השוק
אלף טון דלק בסכנה: מכלית הובלה ענקית שקעה במים
ספינת הובלת דלק עם כאלף טון סולר שקעה בים התיכון סמוך לתוניסיה. צוות הספינה חולץ וכרגע אין חשש לדליפה
ספינת ענק שהובילה כאלף טונות של דלק נוזלי (סולר) ממצרים למלטה, טבעה במפרץ גאבס שממול לחוף המזרחי של תוניסיה. ספינת ה-Xelo, הפליגה מנמל דמיאטה המצרי למלטה לא לפני שביקשה להיכנס למים הטריטוריאליים של תוניסיה ביום שישי בערב, עקב מזג אוויר מסוכן.
גורמים בתוניסיה מסרו כי הספינה טבעה הבוקר (שבת) במים הטריטוריאליים של תוניסיה. עם זאת, כרגע אין דליפה של דלק. ועדה למניעת אסונות התכנסה היום כדי להחליט על הצעדים שיש לנקוט.
אורכה של המכלית הוא 58 מטרים ורוחבה תשעה מטרים, כך על פי אתר ניטור הספינות Vesseltracker.com. הספינה החלה לשקוע כ-7 ק"מ מהחוף במפרץ גאבס, ועל פי הדיווחים כאשר חדר המכונות החל להיבלע במים, הרשויות בתוניסיה הצליחו לחלץ את הצוות, בו שבעה חברים, הקפטן הגיאורגי, ארבעה טורקים ושני אזרבייג'נים.
המשרד להגנת הסביבה של תוניסיה, החל מיד עם ההודעה בהערכת מצב על מנת למנוע אסון סביבתי. עם זאת, מסרו משם שהמצב תחת שליטה. עוד נמסר משם כי יוצבו מחסומים כדי להגביל את התפשטות הדלק במקרה שידלוף מהספינה, ובכך יהיה יותר בטוח להתחיל לשאוב אותו ממכלית הענק.
עוד ב-
מפרץ גאבס בתוניסיה היה באופן מסורתי אזור דיג, אך עם השנים הלך והזדהם על ידי תעשיות עיבוד פוספט הסמוכות לעיר. ארגוני סביבה עולמיים מאשימים את המפעלים הסמוכים בזיהום וטוענים כי הם השליכו פסולת ישירות לים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אלף טון, 58 מטר זה רחוק מלהיות ספינת ענק. יותר קרוב לשילר הדילר 04/2022/17הגב לתגובה זו0 0חסקה, חסקה, בלי סיפון או מעקה. שנחיה ושנזכה רק לשוט בחסקה- ה. מכליות ענק של היום מתקרבות כבר למיליון טון.סגור
-
1.דוברת תידלוק קטנה ולא ספינת ענקבני 04/2022/17הגב לתגובה זו2 0מישהו אצלכם מבין באוניות?סגור



