השוק
המסעדה המוכרת בישראל קורסת בחובות ענק: ''הייתי טמבל''
אידי ישראלוביץ שהקים את האימפריה הקולינרית המפורסמת ביותר באשדוד 'אידי דגים' עומד על פני תהום: ''אני מסעדן. זה מה שאני הכי אוהב לעשות. מה, אני אשב בבית ואראה טלוויזיה? אני רוצה להיות פה עד גיל 80''
בגיל 73, אידי ישראלוביץ לא חלם שיגיע היום הזה - האיש שהקים את האימפריה הקולינרית המפורסמת ביותר באשדוד מוצא את עצמו במאבק אחרון על קיום מפעל חייו. מסעדת אידי דגים, שזוהרת במשך ארבעה עשורים כמקדש הדגים הלא מעורער של הדרום, עומדת כעת מול איום סגירה בגלל קשיים כלכליים קשים.
בראיון לכלכליסט מסביר אידי: ''אני אסיר תודה על זה שהקהל חזר ומפגין כל כך הרבה אהבה. הייתי נוסע למסעדות הכי טובות בצרפת, עם כוכבי מישלן, אוכל ולומד, עושה קורסים בפריז וחוזר לאשדוד ומיישם. אני מסעדן. זה מה שאני הכי אוהב לעשות. מה, אני אשב בבית ואראה טלוויזיה? אני רוצה להיות פה עד גיל 80". על "האיטלקיה של אידי" שלא שרדה הוא אמר: "הייתי טמבל, חשבתי שאני יכול גם וגם".
כזכור רק לא מזמן בראיון לחדשות 12 סיפר אידי: ''אני עצוב, זו התקופה הכי קשה בחיי. העבודה ירדה ב-60 אחוזים. היום אני חי בזכות הספקים שאני עובד איתם 30 שנה. אם הם לא נותנים לי סחורה, אני סוגר. אני חייב להם הרבה כסף. כל הצ'קים חוזרים לרשויות, כרטיסי האשראי נופלים - והדבר היחידי שאנחנו נלחמים עליו כרגע זה איך לשלם לעובדים''.
הוא גם מספר בלב כבד: ''אני אומר לספקים - אם אני חי, אני אשלם להם, אבל אם אני נופל, שיבוא לקחת את התמונות מהקירות. עם כל הניסיון, עוד לא קיבלתי החלטה. אני מפחד מהרגע הזה שבו אגיד 'זהו'. אני רוצה להמשיך להילחם, יש לי עוד כוח להילחם. אני מאמין באורחים שלי, יש לי תקווה - השבוע ראיתי שאנשים באו אפילו כשלא היו רעבים, ופתאום המסעדה התמלאה"
עוד ב-
המקום שהיה פעם יעד עלייה לרגל לכל מי שעבר ליד אשדוד - פוליטיקאים מכל הקשת הפוליטית, שחקנים מובילים, אנשי עסקים ואזרחים רגילים שהפך אותם לחסידים - הופך כעת לסמל של עידן שחולף. הדיווח הנוגע לב של חדשות 12 שהגיע היום למסעדה חושף את הסיפור האנושי מאחורי הכותרות: איש בגיל זהוב שנאלץ להילחם על מה שבנה במו ידיו במשך חצי מאה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(73):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
56.הגיע הזמן לסגורסם 09/2025/21הגב לתגובה זו0 0מסעדה מיותרת לעשירים בלבד. ולא כזה סבבה חרא אוכלסגור
-
55.דפקתה מחירים אסטרונומיםבוזגלו 09/2025/20הגב לתגובה זו2 0על איזה פשיטת רגל עשיתם בוחטות מעשירים עם כסך שחור שבאו לאכול דגים , העמך, מעוטי היכולת אכלו ברחוב אצל הזקנה באשדודשהיה לה ברכה , ולא מכרה פנטזיה ,ולא בתי פאר ולא מרצדס בחנייהסגור
-
