משפט

רשות המסים שולחת לכלא: איש העסקים העלים מיליונים וחטף עונש כבד

הנאשם קיבל 104 חשבוניות פיקטיביות על שם שישה עוסקים שונים מבלי שבוצעו עסקאות בפועל. כעת, לאחר חקירה ממושכת של רשות המסים, הוא נשלח לתקופה ארוכה מאחורי הסורגים. כל הפרטים

אילוסטרציה (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, shutterstock)
בית משפט השלום בפתח תקווה הטיל עונש של 50 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 200 אלף שקל על נשאת עודה, עוסק מורשה בענף שירותי שמירה ואבטחה, שהואשם בביצוע עבירות מס חמורות בשנים 2010-2014.
על פי גזר הדין, הנאשם קיבל 104 חשבוניות פיקטיביות בסכום כולל של כ-48 מיליון שקל  על שם שישה עוסקים שונים וזאת מבלי שבוצעו העסקאות בהתאם לחשבוניות. הנאשם רשם את החשבוניות הפיקטיביות בספרי הנהלת החשבונות של העוסק מורשה שלו וניכה את מס התשומות הגלום בהן בסך של כ-8.4 מיליון שקל בדו"חות התקופתיים שהגיש למע"מ. בעלי החברות העומדים מאחורי עוסקים אלה העידו בזה אחר זה כי לא עבדו עם הנאשם והתעקשו שכלל אינם מכירים אותו.
מפסק דינו של בית המשפט  עולה כי מדובר בהתנהלות שיטתית מצד הנאשם וכי מספרן הרב של החשבוניות והיקפי הסכומים שנוכו מלמדים על עקביות ולפיכך על הכוונה להתחמק מתשלום מסים. 
בית משפט השלום בפתח תקווה גזר על הנאשם נשאת עודה את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 50 חודשים, מאסר על תנאי למשך 12 חודשים בתנאי שלא יבצע עבירת מע"מ מסוג פשע למשך שנתיים, מאסר על תנאי למשך 5 חודשים בתנאי שלא יבצע עבירת מע"מ מסוג עוון, קנס בסך 200,000 שקל או 200 ימי מאסר תמורתו והתחייבות כספית על סך 10,000 שקל.
כבוד השופט ארז מלמד ציין בגזר הדין כי "במעשיו פגע הנאשם בערכים של שוויון בנשיאת נטל המס, בפעילות רשויות המס וכן בקופה הציבורית ובכך במשק ובכלכלת המדינה". התיק נוהל על ידי עוה"ד חיים וינר ובלה פרנק דילר מהיחידה המשפטית מרכז ברשות המסים ונחקר על ידי יחידת חקירות מכס ומע"מ תל אביב.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שווה
    חנה 06/2026/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפשע בארץ משתלם העלים 8 מליון ישלם 200 אלף ובטוח שלא ישב 50 חודש כי התנהגות טובה תפחית את העונש
    סגור