השוק

אלף טון דלק בסכנה: מכלית הובלה ענקית שקעה במים

ספינת הובלת דלק עם כאלף טון סולר שקעה בים התיכון סמוך לתוניסיה. צוות הספינה חולץ וכרגע אין חשש לדליפה
ספינת הובלה (צילום freepik)
ספינת ענק שהובילה כאלף טונות של דלק נוזלי (סולר) ממצרים למלטה, טבעה במפרץ גאבס שממול לחוף המזרחי של תוניסיה. ספינת ה-Xelo, הפליגה מנמל דמיאטה המצרי למלטה לא לפני שביקשה להיכנס למים הטריטוריאליים של תוניסיה ביום שישי בערב, עקב מזג אוויר מסוכן.
גורמים בתוניסיה מסרו כי הספינה טבעה הבוקר (שבת) במים הטריטוריאליים של תוניסיה. עם זאת, כרגע אין דליפה של דלק. ועדה למניעת אסונות התכנסה היום כדי להחליט על הצעדים שיש לנקוט.
אורכה של המכלית הוא 58 מטרים ורוחבה תשעה מטרים, כך על פי אתר ניטור הספינות Vesseltracker.com. הספינה החלה לשקוע כ-7 ק"מ מהחוף במפרץ גאבס, ועל פי הדיווחים כאשר חדר המכונות החל להיבלע במים, הרשויות בתוניסיה הצליחו לחלץ את הצוות, בו שבעה חברים, הקפטן הגיאורגי, ארבעה טורקים ושני אזרבייג'נים.

המשרד להגנת הסביבה של תוניסיה, החל מיד עם ההודעה בהערכת מצב על מנת למנוע אסון סביבתי. עם זאת, מסרו משם שהמצב תחת שליטה. עוד נמסר משם כי יוצבו מחסומים כדי להגביל את התפשטות הדלק במקרה שידלוף מהספינה, ובכך יהיה יותר בטוח להתחיל לשאוב אותו ממכלית הענק.
מפרץ גאבס בתוניסיה היה באופן מסורתי אזור דיג, אך עם השנים הלך והזדהם על ידי תעשיות עיבוד פוספט הסמוכות לעיר. ארגוני סביבה עולמיים מאשימים את המפעלים הסמוכים בזיהום וטוענים כי הם השליכו פסולת ישירות לים.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אלף טון, 58 מטר זה רחוק מלהיות ספינת ענק. יותר קרוב ל
    שילר הדילר 04/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חסקה, חסקה, בלי סיפון או מעקה. שנחיה ושנזכה רק לשוט בחסקה- ה. מכליות ענק של היום מתקרבות כבר למיליון טון.
    סגור
  • 1.
    דוברת תידלוק קטנה ולא ספינת ענק
    בני 04/2022/17
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מישהו אצלכם מבין באוניות?
    סגור