54.דפקתה מחירים אסטרונומיםבוזגלו 09/2025/20הגב לתגובה זו2 0על איזה פשיטת רגל עשיתם בוחטות מעשירים עם כסך שחור שבאו לאכול דגים , העמך, מעוטי היכולת אכלו ברחוב אצל הזקנה באשדודשהיה לה ברכה , ולא מכרה פנטזיה ,ולא בתי פאר ולא מרצדס בחנייהסגור
-
53.אולי יש לך דירה שתיים או שלוש למכירה?אשדודי 09/2025/19הגב לתגובה זו2 0אולי יש לך דירה טו שתיים למכירה?????סגור
-
52.מסעדה לא כשרה לא תצליח אין ברכהאריק הון 09/2025/18הגב לתגובה זו7 4רוב המסעדות הלא כשרות נסגרות ..תכלס אין ברכהסגור
- טען עוד
-
קבלת האחר וכבוד לאחר לא במתקיימים פהצדק חברתי 09/2025/20הגב לתגובה זו0 0פשוט חבל שיש אנשים שחושבים קצת אחרת והפנטים חושבים שרק הם בעולם .חשבתם פשוט לכבד כל אדם באשר הוא אתה לא חייב לבוא , בושה שזו הדרך שאתה דוגל בה התורה זה דבר יפה וכל אחד עושה זאת בדרך שלו הוא לא פגע באף אחד הקיצוניות הזו תביא עלינו קללה מקווה שאתה משרת בצהלסגור
-
51.טעם הקהל השתנה .פעם ב אפשרישראלי ז 09/2025/18הגב לתגובה זו0 0דג .סלטים צ'יפס..... התקדם הדור הצעיר. אנשים בני 30 מינוס פלוס לא מתחברים לכל הסט הזה .אין להם מושג מי הסלבריטים בתמונות . זה מקום נוסטלגי .זהוסגור
-
50.מי שלא מתקדם נשאר מאחור. היינו שם לפני שנה וחצי, המקוםנבמ 09/2025/18הגב לתגובה זו1 0המקום מיושן, אווירת נכאים, כנראה שהשף- אם יש- לא היה באותו היום, וכל האוכל היה תפל והוחזר. לא בשביל זה יוצאים למסעדה.סגור
-
49.תראו את המחירים בתפריט בגוגל ותבינו למה הוא קורסוולדמורט 09/2025/17הגב לתגובה זו2 0140 שקל לפילה דניס/לברק? אני ב140 ש"ח קונה 4 פילטים טריים מחנות דגים. אלו מחירים שרוב הציבור לא יכול או לא מעוניין לשלם, בטח אלו שגרים באזור. מה גם שאחוז גדול מהאזור שומר כשרות.סגור
-
48.תלמד מ״פסקדו״ריקי 09/2025/17הגב לתגובה זו3 1תלמד מהשף יחי ממסעדת פסקדו! המסעדה כשרה, צנועה עם אוכל מדהים. לא חייבים לדבור תכנית חסכון לאכול שם ובעיקר כשר ולא פתוח בשבת . הברכה שורה עליו והכל טוב . לא לייבים לאכול טת על העוגה..סגור
-
47.זוכר מסעדת דגיםון 09/2025/16הגב לתגובה זו1 0איפה האימפריה??????סגור
-
46.תמכור דירה ישקרן888 09/2025/16הגב לתגובה זו3 0מפוצץ בדירותסגור
-
45.מסעדהדודו 09/2025/16הגב לתגובה זו1 0בכיין, מה עשית כל השנים? מה אתה מילל? אתה יכול לסגור, מישהו אחר יפתחסגור
-
מחירי מסעדות יקראיריס 09/2025/17הגב לתגובה זו1 0אנשים לא יכולחם לשלם כמה מאות למסעדה אנשים הפסיקו להיות פרייריםסגור
-
44.כי אמרה שבתעופר 09/2025/16הגב לתגובה זו3 2שמור שבת והיא תשמור עליך ככה זה עובדתתעוררסגור
-
43.מסעדה מצויינתאלי 09/2025/15הגב לתגובה זו4 2אני אוכל במסעדה עוד מהימים ששרתתי כקצין צעיר על ספינת טילים היום בני שמשרת כמפקד סיירת מגיע לאכול ומקבל ואוכל במחיר חיילים 100₪ כולל מנות פתיחה מנת ומנה אחרונה בהחלט פטריוט אמיתיסגור
