בוועדת התקציב במדינה.
חיל האוויר הגרמני ירכוש 90 פודי תצפית והכוונה למטוסי הקרב מסוג Litening5. הרכיבים מיועדים לצי מטוסי הקרב הגרמני - Eurofighter Typhoon. רפאל מציינת כי מדובר במערכת מדור חמישי, ש-28 חילות אוויר מרחבי העולם עושים בה שימוש. 2.2 מיליון שעות טיסה מבצעיות בוצעו יחד עם המערכות.
בעבר, הממשל הגרמני רכש מרפאל את פודי התצפית והכוונה מסוג Litening3, וברכישה הנוספת הזו, הם מביעים את ההערכה והאמון שנוצר להם בחברת מערכות הלחימה המתקדמות הישראלית.
כזכור, הקנצלר פרידריך מרץ הודיע על אמברגו נשק על ישראל, אך נראה כי התכנית לא יצאה לפועל עם הרכישות האחרונות. מי שכן עומדת מאחורי הבטחותיה לסנקציות נגד ישראל היא טורקיה.
במסגרת אמברגו הסחר שהטילה טורקיה על ישראל, ביום שישי האחרון אוניית מטען בבעלות חברת צים הישראלית סורבה לעגון בשטח הנמל הטורקי. בעקבות כך, צים המשיכה ליוון אך המטען שעל האונייה שיועד ללקוחות בטורקיה נותר ללא טיפול.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה