השוק
עסקת ענק בתעופה: ענקית הלואו קוסט נמכרת ב-7.7 מיליארד דולר
אחרי קרב הצעות שנמשך חודשים: קרן ההשקעות אפולו גברה על המתחרה ורוכשת את איזיג'ט בעסקת ענק. כך ישתנה מעמדה של אחת מחברות התעופה הגדולות באירופה
קרן ההשקעות האמריקאית אפולו גלובל מנג'מנט תרכוש את חברת הלואו קוסט הבריטית איזיג'ט (easyJet) בעסקה בשווי של כ-7.7 מיליארד דולר (כ-5.7 מיליארד ליש"ט), לאחר שיריבתה קסטלייק (Castlelake) הודיעה על פרישתה מהמרוץ.
איזיג'ט (צילום shutterstock, unsplash)
המאבק על רכישת החברה נמשך במשך חודשים. קסטלייק הגישה כמה הצעות, כאשר האחרונה זכתה תחילה להסכמה עקרונית מצד איזיג'ט. אולם בהמשך נכנסה אפולו עם הצעה גבוהה יותר, והחברה בחרה להעדיף אותה. לאחר שקסטלייק משכה את הצעתה, נסללה הדרך לחתימה על העסקה.
עם השלמת הרכישה, הצפויה ברבעון הראשון של 2027 בכפוף לקבלת האישורים הנדרשים, תהפוך איזיג'ט מחברה ציבורית לחברה פרטית.
איזיג'ט, שנוסדה ב-1995, נחשבת לאחת מחברות התעופה הגדולות באירופה. היא מפעילה כ-1,200 קווים ב-35 מדינות ומעסיקה יותר מ-19 אלף עובדים. בין הנכסים המרכזיים שלה נמצאות זכויות המראה ונחיתה בשדות תעופה מרכזיים ברחבי אירופה.
בשנים האחרונות התמודדה החברה עם אתגרים משמעותיים. לאחר הפגיעה הקשה בתקופת הקורונה היא חזרה לצמיחה, אך בהמשך הושפעה גם מהמלחמה עם איראן, שהובילה לעלייה במחירי הדלק ולשיבושים בביקוש לטיסות. במקביל, היא המשיכה להתמודד עם תחרות מצד חברות לואו קוסט נוספות, ובהן ריינאייר ווויז אייר.
עוד ב-
מנכ"ל איזיג'ט, קנטון ג'רוויס, בירך על העסקה ומסר כי החברה מאמינה שהניסיון של אפולו בתחום התעופה יהפוך אותה לשותפה חזקה, שתסייע לה להמשיך את תוכניות הצמיחה ולספק שירות ללקוחותיה. גם באפולו הדגישו כי בכוונתם לתמוך בהמשך פעילותה של החברה ובחיזוק הקישוריות האווירית ברחבי אירופה ובריטניה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



