בריאות

השווארמה שסיכנה את הלקוחות נסגרת: "ליקויים תברואתיים רבים"

רופאת מחוז אשקלון הוציאה צו סגירה לסניף 'שווארמה גרבולי' בעד הלום אשדוד: "העסק מתנהל באופן לקוי ביותר, שאינו תואם לדרישות משרדנו ובאופן העלול לגרום סיכון ממשי לבריאות הלקוחות"
מערכת ice |  29
שווארמה (צילום pixabay)
רופאת מחוז אשקלון, הפרופסור נטליה בילנקו, חתמה היום (שלישי) על צו סגירה מינהלי לעסק "שווארמה גרבולי" בקניון עד הלום באשדוד, סניף אחר מזה בעל השם הזהה באשקלון בשל שורה של מפגעים תברואתיים.
 
בצו הסגירה הוסבר: "בביקורת שנערכה בעסק ביום 31.7.22 נמצא כי העסק מתנהל באופן לקוי ביותר, שאינו תואם לדרישות משרדנו ובאופן העלול לגרום סיכון ממשי לבריאות הלקוחות כמפורט במכתבנו. נוסף על האמור, נמצא כי בית העסק פועל על אף שמשרדנו התנגד לבקשה לרישיון העסק שהוערה לחוות דעתנו בשל ליקויים תברואתיים רבים בתכנון העסק".
 
 
עוד נכתב: "בהתאם לאמור, הוזמן בעל העסק לשימוע לפני הוצאת צו סגירה במשרדנו. במעמד השימוע הוחלט לפנים משורת הדין להמנע מהוצאת צו סגירה וזאת על סמך התחייבות בעל העסק לסגור מיוזמתו את העסק עד לתיקון כל הליקויים וקבלת אישור משרדנו".
 
