השוק

בחוב ענק של 42 מיליון שקל: המרכז המוכר קורס כלכלית

בית אבות לניצולי שואה קרס תחת חוב של 42 מיליון שקל, בית המשפט מינה מפרק. 220 קשישים סיעודיים וניצולי שואה במתחם תל השומר עומדים בפני אי ודאות לאחר שהעמותה "גיל עד" נקלעה לחדלות פירעון בעקבות דרישת תשלום רטרואקטיבית של המדינה
דסק משפט |  1
מניות יורדות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה השבוע את עורך הדין אהוד גינדס למפרק זמני ומנהל מיוחד של העמותה "גיל עד מרכז גריאטרי ציבורי אזורי", המפעילה את בית האבות הציבורי "גיל עד" במתחם תל השומר. העמותה, שהוקמה בשנת 1986 בשיתוף משרד הבריאות, משרד הרווחה, הג'וינט וארבע רשויות מקומיות (רמת גן, גבעתיים, קרית אונו וסביון), נקלעה לחוב של כ-42 מיליון שקל ופנתה בעצמה לבית המשפט בבקשת פירוק.
על פי הפרסום בכלכליסט הערב (שבת) המרכז הגריאטרי משכן כיום כ-220 קשישים סיעודיים, תשושים ותשושי נפש, ביניהם עשרות ניצולי שואה, ומעסיק כ-170 עובדים. על פי הבקשה שהוגשה באמצעות עורכי הדין פיני יניב ואריאל נסים ממשרד מיתר, כ-70% מהמטופלים מופנים על ידי המדינה, ו"במקרים רבים מדובר במקרים הקשים ביותר שאין להם פתרון במוסדות אחרים". העמותה טענה כי היא "אחת הכתובות האחרונות למטופלים הדורשים טיפול ייחודי" ו"הבית האחרון של החוסים שמטפלת בהם עד יומם האחרון".

שורש המשבר טמון בפסק דין של בית המשפט העליון מאוגוסט 2025, שחייב את העמותה בתשלום למדינה של דמי שימוש ראויים על השטח בבית החולים שיבא באופן רטרואקטיבי מינואר 2015 - סכום של כ-35 מיליון שקל. העמותה שילמה עד כה 2 מיליון שקל במסגרת פשרה, ונותר חוב של 33 מיליון שקל למדינה ועוד כ-9 מיליון שקל לנושים נוספים. מנגד, העמותה טוענת לרכוש וזכויות בסך 39 מיליון שקל, ולזכויות תביעה לפיצויים נגד המדינה בגין השקעות שביצעה בשטח - בסך 88 מיליון שקל.  השופט חגי ברנר מינה את עו"ד גינדס נוכח "חדלות הפירעון התזרימית והצורך בהפעלה זמנית לרווחתם של 220 חוסים חסרי ישע".
כזכור רק לאחרונה חוקרי תחנת מוריה שבמרחב ציון מתמודדים בתקופה האחרונה עם חקירה רגישה שהגיעה לפתחם, בדבר עבירת מין שהתבצעה בבית אבות בירושלים. החשוד המרכזי הינו עובד המקום, שביצע על פי החשד עבירות מין במטופלת קשישה.
המקרה נחשף על ידי עובד אחר בבית האבות, שתפס את החשוד בשעת מעשה - בתוך חדרה של הנפגעת. העובד דיווח על כך למשטרה באופן מיידי, והחשוד נעצר על ידי השוטרים ונלקח לחקירה. על פי החשד, המטפל נתפס על ידי אחד העובדים עמו במחלקת תשושי נפש במוסד הסיעודי, כשהוא רוכן מעל הקשישה כשמכנסיו מופשלים. העובד צעק לעברו של החשוד שבתגובה, סידר חזרה את מכנסיו ויצא מהחדר.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה הקשר בין עמותת גיל עד לבין מה שקרה בבית האבות בירושל
    אחר כך 11/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סתם לנפח כתבה בלי שיש שום קשר בין חלקיה. עיתונות לא ראויה. לא ש הכתב ולא של העורך.
    סגור