-
42.מסעדנות זה העסק הכי מסוכן.דוד 09/2025/15הגב לתגובה זו2 0גם כשרואים מסעדה מפוצצת, רוב הסיכוי שהיא מפסידה!סגור
-
41.אחרי 40 שנה הוא כבר בנה את עצמו הוא לא רעב ללחם.. 09/2025/15הגב לתגובה זו2 0הוא יכול להנות מהחיים לטייל בעולם ולהקדיש למשפחה שהקיםסגור
-
עצמאייעקב 09/2025/16הגב לתגובה זו2 0זה לא נכון.מי שהיה עסוק בעסק ולא עשה השקעות טובות ,יכול להגיע למצבים קשיםסגור
-
40.זבוטנסקי רמת גןאלדד יוסף 09/2025/15הגב לתגובה זו0 0מסעדה ל אחר 10 עד 15 שנה צריך לסגור גם אני שף 55 שניםסגור
-
39.רוע של תגובות. בושה. מסעד מצויינת (ל"ת)נאוה מירושלים 09/2025/15הגב לתגובה זו0 2סגור
-
38.רואה חשבוןדן 09/2025/15הגב לתגובה זו2 0לפי המחירון שלו. הנפילה לא קשורה למסעדה..סגור
-
37.אידי הטיפש חשב שלנצח אנשים יקחו משכנתא בשביל לאכול בסך (ל"ת)חיימקה 09/2025/15הגב לתגובה זו5 2סגור
-
36.איפה הכסף שעשית 50 שנה???צדק 09/2025/15הגב לתגובה זו4 1עשית ערימות 50 שנה איפה זה? על מה המסכנות?סגור
-
לקח לכיס. אבל כשיקרוס - לא יוכלו לקחת לו כדי לשלם חובותמישו 09/2025/17הגב לתגובה זו0 0ככה זה העבריינות המודרנית בארץ. אם לא יאמצו פה הרמת מסך - הם ימשיכו לברוח מאחריות.סגור
-
35.תוסיף עשרות ותראה הבדל ענקשמעיה 09/2025/15הגב לתגובה זו1 1ואניאומר זאת כחילוניסגור
-
34.תכשיר את המקום מסעדה כשרה זאת ברכהאורה 09/2025/15הגב לתגובה זו7 10תהפוך להיות כשר והברכה תבוא הרבה מסעדנים שעבדו בשבת הגיעו למצבים קשים הפכו לכשרים וברוך השם הכל ייסתדר והתפרנסו ממש טוב תנסה ותווכח בהצלחה אמןסגור
-
33.ענף קשה ביותרמסעדן לשעבר 09/2025/15הגב לתגובה זו4 1לצערי עברתי מה שאתה עובר אידי יקירי.אני בן גילך והייתי בעל מספר מסעדות .לשמחתי תפסתי החלטה בגיל 60 ויצאתי מהענף.הייה ברוך.תמכור את המסעדה.אסוף את השברים ותהנה מיתרת החיים.סגור
-
32.עייפהסתם אחת 09/2025/15הגב לתגובה זו7 0המון ישראלים בוכים שאין להם לסגור את החודש ואז אתה רואה אותם בדרך לחופשה בשדה תעופה או שהם קונים אוטו חדש לילדה או לאישה אני לא בטוחה איך העסק נופל ולמה רק משערת שזה קשור בחישובי הוצאות והכנסות לא נכונים. הגעת לגיל יפה תהנה לך בחול בטיול של גילוי עולם ותשאיר מאחור את ההצלחות ואת הכישלונות. ככה כולנו. אתה לא יוצא דופן באהבהסגור
-
