משפט

מעל 70 אלף עצורים: המדינה שהכריזה מלחמה על כנופיות הפשע

הקונגרס של אל סלבדור אישר חוק הקורא לקיים משפטים קבוצתיים לעשרות אלפי האנשים שנעצרו במהלך המבצע הענק שהכריז עליו הנשיא נאיב בוקלה נגד כנופיות פשע במדינה
מערכת ice | 
כלא (צילום unsplash)
הקונגרס של אל סלבדור אישר חוק הקורא לקיים משפטים קבוצתיים לעשרות אלפי האנשים שנעצרו במהלך המבצע הענק שהכריז עליו הנשיא נאיב בוקלה נגד כנופיות פשע במדינה, מה שהקנה לה את אחד משיעורי הכליאה הגבוהים בעולם.
החקיקה שאושרה אתמול (רביעי) תאפשר לתובעים לשפוט בו-זמנית מאות אנשים הנטענים שהם חלק מאותה קבוצה פלילית או מאותו אזור גאוגרפי או אדמיניסטרטיבי. המחוקקים גם אישרו הצעת חוק שתעלה את העונש המקסימלי לראשי כנופיות מ-45 ל-60 שנים. שר המשפטים גוסטבו וילאטורו אומר שניתן להעמיד לדין עד 900 נאשמים מאותה קבוצה בכל פעם.

אל סלבדור נמצאת במצב חירום כבר 16 חודשים, מה שגרם למעצרם של יותר מ-71,900 חברי כנופיה לכאורה, כאשר מתוכם, כ-6,000 שוחררו מאז תחילת המבצע. מצב החירום היה פופולרי בקרב תושבי אל סלבדור. התומכים מצביעים על ירידה משמעותית במקרי רצח ובפשעים כמו סחיטה וסחר בסמים. 
אבל המדיניות גררה ביקורת מצד ארגוני זכויות באל סלבדור ובעולם, שאומרים שהיא הובילה להפרות בוטות של זכויות אדם כמו עינויים, מקרי מוות במעצר ומעצרים שרירותיים, במיוחד בקרב צעירים בשכונות עניות יותר.
המחוקקים שהעבירו את הצעד ביום רביעי אמרו שיש לשחרר אנשים שנמצאו ללא קשר לכנופיות. פוליטיקאים וארגוני זכויות באופוזיציה, לעומת זאת, טוענים כי משפטים קבוצתיים עלולים לשלול מהעצירים את זכותם להליך הוגן ואת חזקת החפות האישית שלהם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה