תקשורת ומדיה
בזוס מגשש: זה ערוץ הטלוויזיה שהוא שוקל לרכוש
מייסד אמזון ג'ף בזוס שוקל לרכוש רשת טלוויזיה מרכזית, במהלך משלים לבעלותו על הוושינגטון פוסט; עם זאת, עלולים לעלות קשיים בדרך להשלמת המהלך
מייסד אמזון, המיליארדר ג'ף בזוס, מביע עניין ברכישת ערוץ CNBC בעל הנטיה הליברלית-שמאלית, זאת כחלק מניסיון להרחיב את החזקותיו בתקשורת האמריקאית - כך דווח בניו יורק פוסט.
CNBC הוא ערוץ כלכלי בעיקרו, ובזוס ממתין להפרדתו בהמשך השנה מתאגיד קומקאסט, שתחת בעלותו נמצאת NBC Universal. התהליך המתוכנן הוא להעביר את הערוצים הפחות מתפקדים שלה, כמו MSNBC, USA Network ו-E! לחברה הציבורית Versant.
מקורות מסרו לפוסט כי בזוס מעריך כי CNBC "מתאימה היטב לאינטרסים שלו", כשהיא יכולה להשלים את הוושינגטון פוסט שבבעלותו כקול נייטרלי - זאת על רקע ביקורת שספג בשל היות העיתון ככזה הנוטה לליברלים.
עם זאת, טרם ידוע כמה בזוס, שהונו האישי מוערך בכ-241 מיליארד דולר, מוכן לשלם על CNBC. בנוסף לכך, ישנה מגבלה רגולטורית שמונעת מ-Versant למכור נכסים כמו CNBC במשך שנתיים מבלי שתסתכן בתשלום מיסים משמעותי.
עוד ב-
כזכור, בזוס הכריז בחודש פברואר על שינוי היסטורי במדיניות וושינגטון פוסט, במהלך שנחשב חריג במיוחד על רקע נוף העיתונות האמריקאית. על פי בזוס, מדור הדעות הוותיק בעיתון ישנה פורמט, כך שכל טור שיתפרסם במדור יצטרך לעמוד בשתי פרמטרים - "חירויות אישיות" ו- שווקים חופשיים". בזוס לא פירט מה מהות המושגים האלו מבחינתו, והחלטה זו כבר מעוררת הדים וכעס בארה"ב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



