חדשות
מחקר: ילדים לאמהות שנושאות את נגיף הקורונה עשויים להיוולד עם נוגדנים
תושבת סינגפור הייתה חולה בקורונה במהלך ההריון ונולד לה ילד עם נוגדנים לנגיף. האם זה מקרה בודד או תופעה שיכולה ללמד אותנו קצת יותר על נגיף הקורונה
סלין נג-צ'אן, 31, הייתה אחת הנשים הסינגפוריות הבודדות שנדבקו בנגיף הקורונה במהלך ההיריון. היא אובחנה כחולה בנגיף בשבוע העשירי - והיא ילדה תינוק בריא שבגופו נמצאו נוגדנים למחלה, כך פורסם באתר תקשורת במדינה.
נג – צ'אן ומשפחתה נדבקו בנגיף הקורונה במהלך חופשה באירופה בחודש מרץ. ב- 7 לנובמבר היא ילדה את בנה והוא נולד אם נוגדנים למחלה – אך היא לעומת זאת איבדה את הנוגדנים ולפי ההערכות של הרופאים היא העבירה אותם לילד.
במחקר שהתבצע על נשים בעיר הסינית ווהאן, שכזכור החלה את המגיפה, ל – 11 ילדים שנולדו לאימהות שנשאו בגופן את נגיף הקורונה במהלך ההיריון, נולדו עם נוגדנים לנגיף. פרופסור טן האן קון, יו''ר בחטיבת מיילדות וגניקולוגיה בסינגפור אמר שישנם עדויות למקרים נוספים בהם הנוגדנים עברו מהאם לתינוק שזה עתה נולד, אך לא יודעים בוודאות כמה הנוגדנים האלה יעזרו לתינוק כדי לא להידבק בנגיף.
נג – צ'אן אמרה, "הסכמתי להיות חלק מהמחקר מכיוון שאני מאמינה שזה חשוב מאוד, כדי שנוכל לגלות יותר ולהילחם טוב יותר בנגיף". הנושא ימשיך להיחקר על ידי בתי חולים ציבוריים בסינגפור במטרה להבין כיצד הקורונה משפיעה על בריאותן של נשים בהריון ותינוקותיהן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