31.צריך לשמור על רמה ואיכות , אחרת נפלטיםאבי 09/2025/15הגב לתגובה זו11 2בניגוד לחלק מהמגיבים והמשיחיים למיניהם שקושרים את המצב לכשרות ושבת , שהם דברי הבל מושלמים , הסיבה לנפילה של אידימאוד פשוטה . א. חוג הבליינים והסועדים שינוי טעם . ב. המסעדה אינה משדרת אוירה עכשווית אי אפשר לנוח על זרי הדפנה של העבר . ג. התפריט אינה חדשנית , בפעמים שסעדנו במסעדה , לא פגשנו צוות שמותיר רושם . לסיכום אידי , לא נעים לראות עסק דועך אולם עם כתבות ופנייה לציבור לא נפתרות בעיות בעולם המסעדנות . אנשים שבאים להשאיר מאות לא מעטות של שקלים על ארוחה כשהם יודעים ומבינים משהו בתחום מצפים ליותר מהמסורתי .סגור
-
רמה ואיכותיצחק 09/2025/15הגב לתגובה זו1 0שמעתי על המקום אך לא יצא לי להתנסות. איכות ורמה דבר חשוב ביותר אך מדברים פה על חדשנות ואני חושב שאנשים חוזרים לדברים מוכרים וגם טובים ולאו דווקא חדשנותסגור
-
30.כשרותיניב 09/2025/15הגב לתגובה זו7 13אני מאמין שאם זה היה כשרהלא היה נופלסגור
-
כי לאוכלי כשר אפשר להגיש הכלברוך 09/2025/18הגב לתגובה זו0 0מי שאוכל טעים לעומת זאת, לא יסתפק ברמה נחותנ. הברכה על מסעדות כשרות היא כי יש בארץ הזאת יותר ויותר אנשים שאוכלים כשר. פשוט עושים הרבה יותר ילדים. לא משהו מיסטי, סתם עניין של כמות.סגור
-
29.לא בבית סיפרינויעקב 09/2025/15הגב לתגובה זו1 10מגלמון מנותק מהמציאות מלא שנאה ליהדותו מסכן וכמו שמעיד על עצמו טיפש שלא למד מבעלי מסעדות היוקרא בתא שכולם הפכו לכשרים ..כי כך העם רוצה וצריךסגור
-
28.אידי אמין דדהאידי 09/2025/15הגב לתגובה זו0 1מעניין אני דייג אשדודי זקוב דגים והאחים זנו זה כולם מכירים מישהו זה אידי?? זה לא אידי אמין דדהסגור
-
27.תורת ה' תמימהזוהר 09/2025/15הגב לתגובה זו4 8ככה זה כשמוכרים לא כשר!!!!! אל תתעסקו עם התורה הקדושה ולא תצטרכו לבכות על מר גורלכםסגור
-
26.מסעדהמיקי 09/2025/15הגב לתגובה זו5 0יש לך מסעדה מעל 40 שנה כולם באו ופירגנו .זה נורמאלי שנפתחו מסעדות חדשות ודור חדש אז תפרגן להם.תנסה למצוא תעסוקה בייעוץ של מסעדות.בהצלחה.סגור
-
25.לא כשראבי 09/2025/14הגב לתגובה זו7 8אמרתי לו כמה פעמים לעשות כשרות רק החברה של הכשר משלמים מה לעשותסגור
-
24.גבה מחירים בשמיים הרוויח עכשייו בוכה שביזבז את הכסף (ל"ת)מנו 09/2025/14הגב לתגובה זו9 1סגור
-
אל תראה טימטומך ברביםראובן הלוי 09/2025/15הגב לתגובה זו1 0נכון גבה מחירים בשמיים ומי ששילם שילם איש לא עמד לו עם אקדח. הוא לא ביזבז. זוכר טמבל שהיה כאן פעם דבר שנקרא קורונה והרבה מסעדות שהיו סגורות ולא עבדו במשלוחים פשטו את הרגל העניין שגם בתקופה שלא הרוויח שקל וזה לפחות שנתיים קורונה הבן אדם הצטרך לשלם ארנונה ומיסים גם כשלא הכניס שקל וגם היה צריך להתקיים לא? הוא וצוות עובדים.ככה פשוטסגור
-
