בארץ

עוקץ מכירת כלבי היוקרה בישראל: "הוא מת לי בדרך"

דיווחים רבים על עוקץ כלבים בדרום הארץ. אנשים מספרים על קבלת כלבים חולים, שמתים תוך זמן קצר, קבלת כלבים מסוג אחר ממה שביקשו ואף כלבים שנצבעו. "כל אחת שמה 3,000 שקל מזומן. שני כלבים מתו" 
מערכת ice |  22
כלב (צילום freepik)
בתוכנית הצהריים של חדשות 12 עם אלמז מנגיסטו, דווחו היום (חמישי) עדויות שהגיעו לדסק, ובהן אנשים רבים מתלוננים על עוקץ כלבים ממושב רווחה שבדרום הארץ.
בשידור סופר על כמה מקרים בהם אנשים קנו כלבים מאותו המקום, ובפועל קיבלו כלבים חולים שמתו תוך זמן קצר. במקרה אחד נקנו מהמקום כלבים בעשרות אלפי שקלים, וכעבור ימים בודדים מתו.
במקרה אחר אדם הגיע לקנות כלב מסוג מסוים, אך כאשר הגיע לביתו הבין כי קיבל כלב מסוג אחר. עוד מקרה שדובר עליו הוא של אישה שקנתה כלב חום, לאחר שרחצה אותו הצבע החום ירד, והכלב התגלה כלבן. 
בשיחה עם אחת הנפגעות, "סיוון" סיפרה: "כל אחת שמה 3,000 שקל מזומן. שני כלבים מתו. זה עלה לנו בסוף לכל אחד מאיתנו 10,000 שקל, כולל אשפוז, כי חשבנו שאפשר יהיה להציל אותם. הם פשוט הגיעו חולים, כולם אמרו לנו את זה. הווטרינר אמר זה לא קרה אצלכם בבית. הילדה שלי, אתמול גם היא אמרה לי, אימא איפה מייפל? למה היא לא איתנו? בת 3, מה אני אגיד לה?"
בשיחה אחרת דיברו עם "רוני" ולדבריה: "הבאתי שי-טסו, אחרי ארבעה ימים הוא פתאום התחיל לפרכס לי בידיים. רצנו ביום שבת לווטרינר, הוא מת לי בדרך. עד היום קשה לי עם זה ממש".
בהמשך השיחה רוני נשאלה כמה שילמה על הכלב, והאם קיבלה החזר כספי לאחר שהכלב מת. רוני ענתה ששילמה 5,500 ולא קיבלה החזר. כאשר לקוחות פונים לבית העסק, הוא מתנער מאחריות וטוען כי הכלבים יצאו ממנו במצב בריאותי תקין.
תגובות לכתבה(22):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 16.
    כלבים לא קונים .... כלבים מאמצים
    ליטלי 03/2025/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קארמה לא טובה וכך קורה ....
    סגור
  • 15.
    מה שמגיע מגיע
    דניאל 03/2025/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תמשיכו לקנות ולהזמין במקום ללכת לאמץ!
    סגור
  • 14.
    עוקץ
    אורלי 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מי שבאמת רוצה כלב ולא רק סמל סטטוס יכול גם לאמץ מאחת העמותות.
    סגור
  • 13.
    מדינה בלי נשמה
    איזה בזיון 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    3 0
    ראשית, מי שקונה רק כלב גזעי איננו אוהב כלבים אמיתי. הוא מחפש עוד אביזר יוקרה. על הדרך אותם אנשים גם מפרנסים את הנוכלים והפושעים שמרבים את הכלבים הגזעיים, בגלל ביקוש ע"י אנשים כמוכם, (ממש מתחשק לי לכתוב יענשים" במקום אנשים, ולא כשגיאת כתיב.. למגדלים העבריינים האלה לא אכפת מהכלב ומסבלו. אכפת להם רק מהכסף. הכלבים נחלים שם מחוסר טיפול ואז הם נזרקים לרחוב (אספתי פפעם ארבעה כאלה, אך למרות כל מאמצי, הם מתו). זה שהכלב גזעי איננו עושה את עליו שוים יותר, ההפך, לכו לאחד העמותות וקחו כלב שכמהה לבית. הוא יאהב אתכם לא פחות מהגזעי. השאלה אם אתם מסוגלים לאהוב אותו..... ואפוא הרשויות שאצורות למנוע את הזוועה הזאת???
    סגור
  • 12.
    אימוץ
    מיה 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    תאמצו כלבים מהממים שרק מחכים לבית אוהב,כל מח שמוכר ,תזכרו,אייזו התעללות הם עוברים ונמכרים בסכומים לא הגיוניים.
    סגור
  • טען עוד
  • 11.
    גם אני נעקצתי על ידו . ריפאתי את הכלב החולה לבד
    פרלה גלוריה 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הכלב היה מוזנח מלא קרציות רזה וחולה. ככה קיבלתי אותו . סרבתי להעזר בוטרינר "שלו " וככה הכלב חי וחזק ובריא
    סגור
  • 10.
    כלבים רק מתועדים
    שלום 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כלבים קונים רק מתועדים, ההורים עוברים בדיקות גנטיות ורפואיות,אז רוב הסיכוי שהגורים יהיו בריאים מכל הבחינות.
    סגור
  • 9.
