קבוצת פאסטל בבעלות איציק חנגל, השיקה השבוע את Grace, אחות קטנה וייחודית למסעדת פאסטל, חלל קולינרי אינטימי ואלגנטי, בהובלתו של השף עטור כוכב המישלן, גל בן משה. המסעדה המציעה חוויה גסטרונומית ייחודית עם 18 מושבים בלבד, מוגדרת כ"חדר המשחקים" של השף – מקום בו הוא פורש את סיפור חייו הקולינרי, פרי מסע מרתק בין תרבויות, זיכרונות וחוויות אישיות. החל מהמנות, דרך העיצוב ועד ההגשה – הכל נבנה מתוך מחשבה על עידון, חן ואצילות.
המקום החדש ממוקם בצמוד למסעדת "פאסטל", ומציע תפריט יחודי, המורכב רובו ככולו מחומרי גלם ועשייה מקומית. לצד המנות, הסועדים יוכלו ליהנות מיין וקוקטיילים מובחרים, המותאמים במיוחד לתפריט.
הגיע מברלין, שף בן משה. צילום: אסף קרלה
לאורך כל הארוחה, האורחים חווים את מסע חייו של שף בן משה דרך המנות. הפתיחים, כמו טארטלט טרטר בקר ושום צלוי לצד קרוסטאד ברוקולי עם יוגורט מעושן, מייצגים את תחנות חייו ב-Glass וב-Prism שבברלין. אחד משיאי הארוחה, המנה "יער", משקפת את המעבר התרבותי לברלין, אך עם שימוש בפטריות תוצרת חקלאות כחול-לבן. חזרה לתל אביב, כשמנת קלמרי ממולא טלה עם יוגורט ברוטב טארה יפני, מסמלת את המתח בין המקומי לזר. השהות של השף בלונדון מיוצגת בפרשנות לביף-וולינגטון, עם פילה בקר עטוף דוקסל פטריות ומנגולד.
ביף וולינגטון בהשראת לונדון, צילום: אסף קרלה
שם המסעדה נבחר מתוך משמעותו – החוצה שפות ותרבויות, ומשדר איכות שקטה, פליאה, ברכה והכרת תודה – תחושות המלוות את חווית הארוחה. החלל המוקפד והאקסקלוסיבי של המקום, פרי עבודתם של משרד האדריכלים הנחשב ברנוביץ קרוננברג, מזמין את האורחים להתענג על הארוחה סביב בר מרכזי, המשדר תחושת חום ורוגע. שולחן האבן המוצב במסעדה מוגדר כ"מזבח קולינרי" ומספק במה ליצירות האמנות של בן משה. החוויה מתעצמת במפגש הבלתי אמצעי עם המטבח הפתוח שלצד הבר, אליו האורחים יכולים לגשת ולצפות בתהליך הכנת המנות.
איציק חנגל, הבעלים של קבוצת פאסטל, שחתום על הגעתו של שף בן משה לישראל, מספר: "פתיחת Grace מסמלת את המחויבות שלנו להמשיך ולהציב רף חדש של מצוינות קולינרית נטולת פשרות, ברמה בינלאומית. המקום הזה הוא יותר ממסעדה, הוא במה לחוויה אינטימית, אמנותית ומרגשת, שמאפשר לאורחים להתנתק משגרת היומיום ולצאת למסע טעמים בלתי נשכח".
מנת הקלמארי שמסמלת את המתח בין המקומי לזר. צילום: אסף קרלה
שף גל בן משה מסר: "חשבתי רבות איך אני רוצה שגרייס תיראה ותרגיש. החוויה כאן שונה מכל מה שהצגתי בפאסטל או בפריזם. כאן, כל מנה היא כתב יד אישי שלי. לקחנו רגעים מכוננים בקריירה ובחיים האישיים שלי, רפרנסים מחוויות שהותירו בי חותם, וזיקקנו אותם לכדי אמנות עם אמירה קולינרית נבדלת. לא תמצאו פה מנות מהמסעדות האחרות שלי, אלא פרשנות חדשה שמספרת את סיפור חיי. זו חוויה שכל פרט בה נבחר בקפידה על מנת להבטיח לסועדים חוויה מרגשת שתשאר בזיכרון זמן רב".