בארץ
בשווי 13 מיליון דולר: הרובה הבא של לוחמי צהל - נחשף
הנשק הבא של לוחמי צה"ל: משרד ההגנה האמריקאי מספק בימים אלו עבור צה"ל רובים חדשים של יצרנית הנשק האמריקאית קולט בשווי של מיליוני דולרים | כל הפרטים
כלי הנשק הבא של לוחמי צה"ל: משרד ההגנה האמריקאי הזמין עבור ישראל כלי נשק מתוצרת יצרנית הרובים קולט, באספקה בשווי של כ-13 מיליון דולר, ובימים אלו הם מסופקים לצבא, כך דיווח המשרד השבוע.
במסגרת ההזמנה יסופקו רובים מסוג M4A1, לצד רכיבים נלווים בהם עמעמים (משתיקי קול) וסתרשפים – רכיב המותקן על קנה הנשק ומווסת את הרשף הנוצר בעת הירי.
מימון העסקה מבוסס על כספי הסיוע האמריקאי לשנת 2025. גורמים במערכת הביטחון מסרו כי ההזמנה בוצעה כבר לפני יותר מחצי שנה, אך פורסמה רק כעת, וכי הרובים האמריקאיים כבר מסופקים לצה"ל בימים אלה. עם זאת, לפי נתוני מחלקת ההגנה האמריקאית, מועד סיום האספקה נקבע ליוני 2026.
המהלך עומד בסתירה למדיניות שקידם משרד הביטחון הישראלי בתחילת 2024, אז יצא לדרך מכרז לרכש רובים מתוצרת כחול לבן. מטרת המהלך הייתה להחליף חלק מרובי התבור המשמשים יחידות חי"ר, באמצעות נשק חדש המבוסס על פלטפורמת ה־M4 של קולט, אך בייצור מקומי. זאת כחלק מהשאיפה לצמצם את התלות ביבוא ולהגן על ישראל מפני אפשרות של אמברגו נשק עתידי.
עוד ב-
גורמים ביטחוניים מציינים כי הדחיות במכרז הישראלי הן שהובילו בסופו של דבר להזמנת הרובים מארצות הברית. אף על פי שאספקת הרובים מקולט כבר החלה, גם בצד האמריקאי לא נרשמת ניסיון לההזדרזות מיוחדת, והשלמת האספקה צפויה להימשך עוד כשנה וחצי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



