השוק
תל אביב: הדולר מזנק ב-1.6%; תשואות האג"ח ממשיכות לעלות
המסחר בשוק המט"ח נפתח כשהדולר מזנק אל מעבר לרמה של 3.25 שקל; תשואות הג"ח ממשיכות לעלות ובשוק המניות נרשמות ירידות שערים; יציבות במניות הבנקים
ירידות שערים נרשמות היום בבורסה של תל אביב. באופן עקרוני ובימים כתיקונם היינו מייחסים את הירידות לירידות בחוזים העתידיים על המדדים האמריקאים אך מאחר והמהפכה המשפטית שמתכננת הממשלה מעלה את פרמיית הסיכון של ישראל הרי שזה קשור בזה ולא ניתן להפריד בין השניים.
בארה"ב נרשמו ירידות שערים בסוף שבוע המסחר אך המשקיעים בארה"ב בסך הכל אופטימיים. הנאום של יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, במהלך השבוע שעבר הכניס תקווה לליבות המשקיעים לפיה גל העלאות הריבית בארה"ב קרוב לסיומו. בשוק מתמחרות כרגע 3 העלאות ריבית של 0.25% כל אחת, אך המשקיעים מבינים שיש "בשר" בכלכלה הגדולה בעולם לספוג את שלשות העלאות הריבית הללו מבלי להקריס את הכלכלה.
בתל אביב הדולר עולה בשיעור חד של יותר מ-1.5% כשהמטבע האמריקאי נסחר ברמה של 3.45 שקל. העלייה בדולר משקפת את ההטיה של כספי המשקיעים מישראל לחו"ל. בשוק האג"ח נמשכת עליית התשואות וגם זו תולדה של העלייה בפרמיית הסיכון של הכלכללה המקומית. כך למשל תשואות האג"ח הממשלתי השקלי הארוך נסחרות ברמה של 3.569% והתשואות על הממשלתי השקלי הקצר נסחרות ברמה של 3.75%.
יציבות נרשמת היום במסחר במניות הבנקים וזאת לאחר שבועיים בהם נרשמו ירידות שערים במערכת. מניית הפועלים יורדת ב-0.23%, לאומי נסחרת כמעט ללא שינוי ודיסקונט ומזחרי אפילו עולות מעט.
עוד ב-
כך או אחרת נראה כי תמונת המצב בשווקים כרגע ממשיכה להיות שיקוף של העלייה בפרמיית הסיכון של הכלכלה המקומית, עלייה שנובעת מהמהפכה המשפטית המתרגשת עלינו ומהחששות לפגיעה במאפיינים הדמוקרטים של ישראל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



