השוק
מחקה 6 מיליארד דולר מהרווחים ושכר המנכ"ל יעלה
ככה יעשה למנכ"ל שהדירקטוריון חפץ ביקרו? דירקטוריון קורנית דיגיטל אישר העלאה משמעותית בשכרו של המנכ"ל, רונן סמואל, וזאת למרות חודשים קשים בהם פוטרו עשרות עובדים ושווי החברה ירד מ-7 מיליארד דולר למיליארד דולר
בחודשים האחרונים פיטרה חברת הדפוס הדיגיטל, קורנית דיגיטל, עשרות עובדים במהלך שני סבבי פיטורים ואף הציגה צניחה של יותר מ-20% בהכנסות ושורה תחתונה שהציגה הפסד, אך בדירקטוריון החברה דווקא מרוצים ממנכ"ל החברה, רונן סמואל. לאחר אישור הדירקטוריון, בעלי המניות יתבקשו לאשר שדרוג לא קטן בשכרו של סמואל.
אז מה כולל שדרוג שכרו של סמואל? בקשה ראשונה היא הגדלת התגמול ההוני של סמואל המורכב מתמהיל של אופציות ומניות חסומות בכמעט פי 2 – מהיקף של 1.3 מיליון דולר בשנה ל-2.5 מיליון דולר בשנה. הגידול מגיע לצד שכר בסיס קבוע של 442 אלף דולר ובונוס מזומן בגובה השכר השנתי.
במידה והבקשה תאושר, שכרו של סמואל צפוי לעלות בכ-55% מ-2.18 מיליון דולר להיקף של 3.4 מיליון דולר. בדירקטוריון הסבירו זאת כך "דירקטוריון קורנית בטוח לחלוטין כי סמואל הוא המנכ"ל הטוב ביותר עבור החברה, ולאבד אותו בשלב קריטי זה של צמיחת החברה יהיה מאתגר; זאת עקב השילוב הייחודי של כישורים, ניסיון וידע שקשים להחלפה", כך פורסם בכלכליסט.
עוד ב-
סמואל מכהן כמנכ"ל קורנית מאז 2018. בתחילת השנה הנוכחית שווי השוק של קורנית דיגיטל עמד על כ-7 מיליארד דולר, ואילו כעת היא נסחרת לפי שווי שוק של כמיליארד דולר בלבד, כלומר כ-6 מיליארד דולר שנמחקו משווי החברה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מי זה המנייקים שמאשרים כזה דברששון 12/2022/26הגב לתגובה זו0 0וואלק פיטרו אנשים בחברה וזה חוגג לוסגור