    אתם עושים רע לקארמה שלכם
    גורג 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    4 2
    אתם שקונים כלב כמו שקונים נעליים . אין לכם מושג איזה מסכת התעללות הם עוברים.קושרים כלבות לסד והם עוברים אינוס כמה פעמים בשנה.הכלבות גדלות במצב מזעזע כמו בשבי,בבקשה עכשיו שאתם יודעים אל תתנו לזה יד.תאמצו כולל חיסונים ב600 שח. ותעשו טוב חנשמה שלכם כי הצלתם כלב מהמתה . מה עוד שיש כנופיות שעוקבות אחרי כלבים יקרים וחוטפים תמורת כופר....אז למה כל זה ? תבחרו בדרך הישר וגם תצילו נשמה שתדע להחזיר לכם אהבה ללא תנאי . יאללה נשיקה ל המצח,ואל תתפתו...
    סגור
  • אני אסביר למה לא
    אנונימית 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 2
    אני אגיד לך בשביל מה לקנות. אני מנסה לשכנע את אמא שלי לאמץ כלב יותר מדי זמן כמעט 10 שנים וסוף סוף היא מסכימה, אבל היא רוצה משהו כמו מלטז או פודל ואנחנו לא מוצאים אותם לאימוץ. וכל פעם שאן כולם קופצים על זה וזה בקושי ניתן להשגה. אני הייתי לגמרי נגד קנייה, אבל הבנתי שאין לי ברירה..
    סגור
  • 8.
    תלמדו לאמץ כלב ולהעניק לו חיים
    אורית 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    8 2
    כלבים לא קונים! מדובר על מטחנת גורים תעשיה שלמה שמגלגלת מיליונים. כלבים עם מחלות ובעיות גנטיות . אין פיקוח. פשוט מזעזע.
    סגור
  • 7.
    רק מטומטים קונים כלבים בסכומים כאלו...
    אזולאי 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    6 1
    בעמותות משלמים סל אימוץ כ-600-1000 ש"ח. כל מי שמוכר כלבים גזעיים הוא סוחר שלא אוהב כלבים! כלבים גזעיים הם תמיד יותר חולים בגלל שמרביעים אותם בקבוצות קטנות. תעודות וסיפורים זה כיסוי תחת של סוחרים! לא קונים כלבים גזעיים, כל פעיל בעלי חיים יודע את זה.
    סגור
  • 6.
    קנית כלבים
    ארנון 03/2025/06
    הגב לתגובה זו
    7 1
    זה שיש פרירים שנופלים בפח כלב גיזעי קונים רק לאחר שמקבלים אישור רכז גידול ואידור רפואי על הכור ורק כלבים מתועדים לא חתולים בשק
    סגור
  • 5.
    אמצו אל תקנו
    היידנינית 03/2025/06
    הגב לתגובה זו
    6 1
    כלבים גזעיים נוטים למחלות שונות ותוחלת חייהם קצרה יחסית. ....מכירת כלבים זאת תעשייה אכזרית שמעוניינת רק ברווחים עבור מכירות. הכלבות מבחינתם הן רק אמצעי לגרוף רווחים גדולים, הן מוחזקות בתנאים קשים ...התעללות ממש. יש הרבה כלבים מסוגים וגדלים שונים שאפשר לאמץ שיכולים להתאים לסגנון החיים שלכם. כלבים הם אהבה ואהבה מאמצים, לא קונים.
    סגור
  • 4.
    תאמצו ואל תקנו חבל על הכסף
    רונה 03/2025/06
    הגב לתגובה זו
    5 1
    חברים יקרים אפשר כךואפשר אחרת הכלביות מלאות בכלבים טובות שלא שפר גורםלם טובות אל תחרצו את גורלם גם אני אחרי כמה נסיונות של להחזיק בע"ח הראשון באמת קניתי אבל לאחרמכן אימצתי ותאמינו תרגישוהרבה יותר טוב עם זה פשוט גם תחסכו את הכסף לבאות לביטוח רפואי למשל למזו ועוד לא חסר הוצאות תשקלו בחוכמה כל כלב ישלו את החמידותשלו והמתיקות את השאר תוסיפו אתם ותעשו מצווה בעולם חיזקו ואימצו ??
    סגור
  • 3.
    אל תקנו - אמצו *** הכי גזעי זה נטוש מעמותה (ל"ת)
    סמדר 03/2025/06
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
  • 2.
    גם אני נכוותי
    אנונימי 03/2025/06
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מי עוד כאן נכווה?
    סגור
  • זה לא אתה שנכווית
    אתה טפש 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    זה הכלב האומלל ש"נכווה".
    סגור
  • גם אני נכוותי
    רותי 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    קנותי מולטיפו לנכדה שאחרי כמה ימים התברר כחולה.עלה לנו להציל אותו 7000 שקל
    סגור
  • 1.
    כלבים לוקחים רק מהעירייה בחינם
    מני שמאלני לשעבר 03/2025/06
    הגב לתגובה זו
    11 1
    לפני 7 שנים רצינו הסקי רצו 3500 ₪ חיפשנו ביד 2 אחרי שבוע קיבלנו 1 בחינם עוד הביאו לנו שק אוכל ומלונה הכלבה עד היום טובה נהדרת . כלב מי שמשלם על כלב
    סגור
  • חשיבה קצת אחרת
    שי 03/2025/06
    הגב לתגובה זו
    4 2
    יש כלבים נפלאים בכלביות אבל רובם לא קלים לגידול . צריך לחשוב שיהיה התאמה בין המגדל לסוג הכלב . אין כלבים קטנים בכלביות .וסוגים שאנשים מעדיפים.
    סגור
  • יש גם יש
    איה 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש גם קטנים צריך לפעמים להתעניין ולחפש בעוד כלביות
    סגור
  • יש גם כלבים קטנים בכלביות
    אתה טועה 03/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    פחות כלבים גזעיים.
    סגור