23.המסעדה המיתולוגית אידי באשדודמור 09/2025/14הגב לתגובה זו6 1כשלא שומרים פרוטה לבנה ליום שחור זה מה שקורה במשך עשרות שנים מכרו במחירים מופקעים דגים מהים שצדו בחינם אבל בגלל הפרסום והילה הרשו לעצמם לרושש אנשים אבל לא לעולם חוסן הרבה עסקים בעבר מאוד מפורסמים נאלצו לסגור אחרי התהילה והשיא מגיע מדרון צריך לדעת מתי לפרוש ולא להיות חמדן זה שהוא אוהב להאכיל אנשים נשמע יפה באוזן אבל הכוונה היתה לאנשים שהממון בכיסם שיכלו להרשות לעצמם ואם הוא אוהב להאכיל אנשים אז שיפתח בית תמחוי ויאכיל בחינם אולי הברכה תשרה עליוסגור
-
22.מעולם לא שמעתי על מסעדה המפורסמת בישראל. (ל"ת)איזה כתבה לא מקצועית 09/2025/14הגב לתגובה זו7 6סגור
-
עדיין לא מאוחר לארוחת פינוקחיים זמל 09/2025/15הגב לתגובה זו1 0תתארגן עם קבוצה של לפחות 6 איש , הזמן מקום מראש , וסע לאשדוד לאזור התעשיה בכניסה הצפונית לעיר , חוויה בלתי נשכחת לשבת ולאכול בפינוק ..סגור
-
21.אידי דגיםירון 09/2025/14הגב לתגובה זו4 9פותח בשבת ומוכר לא כשר???? אין לך סיכוי קטן להצליח !!!!!סגור
-
מוזר, כי הוא קיים 50 שנהמישו 09/2025/17הגב לתגובה זו1 0חלאס לדחוף את הכשרות לכל מקום. כאדם דתי אני מבקש שתפסיקו עם זה.סגור
-
אשדוד לחרדיםשבת קודש 09/2025/15הגב לתגובה זו1 4נכון הוא שיקוץ משוקץ האידי הזהסגור
-
20.מחיריםשרוני 09/2025/14הגב לתגובה זו9 0המחירים שלך מאוד מאוד גבוהים. ייתכן ואם היו מחירים סבירים , היינו מפרגנים יותר. ישראלים אוהבים לאכול ולבלות, אבל כשצריך לשלם ככ הרבה , חושבים 5 פעמים . בהצלחה.סגור
-
19.ההסבר פשוט. הייתי אכלתי היה סהיר. לא אבוא שובאבי פרקש מרכז 09/2025/14הגב לתגובה זו6 2זו מסעדת דכים רגילה עם אוכל בסדר ולאיותר מזה.על המחירים היום....לא רוצה לדברסגור
-
זו הבעיה , היום סביר לא מספיק (ל"ת)אבי 09/2025/15הגב לתגובה זו0 0סגור
-
18.חי ביער 09/2025/14הגב לתגובה זו5 2א. ב בעסקים ברגע שהעסק מפסיד עצור סגור .סגור
-
תייעלשי 09/2025/15הגב לתגובה זו4 0לא נכון !בארץ שלנו תמיד תשמור 1. כסף לבן ליום שחור. 2.התייעלות לפי המצב .לחסוך בהוצאות .לבדוק מחירי קניה מספקים.עובדים מיותרים להוציר לחופשה . 3.לחפש קליינטים חדשים .מחירים שונים .וועדי עובדים . ותמיד עסק טוב .עם התייעלות נכונה .וניהול נכון .יצליח !סגור
-
17.מסעדה שהיא ביתאלין 09/2025/14הגב לתגובה זו4 1הלוואי וההצלחה תימשך לתמיד. תמיד טעים טרי וחגיגי. שירות מקצועי ונעים, והמסעדה יפהפיה. המקום הקלאסי ליהנות מארוחת דגים. שווה לנסוע עד אשדוד.סגור
-
16.עם ישראל חימה שנכון 09/2025/14הגב לתגובה זו2 3תעשה אוכל כשר ותראה ברכהסגור
-
15.נמאס לאנשים ממסעדות טריפה (ל"ת)קזדזדזדזדזזד 09/2025/14הגב לתגובה זו5 10סגור
-
14.ישראלדיוה 09/2025/14הגב לתגובה זו4 0תמכור ותלך הביתה, לא משלם חובות לספקים ונאחז בכח בקרנות המזבח. אדם שלא משלם את החובות שלו לעולם לא יהיה לו שפע ממה שמרוויח. לפני שאתה אוכל תשלם לאלה שבזכותם יש לך מה לאכול.סגור
-
