השוק

בנק ישראל בבשורה אדירה למיליוני ישראלים: הטבות חדשות בדרך

בנק ישראל מודיע על הרחבה של מתווי הסיוע לתושבי הצפון בהתמודדות עם השלכות מלחמת "חרבות הברזל"
מערכת ice |  9
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון (צילום פלאש 90, shutterstock)
עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", הודיע בנק ישראל על מתווה מקיף אשר אומץ על ידי הבנקים, ומתווה נוסף שאומץ על ידי חברות כרטיסי האשראי, אשר מטרתם לסייע ללקוחות בהתמודדות עם השלכות המלחמה. מתווים אלו כוללים, בין היתר, את האוכלוסייה שמתגוררת או בעלת עסק שנמצא בטווח של עד 30 ק"מ מרצועת עזה.
כמו כן, אוכלוסייה שפונתה מביתה על ידי גורם מדינתי רשמי נכון למועד ערב פרסום המתווה (קרי, מפונים מיישובי הדרום), אוכלוסיית משרתי המילואים ומגויסי צו 8 ואוכלוסייה שהיא בעלת קרבה ראשונה להרוגי המלחמה או לחטופים או לנעדרים (לקוחות המעגל הראשון במתווה).

היום (רביעי) מודיע הפיקוח על הבנקים על הרחבת לקוחות המעגל הראשון במתווים אלו, על ידי הכללת האוכלוסייה המתגוררת ביישובי צפון הארץ, או בעלת עסק שנמצא ביישובי הצפון, אשר פונו ידי גורם מדינתי רשמי נכון לתאריך 7.11.23 והמתגוררים באחד מהישובים המופיעים ברשימות המפורסמות באתר בנק ישראל.
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון : ״הרחבת המתווה שפורסם היום הוא נדבך נוסף בסט הכלים הכלכליים שאנו בבנק ישראל מקדמים כדי להקל על תזרימי המזומנים של אוכלוסיית היעד, להגביר את הוודאות הפיננסית ולסייע לציבור לצלוח את התקופה המאתגרת הזו, תוך מתן דגש על משקי הבית והעסקים הקטנים. נמשיך לפעול במקביל בכל ההיבטים הכלכליים שבאחריותנו. אני רוצה להודות לפיקוח על הבנקים על הרחבת המתווה ולבנקים ולחכ"אות על הצטרפותם".
המפקח על הבנקים, מר דניאל חחיאשוילי: "הרחבת מתווי הסיוע והכללת תושבי הצפון שפונו מביתם בקבוצת הזכאים לסיוע המקיף שניתן במסגרת המתווים, מהווה המשך לצעדים הרבים שנקטנו מאז פרוץ המלחמה כדי לסייע ולהקל על הלקוחות. בכל המהלכים שאנו מקדמים, אנו בוחנים מהו הסיוע המיטבי והאפקטיבי ביותר שניתן לתת ללקוחות ולאור זה אנו פועלים. אני מודה לבנקים ולחברות כרטיסי האשראי על הירתמותם להרחבת המתווים, ועל פעולות נוספות שהם נוקטים ביוזמתם כדי  לסייע ללקוחות בתקופה זו". 
המתווים שגובשו מאפשרים לאוכלוסיות שנפגעו באופן ישיר מנזקי המלחמה (להלן-קבוצת הלקוחות במעגל הראשון) לדחות, ללא ריבית וללא עמלות, את תשלומי ההלוואות והמשכנתאות, לקבל פטור ממרבית העמלות ופטור מריבית על יתרת החובה עד לסכום של 10,000 שקל, וזאת למשך שלושה חודשים מרגע הצטרפותם. כמו כן, נדגיש כי ליתר הלקוחות ברחבי הארץ (להלן-קבוצת הלקוחות במעגל השני) ניתנה במתווים שפורסמו האפשרות לדחות, ללא עמלות, את תשלומי ההלוואות והמשכנתאות למשך שלושה חודשים, כאשר התשלומים הנדחים יישאו ריבית שלא תעלה על שיעור הריבית בחוזה ההלוואה והתשלומים יתווספו ככלל בסוף תקופת ההלוואה. תנאי המתווה המלאים והמפורטים נמצאים באתר בנק ישראל.
הרחבה נוספת של המתווה, שנעשתה בתיאום עם החשב הכללי במשרד האוצר, היא הכללת ההלוואות שהועמדו באמצעות הקרן לעסקים קטנים ובינוניים בערבות מדינה כחלק מההלוואות שניתן לדחות במסגרת מתווה הסיוע שאומץ על ידי הבנקים וחברות כרטיסי האשראי.
תגובות לכתבה(9):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    ביזה קואליציונית
    יוסף 11/2023/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפני בנק ישראל יודיעו מנהיגי הציבור החרדי על הסטת כספי הדמים שסחטו מהאוצר בושתם תיצרב לדור ודור
    סגור
  • 5.
    כסף יקר
    אליק בושקלדו 11/2023/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הזהרות הכל בלוף הריבית בשמים
    סגור
  • 4.
    ריביות מטורפות
    שוש 11/2023/09
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מה,על כל פעולה מחושבת הריבית אצלכם,אפילו על העט כשמתבקשים לחתום,ריבית על זה וזה וזה וזה,גזלנים.
    סגור
  • 3.
    כושל
    אקרובט 11/2023/09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נגיד בנק ישראל כושל בתפקידו
    סגור
  • ח ח ח
    אייק 11/2023/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ממשלת ישראל כושלת .ביביסטים חסרי שכל תמיד להאשים מישהו אחר .הנגיד עושה את תפקידו .הממשלה מחליטה על מהלכים
    סגור
  • 2.
    בן ז.. תוריד את הרבית הרגת אותנו
    אבי 11/2023/08
    הגב לתגובה זו
    4 2
    שגם לך לא יהייה ממה לקנות אוכל מניי...
    סגור
  • ולמה לא יהיה לו אוכל?
    חתול רחוב 11/2023/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבטחה תמיד יהיה מה לאכול,הבית שלי תמיד פתוח,עם יפ של אוכל, ויש מחסן באדמה עם אוכל לשנתיים.
    סגור
  • הורדת את הריבית
    א 11/2023/09
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הרסת את השקל, ואז באמת לא תוכל לקנות כלום
    סגור
  • 1.
    שיוריד את הריבית !!! (ל"ת)
    רוני 11/2023/08
    הגב לתגובה זו
    7 2
    סגור