אוכל

5 דברים גאוניים שאפשר לעשות במיקרוגל (וזה לא לחמם אוכל)

המכשיר שיושב לכם על השיש הוא הרבה יותר מקופסה לחימום שאריות. מהקלת החיים בבישול ועד לחיטוי המטבח, אלו 5 שימושים מפתיעים שישנו את כל מה שחשבתם על המיקרוגל שלכם
מערכת ice | 
מיקרוגל (צילום shutterstock)
רובנו משתמשים במיקרוגל לשתי מטרות עיקריות: לחמם את ארוחת הצהריים מהיום הקודם או להכין פופקורן. אבל מתברר שהקופסה הזו היא מעין "אולר שוויצרי" למטבח, עם יכולות נסתרות שיכולות לחסוך לכם זמן, מאמץ ואפילו כסף. הגיע הזמן להכיר את המיקרוגל שלכם מחדש.
1. קילוף שום בקלי קלות
קילוף שיני שום היא אחת המטלות הדביקות והמעצבנות ביותר במטבח. במקום להיאבק עם הקליפות, הכניסו ראש שום שלם למיקרוגל והפעילו על עוצמה גבוהה ל-15 עד 20 שניות. החום המהיר גורם ללחות שבתוך השום להפוך לאדים, אשר יוצרים לחץ בין השן לקליפתה ומפרידים ביניהן. כשהוצאתם אותו בזהירות, תגלו שאתם יכולים פשוט ללחוץ על בסיס השן והקליפה תחליק החוצה בשלמותה.

קילוף שיני שום היא אחת המטלות הדביקות והמעצבנות ביותר במטבח (צילום: shutterstock)
2. סחיטת מקסימום מיץ מהלימון
אין דבר מתסכל יותר מאשר לנסות לסחוט לימון קשה ובקושי להוציא ממנו מיץ. כדי לפתור זאת, הכניסו את הלימון השלם למיקרוגל ל-10 עד 15 שניות בלבד. החימום ירכך את קליפת הלימון ויגרום לממברנות הזעירות שבתוכו, שמחזיקות את המיץ, להתרופף. כתוצאה מכך, הלימון ירגיש רך מאוד ותופתעו לגלות כמה מיץ ייצא ממנו בקלות יחסית. הטיפ הזה עובד מצוין גם עם ליים או תפוזים.
3. חיטוי מהיר של ספוג הכלים
ספוג הכלים הוא אחד הפריטים המזוהמים ביותר בבית ומפתח ריח רע במהירות. כדי לחטא אותו ביעילות, הרטיבו אותו היטב במים והכניסו למיקרוגל לדקה אחת על עוצמה גבוהה. פעולה זו משמידה מעל 99% מהחיידקים והעובש ומעלימה את הריח הרע. חשוב מאוד להקפיד על כללי בטיחות: ודאו שהספוג רטוב לגמרי, כי ספוג יבש עלול לעלות באש, ולעולם אל תכניסו ספוגים עם חלקי מתכת. היזהרו מאוד בהוצאה, כי הספוג והמים שבתוכו יהיו רותחים.

ספוג הכלים הוא אחד הפריטים המזוהמים ביותר בבית
4. החזרת הפריכות לצ'יפס וקרקרים
כששקית צ'יפס או חבילת קרקרים נשארת פתוחה, הלחות באוויר הופכת אותם לרכים ומבאסים. כדי להחזיר להם את החיים, פרסו אותם בשכבה אחת על גבי נייר סופג והכניסו למיקרוגל בפולסים קצרים של 10-15 שניות. גלי המיקרו מאדים את מולקולות המים שנספגו בחטיף, ונייר הסופג סופח את הלחות, מה שמחזיר להם את המרקם הפריך והמוכר.
5. קלייה מהירה של אגוזים וזרעים
אם מתכון דורש כמות קטנה של אגוזים קלויים ואין לכם כוח לחמם תנור שלם, המיקרוגל הוא הפתרון המושלם. פזרו שכבה דקה של אגוזים, שקדים או זרעים על צלחת מתאימה וקלו אותם במרווחים של 45-60 שניות, תוך כדי ערבוב ביניהם. המיקרוגל קולה את האגוזים מבפנים החוצה על ידי חימום השמנים הטבעיים שבתוכם, ותוך דקות בודדות תקבלו אגוזים ריחניים וקלויים שמוכנים לפיזור על סלט או קינוח.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה