השוק

קליל בעסקת מיליונים: רוכשת 51% מפעילות החברה הזו

קליל רוכשת 51% מפעילות חברת גולן צח, העוסקת בתחום מערכות האלומיניום למגורים. מחזור פעילותה של החברה הנרכשת בשנה שעברה עמד על כ-70 מיליון שקל עם רווח (לפני מס) של כ-14 מיליון שקל
מערכת ice | 
גולן דבוש ולוי (צילום ראי שנקר)
חברת קליל, המפתחת, מייצרת ומשווקת מערכות אלומיניום, הודיעה היום (רביעי) על רכישת 51% מפעילות חברת גולן צח. מדובר בחברה שעוסקת ביבוא וסיטונאות בענף האלומיניום, בתמורה לכ-44 מיליון שקל אשר מתוכם שולמו כ-40 מיליון שקל במועד החתימה והיתרה תשולם, בכפוף לעמידת החברה המשותפת ביעדים שנקבעו בהסכם, במהלך המחצית הראשונה של 2029 בהתבסס על הרווח הנקי (לפני מס) של החברה המשותפת בשנים 2026-2028. 
מדובר בעסקה אסטרטגית ראשונה מזה שנים, בהובלת המנכ"ל החדש קובי לוי, שמהווה מהלך משמעותי להרחבת פעילות החברה בשוק הבנייה הרוויה, בדרך של הרחבת מגוון מוצרי קליל, לרבות מוצרי 'קליל בייסיק', חיזוק מערך ההפצה והקשר עם הצרכן הסופי.  
במסגרת העסקה, הוענקו לצדדים אופציות רכש ומכר, המאפשרות לקליל לרכוש את יתרת האחזקה בתקופה של 5 שנים ממועד השלמת העסקה, על פי מנגנון שווי שנקבע בין הצדדים.
חברת גולן צח פועלת בענף האלומיניום למעלה מ-30 שנה, נמצאת בבעלות דור שני ונחשבת לשחקן מוביל בזכות רמת שירות גבוהה, מומחיות מסחרית ופריסה רחבה בקרב קבלנים ולקוחות מקצועיים.
איתן גולן, הבעלים של החברה, ימשיך לכהן כמנכ"ל של החברה המשותפת גם לאחר השלמת העסקה, לשם שמירה על רציפות ניהולית והמשך פיתוח הפעילות. מחזור פעילותה של גולן צח ב-2024 עמד על כ-70 מיליון שקל בשנה, עם רווח לפני מס של כ-14 מיליון שקל.
את קליל יצגו בעסקה עו"ד שרית מולכו, ניצן נישליס ואור כהן ממשרד ש. פרידמן, אברמזון ושות'; את חברת צח גולן יצגו בעסקה עו"ד אשר עסיס, אריאל לוסטיג ודוד נחום ממשרד נשיץ ברנדס אמיר.
צורי דבוש יו"ר הדירקטוריון ובעל השליטה, התייחס לעסקה שנחתמה: "הרכישה מהווה נדבך אסטרטגי נוסף ומשמעותי בהובלת המנכ"ל החדש קובי לוי, במסגרתה קליל מרחיבה את כושר הייצור, מחזקת את מערך ההפצה ומגוונת את פתרונותיה לענף הבנייה. מהיום יש לחברת קליל פתרונות לכלל הסגמנטים מדיור למשתכן, ועד לסופר פרימיום מבנייה פרטית עד לבנייה רוויה ויוקרתית". 

צילום: ראובן קפיצ'ינסקי
קובי לוי, מנכ"ל קליל, הוסיף: "זוהי הגשמה נוספת באבן הבנייה של התוכנית האסטרטגית הכוללת בבסיסה את העיקרון של ההתקרבות לצרכן. בהמשך לזיהוי והבנה של מגמות הביקוש בשוק קליל מובילה מהלך שיאפשר לה להמשיך ולתת מענה מוצרי לשוק ולהגדיל את נתח השוק שלה.  קליל תמשיך למצות את יכולות הייצור המקומיות שלה, ובמקביל באמצעות רכישה זו תרחיב את סל הפתרונות אותם היא מספקת, לרבות  פרופילים איכותיים בתמהיל מחירים המאפשרת נגישות לקהלים שונים, וכל זאת תחת מערך בדיקות, בקרה ופיקוח קפדני. מהלך זה תומך ביכולתנו להתמודד עם צרכי השוק, מבחינת זמינות ומחיר, מבלי להתפשר על איכות. שילוב מומחיות הייצור של קליל עם היכולות המסחריות והלוגיסטיות של גולן צח יבטיח פתרונות מותאמים ואיכותיים יותר ללקוחותינו".
החברה הישראלית סיכמה רבעון שלישי ברציפות עם צמיחה דו ספרתית בהיקפי הפעילות, כאשר לראשונה זה למעלה משנתיים חצו ההכנסות הרבעוניות את רף ה-100 מיליון שקל. הכנסות החברה ברבעון השלישי של שנת 2025 הסתכמו ב-100.8 מיליון שקל, עלייה של 24.4% לעומת הרבעון הקודם ושל 11% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, בעיקר כתוצאה מגידול בכמויות המכירה.
הרווח הנקי ברבעון עמד על כ-3.4 מיליון שקל, לעומת 4.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, והושפע מעלייה בהוצאות התפעול שנבעה מיישום צעדי היערכות לצמיחה עתידית בהיקפי הפעילות. במקביל, לחברה יתרות מזומנים, שווי מזומנים והשקעות לזמן קצר בהיקף של כ-106.4 מיליון שקל, המעניקות לה גמישות פיננסית ותומכות ביכולתה לממש הזדמנויות עסקיות, לרבות מהלכי רכישות ומיזוגים, בדומה לעסקת גולן צח המדווחת היום.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה