אוכל
מתכון לפילה לברק צרוב עם קרם ארטישוק עשיר | מנת הדגל
מנה אלגנטית ומעודנת הלקוחה מתפריט הערב של מלון גלילון שבגליל העליון של השף הראשי תומר חקנזר, ונחשבת לאחת ממנות הדגל של המלון: פילה לברק צרוב, המוגש עם קרם ארטישוק עשיר וקטיפתי, שמשלים את טעמי הדג באופן מושלם | מתכון
תומר חקנזר, השף הראשי של מלון גליליון, שבגליל העליון, מי שמוביל את החזון הקולינרי של מלון הפרמיום, הממוקם בלב עמק החולה, ממשיך להפתיע עם מנות המשלבות חומרי גלם מקומיים עם יצירתיות קולינרית מרהיבה.
הפעם, מגיש תומר מנה אלגנטית ומעודנת הלקוחה מתפריט הערב של המלון: פילה לברק צרוב, המוגש עם קרם ארטישוק עשיר וקטיפתי, שמשלים את טעמי הדג באופן מושלם.
שילוב המרקמים והאיזון בין העדינות של הלברק ועומק הטעם של הארטישוק, הופכים את המנה הזו לחוויית טעמים גלילית וייחודית. המנה האלגנטית הזו היא אחת ממנות הדגל שמוגשות במלון גליליון והיא מציגה את הגליל בשיאו, עם פרשנות מודרנית למטבח המקומי וחומרי גלם טריים מהאזור.
תומר חקזנר השף הראשי של מלון גליליון. צילום: עידן ביטון
מצרכים להכנת 3 מנות:
3 דגי פילה לברק מפולטים
100 גרם שמן זית
חבילת טימין
גרידת לימון (מ 1 לימון קטן)
3 דגי פילה לברק מפולטים
100 גרם שמן זית
חבילת טימין
גרידת לימון (מ 1 לימון קטן)
להכנת קרם ארטישוק:
300 גרם ארטישוק ירושלמי
300 גרם שמנת צמחית
קורט מלח
300 גרם ארטישוק ירושלמי
300 גרם שמנת צמחית
קורט מלח
לויניגרט ירקות אדומים:
1 סלק
2 פלפלים אדומים
3 עגבניות
50 גרם זעתר
50 גרם רוזמרין
1 בזל סגול קטן קצוץ
1 סלק
2 פלפלים אדומים
3 עגבניות
50 גרם זעתר
50 גרם רוזמרין
1 בזל סגול קטן קצוץ
אופן הכנת המנה:
פילה לברק - משמנים בשמן זית , מפזרים מלח גסטימין טרי וגרידת לימון - מסדרים על תבנית עם העור למעלה , צולים ב200 מעלות כ- 8 דקות
פילה לברק - משמנים בשמן זית , מפזרים מלח גסטימין טרי וגרידת לימון - מסדרים על תבנית עם העור למעלה , צולים ב200 מעלות כ- 8 דקות
לקרם ארטישוק ירושלמי: קונים ארטישוק ירושלמי טרי או קלוף קפוא - מבשלים בשמנת צימחית מסוג אלפרו שמגיע לרכות- טוחנים לקרם פירה חלק - מתבלים במלח וגרידת לימון.
עוד ב-
אופן ההגשה:
הנח את הדג כשהעור כלפי מעלה על מצע של הקרם ארטישוק, לסדר את הירקות סביבו בקווים נקיים בצד הצלחת. ניתן לטפטף את הרוטב בעדינות עם כף או מזלף ולבסוף לקשט עם עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או שמיר.
הנח את הדג כשהעור כלפי מעלה על מצע של הקרם ארטישוק, לסדר את הירקות סביבו בקווים נקיים בצד הצלחת. ניתן לטפטף את הרוטב בעדינות עם כף או מזלף ולבסוף לקשט עם עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או שמיר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



