בעולם
היריבה הגדולה של ישראל משותקת: זו המכה שנחתה עליה בפסח
תיעודים ברשת מראים כי נחילי ארבה תוקפים את הייבולים הגדלים באיראן וכבר יש מי שיכול להתחיל בתיאוריות קונספירציה
אין ספק בכלל שהשפל בכלכלה האיראנית הגיע לכל השיאים האפשריים וגם משבר אנרגיה גדול מאיים עכשיו על היריבה הכי גדולה של ישראל. אם רק לפני כמה חודשים, המטבע האיראני רשם שפל היסטורי מדאיג, כעת המעצמה האנרגטית נמצאת בחשכה מוחלטת. אבל לא זאת בלבד, לא רק הכלכלה משותקת אלא מתברר שגם מקורות ההכנסה כמו חקלאות סופגים מכה.
תיעודים ברשת מראים כי נחילי ארבה תוקפים את הייבולים הגדלים באיראן וכבר יש מי שיכול להתחיל בתיאוריות קונספירציה כי זה עונש על היחס ליהודים וכי זה שחזור של מכות מצרים דווקא בחג הפסח.
כך או כך על אף שאיראן מחזיקה באחד ממאגרי הגז והנפט הגדולים בעולם, המדינה שרויה במשבר אנרגיה חמור שמשתק את כלכלתה ומשבש את חיי אזרחיה, כך על פי ניו יורק טיימס. משרדי הממשלה פועלים בשעות מצומצמות, בתי הספר והאוניברסיטאות עברו ללמידה מקוונת, והתעשייה המקומית ספגה מכה אנושה עם הפסקת אספקת החשמל למפעלים.
המשברים מגיעים בנקודת זמן רגישה במיוחד עבור איראן: מעמדה האזורי נחלש משמעותית בעקבות קריסת משטר אסד בסוריה ופגיעה בחיזבאללה, ובתוך משמרות המהפכה מתגלים סדקים עם מרד של הדור הצעיר נגד ההנהגה הבכירה. החשש הוא שהמשבר האנרגטי, בשילוב עם המצב הכלכלי הרעוע והמתיחות הפנימית, עלול להצית גל של מחאה חברתית נרחבת במדינה.
יש לציין כי המצב הכלכלי המורכב משקף את הפער ההולך וגדל בין הבטחותיו של פזשכיאן לשיפור המצב הכלכלי לבין המציאות בשטח. בעוד המדינה ממשיכה להזרים משאבים אדירים למערכת הביטחון, האזרח האיראני הפשוט מתמודד עם מטבע שערכו נשחק, יוקר מחיה מאמיר, ועתיד כלכלי לא ברור - כל זאת בצל מתיחות גיאופוליטית גוברת.
עוד ב-
הפנטניל, הנחשב לאחד הסמים הקטלניים בעולם, משפיע על מערכת העצבים המרכזית ועלול לגרום לאובדן הכרה מהיר. בארצות הברית, אופיואידים סינתטיים כדוגמת פנטניל הם כיום הגורם המוביל למקרי מוות ממנת יתר של סמים, מה שמדגיש את הסכנה הטמונה בשימוש בחומר זה כנשק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.עשר המכות הפוךארנון 04/2025/18הגב לתגובה זו0 0בהתחלה חוסלו או נהרגו הבכורות(יותר נכון בכירים כמו ראיסי סולימאני נסראללה)אחר כך נהיה להם חושך בגלל מחסור באנרגיה עכשיו ארבה ,האיראנים בגלל שינאתם העיוורת לעם ישראל באר ישראל כנראה חוטפים עשר מכות אבל הפוך, אם המכה הבאה שלהם תהיה ברד, שיתחילו לדאוג.דרך אגב ברד יכול להיות גם טילים ממטוסי b2.סגור
-
3.הם כבר השתמשו בו בעת המתקפה על אוגדת הדרום יש הוכחות שלמיכל 04/2025/18הגב לתגובה זו0 0הנוחבות השתמשו בו לחטוף לחרצוח לשחוט וגם כשהיו שהסתגרו בחר מסויים הם הזרימו לשם חומר והרגו את כולם לא נשכח ולא נסלחסגור
-
2.שלח את עמי! (ל"ת)משה 04/2025/18הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.מכה מקראית (ל"ת)גל 04/2025/18הגב לתגובה זו0 0סגור



