השוק
עסקת ענק בהייטק הישראלי: OpenAI רכשה סטארט-אפ במאות מיליוני דולרים
חברת הבינה המלאכותית שמאחורי ChatGPT השלימה בחודשים האחרונים רכישה חשאית של Glass Imaging, שהוקמה על ידי זיו אתר וטום בישופ, יוצאי אפל. לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", שווי העסקה עומד על יותר מ-300 מיליון דולר, לאחר שהחברה הוערכה בכ-100 מיליון דולר בלבד בסבב הגיוס הקודם
OpenAI רכשה בחשאי בחודשים האחרונים את Glass Imaging, סטארט-אפ המתמחה בטכנולוגיה לשיפור איכות הצילום בסמארטפונים באמצעות בינה מלאכותית. לפי דיווח של "וול סטריט ג'ורנל", העסקה משקפת לסטארט-אפ שווי של יותר מ-300 מיליון דולר, פי כמה מהשווי של כ-100 מיליון דולר שנקבע לחברה בסבב הגיוס שנערך בשנה שעברה.
Glass Imaging הוקמה ב-2019 על ידי זיו אתר וטום בישופ, שני יוצאי אפל שעבדו בעבר על טכנולוגיות צילום בחברה. בין היתר, השניים היו מעורבים בפיתוח טכנולוגיות הקשורות למצב הפורטרט באייפון. הסטארט-אפ שהקימו ביקש להתמודד עם מגבלת השיפור ההדרגתי באיכות המצלמות בסמארטפונים, באמצעות שילוב של חומרה ותוכנה.
הטכנולוגיה שפיתחה Glass Imaging עושה שימוש בבינה מלאכותית כדי לשפר את התמונות שמפיקות מצלמות של טלפונים חכמים, במטרה להגיע לאיכות המתקרבת לזו של מצלמות DSLR. הטכנולוגיה של החברה כבר שולבה בתחום הזום בסמארטפונים של המותג הסיני Honor.
אתר, שגדל בעפולה ולמד בטכניון, עבד במשך 5 שנים ברפאל. ב-2011 הקים את LinX Imaging, שעסקה בטכנולוגיות צילום, וב-2015 נרכשה החברה על ידי אפל. לאחר הרכישה המשיך אתר לעסוק בתחום הצילום באפל, וב-2019 עזב את החברה והקים יחד עם בישופ את Glass Imaging.
החברה גייסה כ-30 מיליון דולר ממשקיעים, בהם GV, זרוע ההון סיכון של אלפבית, ו-Insight Partners. בריאיון ל-Computer Vision News ב-2022 סיפרו המייסדים כי לדעתם איכות הצילום בסמארטפונים מתקרבת ל"תקרת זכוכית", וכי השיפורים בתחום הפכו קטנים והדרגתיים יותר.
הרכישה של Glass Imaging מגיעה במקביל לעבודה של OpenAI על תחום החומרה ומכשירים לצרכנים. החברה משתפת פעולה עם ג'וני אייב, לשעבר המעצב הבכיר באפל שהיה מעורב בעיצוב האייפון, לאחר שרכשה ב-2025 את הסטארט-אפ שלו, io Products, בעסקה של 6.5 מיליארד דולר.
עוד ב-
עם זאת, בשלב זה לא ברור כיצד OpenAI מתכוונת להשתמש בטכנולוגיה של Glass Imaging. לפי הדיווח, לא ידוע אם יכולות הצילום ועיבוד התמונה של הסטארט-אפ ישולבו במכשיר שעליו עובדים OpenAI ואייב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



