בארץ

בן גביר: "טוב שלא הבאתם תמונות שלי מגן שולה"

השר לביטחון לאומי התעמת עם אייל ברקוביץ' ומוריה אסרף, לאחר שהציגו לו תמונות מעברו. בן גביר עקץ בתגובה את יאיר לפיד ובהמשך טען כי נתניהו מעדיף להקים ממשלה עם איזנקוט: "הרבה אנשים מפחדים מהפופולריות שלי"
בן גביר (צילום אבשלום ששוני/Flash90)
השר לביטחון לאומי ויו"ר עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, הגיע אמש (שבת) לתוכניתם של אייל ברקוביץ' ומוריה אסרף בערוץ 13, שלושה ימים לפני הבחירות לכנסת ה-26. במהלך הריאיון התעמת עם המגישים על עברו, תפקודו בממשלה ותוכניותיו הפוליטיות, אך אחד הרגעים המשעשעים נרשם דווקא כשהשניים הציגו לו תמונות מתקופת נעוריו.
"אתה מתבייש קצת מהתמונות מהעבר?", שאל ברקוביץ' את השר, בהתייחס לתמונות מתקופת פעילותו בנוער כ"ך". בן גביר מיהר להשיב בעקיצה: "טוב שלא הבאתם לי תמונות מגן שולה. בן כמה הייתי אז, 14? יש עוד מישהו שהבאתם לו תמונות מגיל 14?". בהמשך ניסה להסיט את הדיון לעברו של יו"ר יש עתיד יאיר לפיד והזכיר טענה על שימוש בסמים בצעירותו. מוריה אסרף השיבה בחיוך: "אם יש לך תמונות כאלה נשמח לקבל".

בן גביר (צילום: Sharon Leibel/Flash90)
הריאיון לא הסתכם בחילופי העקיצות. כשנשאל מי פופולרי יותר בקרב אוהדי בית"ר ירושלים באצטדיון טדי, הוא או ראש הממשלה בנימין נתניהו, הסתפק בן גביר בתשובה: "המגמות משתנות", כאשר ברקע ידועה אהדתו לקבוצה והשתתפותו במשחקים. בהמשך אף טען כי נתניהו אינו מעוניין בשותפות איתו בממשלה הבאה. "הוא לא רוצה אותי כי הוא רוצה להקים ממשלה עם איזנקוט", אמר. כשברקוביץ' שאל אם נתניהו מפחד ממנו, השיב: "הרבה אנשים מפחדים מהפופולריות שלי, מקווה שנתניהו לא מפחד".
כזכור, רק לפני כשבוע וחצי הבהיר נתניהו כי בכוונתו להשאיר את תיק הביטחון ואת המשרד לביטחון לאומי בידי הליכוד בממשלה הבאה. בעוצמה יהודית טענו בתגובה כי ראש הממשלה מתכנן להוציא את בן גביר מהקואליציה ולצרף במקומו את גדי איזנקוט. נתניהו מצדו אמר בהמשך כי בן גביר יוכל לכהן כשר בכיר בממשלה שיקים.
בהמשך נשאל בן גביר על האחריות למחדל 7 באוקטובר ועל ההחלטה שלא להקים ועדת חקירה ממלכתית. הוא טען כי לא הוא קיבל את ההחלטות בנושא, והפנה אצבע מאשימה כלפי מערכת המשפט והיועצת המשפטית לממשלה. לדבריו, "המשטרה במשמרת שלי תפקדה הכי טוב", והוא אינו מעוניין שגלי בהרב-מיארה תהיה מעורבת בבדיקת האירועים, משום שלטענתו גם התנהלות מערכת המשפט צריכה להיבדק.
בן גביר התייחס גם להישגיו כשר לביטחון לאומי וטען כי בתקופתו צומצמו הפיגועים, הוקמה מחלקה ייעודית למאבק בפרוטקשן והוכפל מספר כתבי האישום בתחום. "עשיתי מה שלא עשו 40 שנה לפניי", הצהיר, אף שהודה כי המצב עדיין רחוק מלהיות מושלם.
לקראת סיום הריאיון הצהיר בן גביר על שאיפותיו לממשלה הבאה: "אני רוצה מה שעשיתי במשטרה לעשות בצבא. כן, אני רוצה להיות שר הביטחון". כשברקוביץ' הקשה ושאל כיצד יוכל להבטיח שלא תפרוץ מלחמה בין יהודים לערבים בעקבות מדיניותו, טען בן גביר כי השינויים שהנהיג בהר הבית לא הביאו להסלמה כפי שהזהירו מבקריו. לדבריו, הוא פועל גם למען שוטרים ערבים המשרתים במשטרה: "יש לי במשטרה שוטרים ערבים ואני מחבק אותם".
 
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה