משפט

אל על נתבעה ב-300 אלף שקל: הנוסע הזועם, והחלטת השופט הדרמטית

הכל בגלל כוס פלסטיק: וויכוח בין חברת התעופה "אל על" לנוסע שרצה לקבל שירות מצוות הדיילות התגלגל לבית המשפט
מערכת ice | 
אל על מסתבכת (צילום shutterstock)
בטיסת אל על בדצמבר 2024 מליסבון שבפורטוגל לתל אביב, זוג נוסעים ביקשו מצוות הדיילות כוס פלסטיק לצד פחית השתייה שהוגשה להם. הכוס לא התקבלה לאחר בקשות רבות, חוזרות ונשנות, עד שהמשקה בפחית הקרה התחמם.
בעקבות הדברים, הנוסע התלונן בפני הדיילות על השירות, כפי דווח באתר "דה מרקר", באופן לא מנומס. הדיילת, העירה לנוסע על התנהגותו, הציעה לו לקחת כוס פלסטיק בעצמו ובמקביל דיווחה על התקרית למנהל השירות בטיסה.
בתגובה, מנהל השירות הטיח בנוסע בן ה-70: "מי אתה בכלל?". השניים נכנסו לוויכוח קולני, בסיומו סיווג מנהל השירות בטיסה את הנוסע בן ה-70 כ'נוסע אלים', ומשכך הקריא בפניו נוסח אזהרה.
הנוסע, עורך דין במקצועו, חש השפלה לנוכח הדברים וסירב לתת למנהל השירות בטיסה את הדרכון שלו. הנוסע תבע את אל על על 300 אלף שקל בבית משפט השלום. השופט שדן במקרה, קבע כי אל על תפצה את הנוסע בכ-3,000 שקל בלבד.
השופט נימק כי בגלל שהנוסע היה אנונימי לסובבים אותו, לשון הרע שהתקיים במקרה הנדון בחומרה מופחתת, וכי הוא לא היה תמים, שכן הוא החל במריבה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה