משפט
בג"ץ קבע: מחבלים יקבלו ביקורים בבתי הכלא בישראל
לראשונה מאז 7 באוקטובר ולמרות אזהרות המודיעין והניסיונות לבלום את המהלך בכנסת, נציגי "הצלב האדום" קיבלו הנחיה להגיע לישראל והביקורים אצל המחבלים התחדשו השבוע
סערה במערכת הביטחון ובמערכת הפוליטית: בישראל החלו להיערך לצעד שנוי במחלוקת - חידוש ביקורי נציגי הצלב האדום הבינלאומי אצל מחבלים ואסירים ביטחוניים המוחזקים במתקני שב"ס וצה"ל. על פי הדיווחים, הביקורים החלו אתמול (רביעי) לראשונה מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, כך פורסם ב-N12.
המהלך יוצא לפועל בעקבות פסיקת בג"ץ מתחילת חודש יוני, שקיבל פה אחד עתירת ארגוני זכויות אדם וקבע כי המדינה לא הציגה תשתית חוקית למניעת הביקורים. זאת, לאחר שבחודש אוקטובר 2025 חתם שר הביטחון ישראל כ"ץ על צו איסור גורף, שנסמך על מידע מודיעיני חמור של השב"כ שלפיו אנשי הצלב האדום מעבירים מידע למחבלים בתוך הכלא - צעד שהוגדר על ידי כ"ץ כ"פגיעה חמורה בביטחון המדינה".
בממשלה ניסו לדחות את יישום הפסיקה, ואף קידמו את "חוק הצלב האדום" ביוזמת מפלגתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. אלא שההצעה נפלה בכנסת בעקבות מתיחות פוליטית, לאחר שהסיעות החרדיות סירבו לתמוך בה עד לאישור חוקי הפטור מגיוס. בהיעדר חקיקה נוגדת או מענה משפטי, נסללה הדרך לחזרת נציגי הארגון לארץ ולפתיחת שערי הכלא בפניהם.
עוד ב-
כזכור, הסוגיה הסבוכה של ניטור תנאי הכליאה ליוותה את דרג התקבלות ההחלטות עוד קודם לכן. במהלך 2024 אישר הקבינט המדיני-ביטחוני מתווה פשרני, במסגרתו הורשו שופט ישראלי ומשקיפים זרים לבקר את מחבלי הנוח'בה כדי לעמוד בסטנדרטים הבינלאומיים, וזאת כדי להימנע מהכנסת הצלב האדום כל עוד החטופים הישראלים אינם זוכים לביקורים מקבילים. כעת, בהיעדר חקיקה נוגדת ובעקבות הפסיקה המשפטית, נסללה הדרך לחזרת נציגי הארגון הבינלאומי אל בתי הכלא בישראל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.טמטוםיובסי 09/2026/10הגב לתגובה זו0 0בגץ ושופטיו אינם אלא חבורת נכים במוח ועיורים מלראות את הריציחות נגד יהודים לו לשופטים היו רוצחים את משפחתם השאלה שגם אז מתירים בקורים כמו שבקרות את חטופי עזה שהיו קבורים באדמה למה בגץ לא פנה לחמאס ולמבקרי זכיות האדם מה בנינו לא בני אדם ולהם יש אותה זכיות אדםסגור



