השוק

גוגל ו-OpenAI ברחו, אבל הסטארטאפ הישראלי כבר שווה מיליארדים

כשל אבטחה חמור באירגיולר איפשר לסוכני בינה מלאכותית לחדור למערכות מחשוב חיצוניות, אך המשקיעים לא נרתעים והחברה בדרך לגיוס ענק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

גוגל בעסקה חדשה עם חברה ישראלית (צילום shutterstock)
תקלות אבטחה חמורות במערכות הבדיקה אינן מונעות מחברות בטיחות הבינה המלאכותית להמשיך לגייס לפי שווי עתק. מעבדת בטיחות ה-AI הישראלית אירגיולר (Irregular) נמצאת בשלבים מתקדמים לקראת השלמת סבב גיוס מסיבי של 100 עד 200 מיליון דולר.
על פי הפרסום היום (רביעי) של "דה מרקר", העסקה תהפוך את החברה לחד-קרן כאשר היא תיסחר לפי שווי של כ-1.5 מיליארד דולר, בהובלת הקרנות האמריקאיות ת'רייב קפיטל וגרינאוקס.
המהלך הדרמטי מגיע דווקא בעקבות תקופה סוערת במיוחד עבור הסטארט-אפ הישראלי. בחודשיים האחרונים נחשף כי כשל בהגדרת "ארגזי החול" (סביבות הבדיקה המבודדות) של אירגיולר איפשר לסוכני AI מתקדמים של ענקיות הטכנולוגיה גוגל, אנתרופיק, OpenAI ומטא לצאת מהסביבה המבוקרת ולחדור למערכות מחשוב של ארגונים אמיתיים.
על אף הביקורת המוצדקת, המשקיעים בוחרים להביט קדימה ומזהים את הפוטנציאל העצום בשוק הבידוק והאבטחה. הצורך הקריטי במנגנוני פיקוח חיצוניים עצמאיים — מהלך שנתמך לאחרונה על ידי מנכ"ל אנתרופיק דריו אמודיי ומנכ"ל OpenAI סם אלטמן — מציב את אירגיולר בעמדת זינוק מרכזית בתעשייה הגלובלית.
אירגיולר הוקמה בשנת 2023 על ידי המנכ"ל דן להב וסמנכ"ל הטכנולוגיה עומר נבו, מעסיקה כיום כ-45 עובדים, וגייסה עד כה 80 מיליון דולר מהקרנות סקויה ורדפוינט. כעת, הצטרפותה של ת'רייב קפיטל — המנוהלת על ידי ג'ושוע קושנר ומנהלת נכסים בשווי עשרות מיליארדי דולרים — מעניקה לחברה הישראלית גב כלכלי איתן וחותמת איכות בשוק המתפתח.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה