השוק

ביל אקמן מנצח את השוק - בזכות שתי המניות האלו

קרן ההשקעות של אקמן מציגה תשואה כפולה מזו של ה-S&P 500 מתחילת השנה, בין היתר בזכות שתי מניות מפתיעות. במי אקמן, שביקר בישראל, משקיע - וכמה הוא הרוויח?
רוי שיינמן |  1
ביל אקמן (צילום רוי שיינמן)
המשקיע והמיליארדר ביל אקמן ממשיך להוכיח מדוע הוא אחד מהשמות הגדוליםבעולם ההשקעות. הקרן שהוא מנהל, Pershing Square Holdings, הניבה תשואה של 25.3% מתחילת השנה - יותר מכפול מהתשואה של מדד ה-S&P 500 שעומדת על כ-12%.
ההישג הזה בולט במיוחד כשמביאים בחשבון שמדובר בקרן ותיקה יחסית הפועלת מאז 2014, ושבשנים האחרונות, מאז 2019, היא מציגה בעקביות מרשימה תשואות חזקות.
מאחורי התשואה הגבוהה השנה עומדות בין היתר שתי החזקות בולטות במיוחד של הקרן: מניות Fannie Mae (סימול: FNMA) ו-Freddie Mac (סימול: FMCC), סוכנויות המשכנתאות האמריקאיות, שזינקו בלמעלה מ-300% מתחילת 2025.

ביל אקמן (רוי שיינמן)
לפי ההערכות, ההשקעה של אקמן במניות פאני ופרדי הניבה לקרן רווח של כ-2 מיליארד דולר רק השנה. מדובר בהשקעה ארוכת טווח של פרשינג סקוור, שאקמן היה אחד התומכים הבולטים ביותר בה לאורך השנים.
שתיהן החלו את השנה סביב רמות של 3 דולר למניה, אך נכון לסוף השבוע האחרון, פאני סגרה במחיר של 14.64 דולר, ופרדי ב-13.5 דולר, עלייה של יותר מפי ארבעה. הזינוק במניות מגיע על רקע הערכות הולכות וגוברות שהממשל האמריקאי יפעל לשחרור הסוכנויות מהשגחת המדינה, מהלך שמזוהה גם עם השקפתו של אקמן עצמו.
פרשינג סקוור נסחרת בעיקר בלונדון, מה שהופך את ההשקעה בה לפחות נוחה עבור משקיעים אמריקאים, בין היתר בשל מגבלות רגולטוריות, בעיות מיסוי כקרן זרה, דמי ניהול גבוהים יחסית של 1.5% ודמי הצלחה של 16%.
אך כל החסרונות הללו מתקזזים כשמסתכלים על ההנחות שבהן נסחרת הקרן, נכון לשבוע האחרון, מניית הקרן נסחרת בדיסקאונט של כ-31% ביחס לשווי הנכסי הנקי שלה (NAV) שמוערך ב-89 דולר, בעוד שמחיר המניה עמד על 63.41 דולר.
הפער הזה בין שווי המניה לשווי הנכסי הוא מה שמושך רבים מהמשקיעים, שרואים בקרן הזדמנות לחשיפה זולה להשקעות של אחד המוחות החריפים בשוק.
פרשינג סקוור מחזיקה בפורטפוליו מצומצם שכולל כ-6 מניות עיקריות. לצד פאני ופרדי נמצאות בו גם חברות כמו אובר, Alphabet (חברת האם של גוגל), חברת הניהול הקנדית Brookfield, ורשת המזון המהיר Restaurant Brands International שכוללת רשתות כמו בורגר קינג, פופאיי'ס ועוד.
אקמן עצמו מחזיק ביותר מ-20% ממניות הקרן, והיא מנוהלת על ידי חברת ההשקעות שלו, Pershing Square Capital Management. בשנים האחרונות, אקמן זנח כמעט לחלוטין את ההשקעות מסוג שורט (מכירה בחסר), ומתמקד בחברות שלדבריו מציגות צמיחה יציבה וברת קיימא לאורך זמן.
כפי שכבר הוכיח בעבר, לאקמן חשוב לא רק להרוויח כסף אלא גם להעביר מסר. כך היה גם לאחרונה בביקורו בישראל, שהתרחש על רקע התמיכה הרבה שלו במדינה לאחר מתקפת ה-7 באוקטובר. במהלך הביקור, פתח אקמן את המסחר בבורסה בתל אביב, נאם בכנסים של EY ושל ג'פריס, ונפגש עם בכירים במשק ועם ראש הממשלה.
אקמן סיפר בנאומו על המכתב האחרון שקיבל מאביו, בו הזהיר אותו מפני האנטישמיות הגואה וביקש ממנו לפעול למען העם היהודי. בעקבות כך, אקמן לא רק ביצע תרומות, אלא גם השקיע ישירות במניית הבורסה לני"ע בתל אביב-– מהלך שלדבריו "נועד להעביר מסר ברור של תמיכה".
לדבריו, "זו אחת ההשקעות הטובות שעשיתי, לא בגלל הרווח, אלא בגלל ההצהרה. לעולם לא נמכור את המניות - אנחנו כאן להישאר".
ההצלחה של ביל אקמן השנה לא מגיעה במקרה. עם השקעות מדויקות כמו בפאני ופרדי, פורטפוליו מרוכז אך איכותי, וניהול עם חזון לטווח הארוך, הוא מצליח להכות את השוק פעם אחר פעם.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ריגשת
    ממטרה 09/2025/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אקמן זה אח
    סגור