לסיום נכתב: "משכך חתם בעל העסק במעמד השימוע על התחייבות לסגירת העסק. על אף התחייבות בית העסק, הוא לידיעתנו באמצעות התברואן הרשותי כי העסק פועל לכל דבר ועניין. לפיכך הנני מצווה על הפסקה מיידית של כל עיסוק בעסק ועל סגירתו המיידית. צו הפסקה זה יעמוד בתוקפו ל-30 יום מיום נתינתו".
תגובות לכתבה(29):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 22.
    שוארמה
    הירוק 08/2022/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מישהו בדק את הציפס של שאולי שבבוקר הוא חותך אותוושם אותו במים ובערב מטגן אותו כשיש על התפוח האדמה סימנים שחורים כדאי לבדוק הפועלים הערבים מטגנים את הציפס
    סגור
  • 21.
    לא אוכל בחוץ
    פפ 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני רואה הרבה אריתראים עם ידיים מזוהמות ראיתי איך מכינים אוכל בלי שטיפת ידיים לא אוכל בחוץ
    סגור
  • 20.
    בטוח במאה אחוז שיש שם פועלים ערבים ישמעאלים (ל"ת)
    לא חדש 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    0 6
    סגור
  • 19.
    למה רק צו סגירה?
    מור 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    1 1
    למה לא עשר שנים בכלא לפחות???
    סגור
  • 18.
    שאוורמה
    לב 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    3 2
    שווקה אהבתי לאכול אצלו שווארמה טעימה אבל אם הוא מזלזל בניקיון ובאיכות אז הוא מזלזל באנשים זאת התוצאה שמעסיקים בני דודים מושלמים להם זול והם לוקחים יקר העובדים מזלזלים כביכול בעסק ודופקים ישירות את הלקוח מגיע להם
    סגור
  • טען עוד
  • 17.
    מה עם תפארת בכפ"ס?
    שיבדקו עוד 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    גם שם מגעיל
    סגור
  • 16.
    הערה
    יסוי 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    צריך לאסור אליו לפתוח עסק של אוכל ,אחרת יפתח במקום אחר בשם אחר של שוארמה .רק כך יהיה לזה סוף
    סגור
  • 15.
    מה הליקויים? תפרטו (ל"ת)
    ראובן 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 14.
    בושה וחרפה
    יוסיפון 08/2022/18
    הגב לתגובה זו
    3 0
    בישראל היפה ,כל אחד עושה מה שבזין שלו,מה קורה פה, תתעוררו
    סגור
  • 13.
    יא מה מייה איזה שילשול חטפתי מהם
    יאיר 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    4 0
    אכלתי אצלהם איזה יום אחד שווארמה ואחרי חצי שעה של נסיעה עצרתי בחורשה של אקליפטוסים שילשלתי שילשול של החיים מאז אישתי מכינה לי כל יום סנדוויצים לדרך וזהו לא אוכל יותר בחוץ
    סגור
  • 12.
    כל הכבוד, שיסגרו לו לצמיתות
    אולג 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    7 0
    ללא אפשרות לפתיחת עסק מזון עתידית אכלנו שם כל המשפחה ואחרי חצי שעה קיבלנו כאבי בטן הקטנה הקיאה אפילו פעם אחת הבעלים צריך לשבת מאחורי סורג ובריח
    סגור
  • 11.
    ??
    מומו 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 5
    יש לך כיבה מי ברזל ואת סתם חזירה לפי הכתבהאת יכולה לנגב בלי לירחוץ ידים ולשב לאכול בתאבון
    סגור
  • 10.
    כל הכבוד לשר הבריאות ולמשרד הבריאות
    עליזה 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    7 1
    מזל שיש לנו שר בריאות חרוץ. מה עשו כל השנים??? מעולם לא הייתה בדיקה כלשהי בשום מקום. מה עשו כל השנים???
    סגור
  • 9.
    דרום
    מיכל לוי 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אכלתי שם כמעט יום יום,הכל היה נראה נקי וללא ריח,מה שהפריע לי שהעובדים עבדו ללא כפפות,נגעו בעינים באוזניים ובפה ,נגעו בפח אשפה ובמטטה,ניגבו וניקו כל מיני דברים ובלי לשטוף ידיים הכניסו יד מלוכלכת לתוך הפיתה ובגת,כשהיתי מעירה הייתי מקבלת עיניים כועסות ותגובות מתחמקות,היו משעלים בתוך האוכל וכמובן כשמדברים טיפות רוק בתוך המזון כי התנגדו לשים מסכות בפה, האוכל היה כן טעים אבל תמיד רצתי לשרותים אחרי האוכל עם כאבי בטן קלים, הסודני שעבד במטבח היה עובד נקיון והיידים אחרכך נכנסות לסלטים חופשי,זו תופאה שקיים בכל המסעדות לא רק שם,בלי שום קשר לקורונה צריך לשים מסכה בפה וכפפות ביידים לאחר שנגעו בכל מיני דברים
