השוק
בנק ישראל צופה צמיחה חדה במשק: התחזית שחושפת תמונה אחרת לגמרי
למרות העלאת תחזיות הצמיחה של בנק ישראל, בפסגות בית השקעות מעריכים כי ההתאוששות במשק הישראלי עדיין רחוקה ממיצוי. הנתונים מצביעים על האטה בפעילות הכלכלית, חולשה בענפים מסוימים בשוק העבודה ואפשרות להפחתת ריבית נוספת בהמשך
האם המשק הישראלי בדרך להתאוששות משמעותית? על פניו, התחזיות המעודכנות של בנק ישראל מציגות תמונה אופטימית במיוחד, אך סקירה שבועית שפרסם אמש (שני) פסגות בית השקעות מעלה סימני שאלה בנוגע לעוצמת הצמיחה הצפויה ולמצבה האמיתי של הכלכלה הישראלית.
בשבוע שעבר החליט בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי, החלטה שלא הפתיעה את השווקים. במסגרת עדכון התחזיות העלה הבנק את תחזית הצמיחה לשנת 2026 ב-1.4 נקודות אחוז, לרמה של 5.6%, ואת התחזית לשנת 2027 ב-2 נקודות אחוז, לרמה של 7.5%.
אלא שבפסגות הדגישו כי מאחורי המספרים המרשימים מסתתרת תמונה מורכבת. חלק משמעותי מהצמיחה החזויה נובע מפעילות של יצוא ישראלי המתבצעת בחו"ל, ובפרט ממכירות שבבי אנבידיה ברחבי העולם. בנטרול פעילות זו, התחזית דווקא מצביעה על האטה: הצמיחה הצפויה לשנת 2026 עומדת על 3.4% בלבד, לעומת תחזית קודמת של 4%, ובשנת 2027 היא צפויה להגיע ל-5.1%, לעומת 5.5% בתחזית הקודמת.
לפי כלכלני פסגות, משמעות הנתונים היא שגם בסוף שנת 2027 התוצר במשק הישראלי לא צפוי לחזור לרמתו הפוטנציאלית כפי שהוערכה לפני אוקטובר 2023.
גם נתוני הפעילות הכלכלית אינם מבשרים על שינוי דרמטי. המדד החודשי לפעילות המשק עלה בספטמבר ב-0.3%, בהתאם למגמת הצמיחה ארוכת הטווח, אך לא בקצב המספיק לסגירת הפער שנוצר בעקבות המלחמה. בפסגות מעריכים כי הצמיחה במגזר העסקי תעמוד ברבעון השלישי על כ-5%, לעומת 16.6% ברבעון הקודם.
בשוק העבודה נמשכת תמונה מעורבת. שיעור האבטלה נותר נמוך ועומד על 3%, בעוד שמספר המשרות הפנויות גדל בספטמבר בכ-3,900 והגיע לכ-148 אלף. עם זאת, במבט שנתי נרשמה ירידה של יותר מ-10% במספר המשרות הפנויות בענף המסחר ושל כמעט 20% בענף הפיננסים. בפסגות מעלים אפשרות שחלק מהירידה קשור להטמעת טכנולוגיות בינה מלאכותית, המצמצמות את הצורך בביצוע משימות מסוימות.
עוד ב-
ומה לגבי הריבית? על פי התחזית של כלכלני פסגות הנתונים אינם שוללים הפחתת ריבית נוספת בהמשך. עם זאת, חוסר הוודאות הפוליטי והצורך בגיבוש תקציב המדינה לשנת 2027 צפויים להשפיע על יכולתו של בנק ישראל לקבל החלטה בנושא.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



