השוק

טדי שגיא מחזיק חברות ב'אוף שור' ומבהיר: "הכל חוקי"

המיליארדר הישראלי טוען כי חרף חשיפת מסמכי פנדורה: "הרגולציה במדינות ה"אוף שור" השתנתה, כיום קיימות דרישות לבסיס כלכלי נאות, חובות דיווח והגשת דוחות כספיים, במקרה של אי דיווח - חלות סנקציות שונות ומחמירות, החברות בשליטתו משלמים את מלוא המיסים החלים במדינות פעילותם"

ניצן כהן |  3
טדי שגיא (צילום יחצ)
גם המיליארדר טדי שגיא מוזכר מאות פעמים במסמכי פנדורה כמי שעושה שימוש בחברות "אוף שור". שגיא עזב את ישראל לקפריסין והוא מחזיק באזרחות בקפריסין. שגיא עשה את הונו בימים שמותר היה להפעיל קזינו אינטרנטי. בחלק מהמקרים שגיא מוזכר כנהנה סופי (נהנה שביושר) ובחלק מהמקומות במסמכי פנדורה הוא מוזכר כבעלים של החברות בין אם בהחזקה ישירה ובין אם בהחזקה עקיפה.
3 מהחברות של שגיא הרשומות באיי הבתולה היו הבעלים של שלוש דירות בלונדון. חברה אחרת החזיקה במניות של Safecharge שעסקה בסליקה, וששגיא היה אחד מבעלי המניות שלה עד 2019, מועד בו מכר את אחזקותיו תמורת כ-600 מיליון דולר. חברה נוספת הוקמה במטרה "להשקיע בחברות הייטק" וחברה שישית הוקמה כדי "לפתח ולהפיץ במזרח הרחוק תוכנות גיימינג הקשורות לפלייטק ".
שמו של שגיא הופיע גם ב"מסמכי פנמה" ב-2016. באותה הדלפה נחשפו לפי פרסומים 16 חברות אוף-שור שהוא נרשם כבעל המניות היחיד שלהן.
דוברו של טדי שגיא מסר בתגובה ל"שומרים": "בניגוד למשתמע מהכתבה, טדי שגיא והחברות בשליטתו משלמים את מלוא המיסים החלים במדינות פעילותם, ומדווחים כדין על פעילותם ועל החזקותיהם. כך, גם החברות המוזכרות בפניה מדווחות בבריטניה – ומסים בגינם משולמים בבריטניה.
"טדי שגיא מחזיק ברכוש רב, ומעורב בעשרות פעילויות שונות ברחבי העולם בתחומי ההייטק, מסחר, נדל"ן ועוד. מטבע הדברים, רכוש זה מוחזק באמצעות חברות בהתאם ליעוץ שניתן על ידי יועצים מקומיים בהתאם למדינה בה מבוצעת ההשקעה. בין השיקולים הנלקחים בחשבון על ידי היועצים נלקחים בחשבון שיקולים משפטיים, הנפקה עתידית של החברה ושיקולים אישיים כגון דיני ירושה וכו'. כך למשל, החזקה של נכסי נדל"ן באמצעות חברות "אוף שור" היא פרקטיקה מקובלת בבריטניה, אף על ידי מחזיקי נדל"ן קטנים (מעמד הביניים).
"בניגוד לדעה הרווחת, חברות "אוף שור" כלשונכם מחויבות לחשוף מיהו הנהנה שביושר ואין הסתרה של המידע. יתרה מכך, הרגולציה במדינות ה"אוף שור" השתנתה, כיום קיימות דרישות לבסיס כלכלי נאות, חובות דיווח והגשת דוחות כספיים, במקרה של אי דיווח - חלות סנקציות שונות ומחמירות עד כדי סגירת חברות אשר אינן עונות על דרישות הציות".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    קשקוש. המנעות מלשלם מיסים בישראל
    אוהד 10/2021/15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין לו שום פעילות משום סוג באיי הבתולה פשוט רשם את החברות שם כי כמעט אפס מס וכדי לא לשלם מיסים בישראל. מיליארדים שהיו יכולים להגיע פה לחינוך, תשתיות, רפואה ובמקום זה הולך לנהנתנות וחזירות שלו
    סגור
  • המדינה מגזימה במיסים שהכל הולך לערבים וחרדים
    עיגן 10/2021/16
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הצדק איתו
    סגור
  • 1.
    כל הכבוד טדי
    גיל 10/2021/15
    הגב לתגובה זו
    0 1
    די נו...כמה תחפשו את האיש,,עזב כדי לא לשלם מס גדול ובחול משלם על מקלטי המס. אז יאללה רדו מהעץ
    סגור