השוק
בנק לאומי: למרות התחלואה הקשה ההתאוששות הכלכלית השנה תהיה מהירה
הכלכלן הראשי של לאומי, גיל בפמן מעריך שאם תיווצר מסה קריטית של מתחסנים ולא יצוצו מוטציות חדשות, הביקושים הכבושים בישראל יניעו את הכלכלה להתאוששות מהירה
הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ד"ר גיל בפמן מעריך היום (ראשון) כי אם תיווצר מסה קריטית של מתחסנים ואם לא יצוצו מוטציות חדשות וקטלניות הרי שההתאוששות של הכלכלה הישראלית תהיה מהירה ממה שחשבנו בעיקר הודות לביקושים הכבושים של הצרכן הישראלי שישב בבית מספר חודשים.
"תתכן התאוששות מהירה יחסית של הצמיחה הכלכלית בישראל בשנת 2021, וזאת למרות תמונת המצב הקשה של התחלואה בינואר 2021, וההאטה בקצב ההתחסנות בימים האחרונים.
"ההתאוששות תוכל לצאת לדרך בתנאי שתושג "מסה קריטית" של מחוסנים ובהעדר השפעה שלילית של מוטציות על יעילות החיסונים, ככל הנראה שעד לסוף השליש הראשון של 2021 נראה התאוששות מואצת של הכלכלה הישראלית.
"ההתאוששות עשויה להיות מבוססת על השתחררות של "ביקוש כבוש" של צריכה פרטית, חידוש השקעות בנכסים קבועים וככל שהעולם יתחיל להתאוששות, מאוחר יותר ב-2021, המשך התרחבות היצוא" כותב היום באפמן ללקוחות הבנק.
בפמן מעריך עוד כי שיעור האבטלה ימשיך להיות גבוה במחצית הראשונה של השנה, וזאת למרות ההתאוששות הכלכלית הצפויה.
"לאור העובדה שהסגר המהודק, שכולל צמצום בהיקף הפעילות הכלכלית לרבות סגירה של מערכת החינוך והגבלות תנועה, נמשך גם לכל אורכה של המחצית השנייה של ינואר, נראה שהעלייה באבטלה תימשך. הסגר המהודק משתקף גם בנתוני הניידות שמפרסם בנק ישראל, אשר מצביעים על ניידות נמוכה במקומות העבודה, תחנות נסיעה וקמעונאות ונופש, בדומה לסגרים הקודמים. במקביל, הירידה בהוצאות בכרטיסי אשראי (על סמך נתוני בנק ישראל) נמשכה גם במחצית השנייה של ינואר". כותב בפמן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