    סגור
  • 8.
    מזל שמשרד הבריאות עושה פחות ביקורות מהמצופה.
    אלישיב 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    3 6
    אם היינו צריכים לפני כל ארוחה במקום כלשהו לקבל "תו תקן" לאכול שם, כנראה שכבר היינו מתים מרעב.
    סגור
  • 7.
    מה הקשר בית התמונה לכתבה מה הכתב מעשן (ל"ת)
    שי 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • תמונה של בת 12 אחרי שאכלה שאוורמה גרבולי (ל"ת)
    הסבר 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 6.
    נאה ונקי דורש..נאה מלמד.
    צבי חיליק קמינסקי 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    6 0
    ארבעה עשורים בתחום הסעדה ייצור מזון לצערינו כולנו,לא רק שלא השתפרו אלא הלכנו המון אחורה כמו עולם כמנהגו נוהג,הרשויות הרגולטוריים אחת לכמה זמן יצאו ב''מבצע מלביש''.למען יראו ויראו.אלא ,עידן זה פס מן העולם מזמן,ראו קורונה סארס ואחר'. הגיעה השעה ובדחיפות לשנות מן היסוד את כל ההתנהלות. רשיון לניהול עסק חייב לכלול רשיון תברואתי.כמו בדיקת עובד מזון,שהיא כוס פטרי לכסת''ח.כל בעל דוכן מזון,מסעדן מחוייב המציאות להגיע לשלושה ימי לימוד ובחינה,הוא וצוותו הנוגעים ביצור והגשת מזון, סדנאות או קורס או תקראו לזה מה שתרצו לא יעלה על הדעת שכל תחום המזון מופקר,אין דין ואין דיין,רק תצוגת תכלית אחת לכמה שנים . עובדים ללא מודעות הגיינית,בורות בכל הקשור לעיבוד והגשת מזון.ללמד על חיידקים וירוסים פטוגניים ואחרים..זו אינה בשלב הראשון אחריותו של המעסיק בלבד-זו אחריותו של הממונה על בריאות הציבור.אחרי כן יש סיבות מגה מוצדקות לבקר להגיש כתב אישום לתת דין קשה ומרתיע. היום יותר מאי פעם המקרוביום הוא שורש החיים או שלא..
    סגור
  • 5.
    עוד בן מכובד לעדה הבזוייה. (ל"ת)
    ההיסטוריון 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • אוכל
    ליאון 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    זה עבודה של חוקר פרטי
    סגור
  • 4.
    בזמן הקורונה הפסקתי לאכול במסעדות
    בר דעת 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    10 0
    והתחלתי ללמוד לבשל ואז הבנתי כמה הניקיון וההיגיינה חשובים מאד וצריך להקפיד מאד..ואז גם נפל לי האסימון אם אני מקפיד כל כך ועדיין יש בעיות ..אז בטח ובטח במסעדות ודוכני אוכל.. כך גם יצא שבסופו של דבר לא הראה מסעדות בזמן הקרוב וכניראה בכלל...
    סגור
  • מסעדות
    שני 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    10 0
    גם אנו נמנעים מללכת למסעדות בגלל ?ניקיון. חובה במטבח במסעדות לעבוד עם כפפות.
    סגור
  • 3.
    בתי אוכל
    נאור 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    9 0
    אם משרד הבריאות יבצע בדיקות פתע,אזי מכל מאה מסעדות ימצא לפחות חמישים במצב תברואתי לקוי,צריך ממש להיזהר.
    סגור
  • מסעדות
    מירה 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    8 0
    גם אני לא הולכת למסעדות מזה 5 שנים מאז שהייתי במסעדה של המלון ששהיתי שם . נגעלת מאיזה מלוכלכות שבישלו את האוכל .מאז רק בבית וטעים לי מאוד
    סגור
  • ??
    אורח 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 1
    רוצא להגיד שופוני אכלתי במיסעדות היגיע זמן לאכול דשה
    סגור
  • 2.
    עוד עסק של אוכל רעיל ומטונף שמסכן את הצבור
    הציוני 08/2022/16
    הגב לתגובה זו
    9 1
    רק להחריב עסקים מטונפים כאלה לאיר שהואבסו בכוחמברוטאלי בעליו המרעילים!!!
    סגור
  • 1.
    באמת שלא הבנתי
    ריילי 08/2022/16
    הגב לתגובה זו
    4 3
    באמת לא הבנתי מה מצאתם , בשר לא כשר? ליכלוך? הייגנה? סגרתם עסק לשימוש הציבור לפחות תסבירו על מה.
    סגור
  • כל כך קשה לך להבין? רואים שאת מאשדוד
    בטח שלא הבנת 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    3 1
    מה נדפק לכם עם העיר? יש לכם עופרת במים שאתם כולם כאלה?
    סגור
  • מסעדות
    מירה 08/2022/17
    הגב לתגובה זו
    4 0
    ליכלוך. לכאורה.
    סגור