אוכל

בית הקפה המוכר בקשיים כלכליים: הוצא צו עיכוב הליכים

הקבוצה העסקית, בהובלת השף והקונדיטור דן קירש ושותפיו העסקיים יוסף מאיר שטיבר ומשה ברונשטיין, מתמודדת עם חובות של כשלושה מיליון שקלים ו"קפה קירש", מהמוסדות הקולינריים הידועים בלב דיזנגוף, קיבל השבוע אישור להליך הגנה מפני נושים בבית המשפט המחוזי בתל אביב
מערכת ice |  1
בית קפה (צילום shutterstock)
גל סגירת המסעדות בישראל נמשך, ועוד אחד מבתי הקפה הוותיקים והמפורסמים של תל אביב החליט לסגור את שעריו, בפעם השניה בשנים האחרונות. על פי פרסום של YNET "קפה קירש", מהמוסדות הקולינריים הידועים בלב דיזנגוף, קיבל השבוע אישור להליך הגנה מפני נושים בבית המשפט המחוזי בתל אביב. המסעדה, ממשיכה לשרת לקוחות למרות ההליך המשפטי, כאשר בקשת ההגנה כוללת גם את מפעל המאפים המספק מוצרים לבית הקפה.
הקבוצה העסקית, בהובלת השף והקונדיטור דן קירש ושותפיו העסקיים יוסף מאיר שטיבר ומשה ברונשטיין, מתמודדת עם חובות של כשלושה מיליון שקלים. השותפים הקימו את המיזם בשנת 2020, בעיצומה של תקופה מאתגרת במיוחד לענף המסעדנות, והשקיעו סכומים משמעותיים מכספם הפרטי בפיתוח המותג והמוצרים. 

עורכי הדין המייצגים את החברות, צבי וישנגרד ומלי טייב, הציגו לבית המשפט תמונת מצב קשה שנוצרה כתוצאה משילוב גורמים: תחילה ההתמודדות עם מגפת הקורונה והתחרות המתעצמת בשוק, ולאחר מכן המצב הביטחוני המתוח שהחל עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", שהוביל לירידה חדה בתיירות ובביקושים. 
קירש מסר ל-ice: ''הבקשה שהוגשה לבית משפט היא בשביל לאפשר לי לעמוד בהתחייבויות שלי ושהעסק ימשיך לעבוד כרגיל ואכן הבית קפה והחנות בסנטר יפתחו רגיל ביום ראשון אחרי החג (אנחנו תמיד לא עובדים בפסח). פתחתי את הסניף של הסנטר בהשקעה רבה באמצע המלחמה ולמרות עליית המחירים והשפעת המלחמה על הענף וירידה בהכנסות תמיד היה ותמיד יהיה לנו חשוב לתת מוצר הכי טוב ובלי להתפשר על איכות המוצרים.לפני עבודה רבה ואני אעשה הכל כדי להמשיך לשרת נאמנה את לקוחותינו ובמקביל לעמוד בהתחייבויות שלנו. יום ראשון בבוקר אחרי חופשת החג פותחים כרגיל גם בקפה וגם בחנות בסנטר''. 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ככה זה שהבעלים מושכים משכורות מעבר למה שמגיע
    מנחם 04/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל מסעדה דניה בארץ מנסה להתעשר במהירות . הבעלים לרוב עושים נזקים בגלל שלא קשורים לענף . מושכים משכורות ענק , לא נמצאים בעסק . בסוף הבלוף יוצא . מקום שלוקח מחירים כאלה לא אמור להיסגר . הבעיה נטו בבעלי המקום .
    סגור