השוק
הבנק השוויצרי לומברד אודייר מזהיר: הדולר בדרך ל-3.75 שקל
הבנק השוויצרי לומברד אודייר (Lombard Odier) מזהיר מפיחות משמעותי של השקל בעקבות המהפכה המשפטית; "השקל יתמודד עם לחצים מתמשכים ברבעונים הקרובים. המאזנים החיצוניים של ישראל חזקים אבל הם יכולים להיחלש אם חוסר הוודאות הפוליטי"
בנק השוויצרי לומברד אודייר (Lombard Odier) שמתמחה בבנקאות פרטית, הפיץ היום ללקוחותיו ניתוח של המצב בישראל וממנו עולה כי להערכת הבנק, ההיחלשות של השקל רק ראשיתה והוא צפוי להגיע לרמה של 3.75 שקל לדולר מה שיכביד משמעותית על הכלכלה המקומית.
"אנו צופים שהשקל הישראלי יתמודד עם לחצי פיחות מתמשכים ברבעונים הקרובים, וצופים כי יחס השקל דולר יעמוד על 3.75 בטווח ה-12 חודשים הקרובים. בעוד שהמאזנים החיצוניים של ישראל חזקים, הם עלולים להיחלש בעתיד אם אי הוודאות הפוליטית תימשך ותתחבר לתיקון במגזר הטכנולוגי שיביא לזרימה פחותה של השקעות זרות.
עוד ב-
"זרימות הון אלו כבר הראו סימני דעיכה בסוף 2022 ובנוסף עקב הייצוא המשמעותי לארה"ב שעומד על 7% מהתמ"ג בישראל, האטה בכלכלה האמריקאית במחצית השנייה של השנה עלולה להכביד על היצוא. בינתיים, התאוששות חזקה יותר בצמיחה הסינית כנראה לא תפצה על המצב: בעוד שהחשיפה של ישראל לסין בולטת (היצוא לסין מהווה 4% מהתמ"ג), היא ברובה מבוססת על יצוא טכנולוגי, שעלול להיות מוגבל על ידי בארה"ב (בדומה למקרה של טייוואן)". כותבים בלומברד אודייר ללקוחות שלהם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אליטות לא עליתות יא טבע (ל"ת)ירון 03/2023/25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.תודות לעיליטות שקנו מראשירון בן נון 03/2023/24הגב לתגובה זו1 0תודות לעיליטות שרכשו מראש דולרים ..והם לא צרכים לדאוג אלה רק להגביר את המשך ההפכה האנרכיסטית כך ימשלו לעדסגור
-
עיליטות? (ל"ת)גוגו מן 03/2023/24הגב לתגובה זו0 0סגור