13.אידי מקסים והאוכל מצויןפת 09/2025/14הגב לתגובה זו6 2מסעדה טובה, דגים מצוינים ופירות ים, מומלץסגור
-
אידיצחי 09/2025/15הגב לתגובה זו2 2תיסגורסגור
-
12.באמת כואב על כל עסק שנסגר אבל...אלי 09/2025/14הגב לתגובה זו10 0אידי היקר, כבר לא ניתן היה לעמוד במחירים המטורפים שלך. היה טעים מאוד אבל היה יקר ברמות על. סליחהסגור
-
11.חייחי 09/2025/14הגב לתגובה זו2 2לך תבכה למשפחה שלך יא טמעסגור
-
10.אני מהצפון, מי שמע עליה? (ל"ת)חיים בסרט 09/2025/14הגב לתגובה זו1 3סגור
-
אנשים מגיעים מכל הארץ , כבר 40 שנה , אוכל נפלא , (ל"ת)חיים זמל 09/2025/15הגב לתגובה זו1 0סגור
-
9.חייב לכנס לדואר חדשמציל 09/2025/14הגב לתגובה זו1 0קודם כול לוריד מחירים דבר שני לפטר כמה עובדים לעבוד במינימום עובדים חייב לתת שרות משלוחים לבונות מערכת אוטומציה כדי לענות למשלוחים עם בנינה מלאכותית כדי לחסור בעובדים לחזק את פרסום ממומן לשנות את עניין לעסק יוקרתי לעסק משפחתית הכי חשוב לעשות אוכל טעים מחיר טוב ומפנקים תמיד את לקחות במשהו נוסף luizmannsale@gmail.comסגור
-
8.הגדולה לעזוב בזמןטט 09/2025/14הגב לתגובה זו5 1הגגולה לעזוב בזמן עשה את שלו וממש ממש לא רעב ללחם מלא נכסים יש לוסגור
-
7.נמאס מהפלצנים והמחיריםוותיק עתיק 09/2025/14הגב לתגובה זו4 4כשמאבדים את המצפון והרגש ותוקעים מחירים של מישלן למסעדת אידי, פתאום מבינים שמהסלבס והפוליטיקאים מהליכוד לא ניתן לחיות. אתה כולה מסעדת דגים באשדוד עיר עם פשע גזענות דתיות.... לא ממש שדרות אלישע בפריז.סגור
-
התחלת טוב ואז עברת לגזענות. (ל"ת)רוני 09/2025/15הגב לתגובה זו5 1סגור
-
עדי מספיק לבלבל את המוחמשה 09/2025/14הגב לתגובה זו7 0שנים אתה עושה כסף כמו חול מה קרה .מכור נכסיםסגור
-
6.למי שמוכר שרצים (ל"ת)השם לא יסלח 09/2025/14הגב לתגובה זו4 10סגור
-
מי אתה שתדבר בשמי???השם 09/2025/18הגב לתגובה זו1 0סלחתיסגור
-
5.ניהול משבריםמרים 09/2025/14הגב לתגובה זו0 0לפעמים צריכים להיות חכמים ולסגור לא לקח החלטה והוא נמצא מעברסגור
-
4.מהמרת. מ 09/2025/14הגב לתגובה זו1 0להמר אתה לא אוהב ?????סגור
-
3.לא למד לנהל כמו שצריך, חייב לדעת כי ברגע שלוקחים הלוואה (ל"ת)צפוני 09/2025/14הגב לתגובה זו5 2סגור
-
2.אידי דגיםיוספה 09/2025/14הגב לתגובה זו10 1יקר מאד אצלך. אולי תנסה לעבור לחומוסיה עם פלפל ? קרעת את הכיסים של הסועדים.סגור
-
1.דמעות תניןיובל 09/2025/14הגב לתגובה זו19 1לא קנאתי בו כשעשה מיליונים ולא מרחם עליו עכשיו. אידי הגיש אוכל טוב במחירים יקרים (מאוד). לדעתי, הקריסה הגיעה בגלל עיניים גדולות והטיית המשאבים לכיוונים אחרים. זוהי תופעה שחוזרת על עצמה אצל כמעט כל השפים שמנצלים את ההצלחה בראשית הדרך להעלות עוד ועוד את המחירים עד לנקודת השבירה של הקהל שלא חוזר.סגור



