תקשורת ומדיה

כתב חדשות 13 הותקף ע"י עמיתו: "בדרן. מגוחך ברמות"

העיתונאי יוסי אלי מחדשות 13 הביע תמיכה נחרצת ביציאה למלחמה מול איראן, ובראש הממשלה אבל זכה לקיתונות ברשת
מערכת ice |  4
יוסי אלי (צילום מסך: חדשות 13)
סערה התעוררה ברשתות החברתיות בעקבות פוסט חריג שהעלה יוסי אלי, כתב חדשות 13, בו גיבה את החלטת ממשלת ישראל לצאת למערכה מול איראן. אלי טען כי ההתנגדות למלחמה מגיעה לא מתוך שיקול ביטחוני – אלא מתוך שנאה פוליטית כלפי ראש הממשלה, בנימין נתניהו.
"שומע באולפנים כל מיני פרשנים מכל מיני ערוצים שמדברים על כך שהמלחמה עם איראן לא תביא לתוצאה של עיכוב התכנית הגרעינית וזה יוריד את התכנית מקסימום חודשים אחורה. ויש אפילו את הקיצוניים שאומרים שלא היינו צריכים לצאת למלחמה עם איראן (באמת???!) חברים, השנאה שלכם לנתניהו עיוורה אתכם. אנחנו יצאנו למלחמה הכי צודקת מאז… טוב, מאז ומעולם. לא לעשות כלום זו לא אופציה, כשאיראן הייתה כפסע מפצצה גרעינית והם היו משתמשים בה."
אלי תיאר את חוויותיו מהשטח, וציין פגישה עם אישה מבוגרת בבניין שנפגע במתקפה. "אני מסתובב כמעט כל יום ברחובות ישראל. פוגש אנשים, חלקם איבדו את בתיהם. כשהגעתי לבניין ברחובות הוציאו ממנו אישה קשישה כבת 80. היא איבדה את ביתה, כמעט איבדה את חייה. מה היא אמרה? שנמשיך להכות באיראן. עוד קצת ננצח. לעם הנפלא שלנו יש אורך רוח מטורף. סוף סוף אנחנו גאים להיות ישראלים אחרי שנה וחצי מהגהנום."
לדבריו, גם אם נתניהו ראוי לביקורת על אירועי העבר – ההחלטה הנוכחית היא מוצדקת. "מי שמבקר (בצדק גמור ויותר מזה) את נתניהו על הגדלת החמאס והקונספציה שהובילה ל-7 באוקטובר, (הייתי שם, עד היום אני בפוסט טראומה מהמראות) זו לא בושה גם לעודד ולפרגן למדיניות שלו שיצא למלחמה מהמוצדקות שהייתה כאן, מלחמת קיום. גם למפקד חיל האוויר, גם לרמטכ״ל וגם למוסד! אבל בסוף , בקצה , ההחלטה הסופית היא של ראש הממשלה."
אלא שהתגובה החריפה ביותר הגיעה מהעיתונאי והמבקר רענן שקד, שלא חסך מילים. בפוסט תגובה כתב: "בדרן. לא ברור אם איראן אכן הייתה על סף גרעין, ודי ברור (תקשיב למומחים) שממילא לא הייתה משתמשת בו ישירות אלא כאיום והרתעה. זה לא אומר שצריך היה לאפשר לה את זה, אבל המלחמה בתזמון הנוכחי אינה מקרית ולא קשורה למה שנדמה לך, כלומר להתעצמות האיראנית. כמו כן, הציור הזה מגוחך ברמות."
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לך תעשה השתלת מוח במקום שיער
    יוסי אלי ליצן 06/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עיתונאי עלוב שנשאר בערוץ עלוב כי אף אחד לא רוצה אותו
    סגור
  • 2.
    רענן שקד יותר מגוחך מחמינאי... (ל"ת)
    רון 06/2025/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    יוסי אלי/רענן שקד
    אלחנדרו 06/2025/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יוסי אלי, תמשיך להיות עיתונאי שעוסק נטו במקצוע ביושר ויןשרה ללא התחשבנות בשל אג'נדה פוליטית, כך מוערך עיתונאי מקצועי, רענן שקדכדמו כן הוא, מעיב כענן על כל מי שאינו באג'נדהנהפוליטית לה הוא שייך, כתיבה יפה את אינה אובייקטיבית אותה הוא כותב מתוך שנאה יוקדת למצליחים מהימין ובמיוחד אכול שנאה לנתניהו . יבל עליך רענן שקד, כדאי שתעשה חשבון נפש ותבין, עיתונאי מקצועי אינו עותב מתוך שנאה אלא מתוך עובדות, ובאשר למומחים איתם כביכול בדקת, מטעים אותך או שלא התייעצת עם מומחים אובייקטים ואז היית מקבל נתוני אמת.כמה עצוב שהעיתונות שלנו ירדה לשפל המדרגה ואינני תומך נתניהו, בושה
    סגור
  • חחח
    יוסי אלי מגיב לעצמו 06/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמה מביך מעניין מאיפה השתלת את הרעמהה
    סגור