תקשורת ומדיה
העיתונאי הוותיק נגד תומכי נתניהו: "בובות גרב מבולבלות של הביביזם"
העיתונאי אטילה שומפלבי תקף את תומכי נתניהו, אשר חלקם הביעו התנגדות לתוכנית שהציג טראמפ לסיום המלחמה בעזה: "לא להיות היסטריים. אתם לא בעמדה לדבר בהיגיון על הצרכים של המדינה. אתם תקועים רק בצרכים של המנהיג היקר"
לאחר נאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו באו"ם, נחשפו אזרחי ישראל לתוכנית שהציג הנשיא האמריקני לסיום המלחמה. במסגרת התוכנית, כל החטופים ישוחררו בתוך 48 שעות ובמקביל יחל הליך של פירוז העיר עזה והקמת תוכנית דה רדיקלזציה של הרצועה.
בנוסף, צה"ל ייסוג באופן מלא מהרצועה ותונח תשתית להסדר מדיני והקמת מדינה פלסטינית. עקרון נוסף שהציג טראמפ בתוכנית לסיום המלחמה מתייחס לכך שייקבעו ערבויות לכך שישראל תחזור ללחימה במידה ותופר ריבונותה.
ברקע הצגת התוכנית לסיום המלחמה בעזה, נשמעו קולות משני צידי המפה הפוליטית בישראל שהביעו עמדות בעד ונגד המהלך הדרמטי. העיתונאי אטילה שומפלבי התייחס להתנגדותם וחששותיהם של חלק מתומכי ראש הממשלה ביחס למתווה שהציג טראמפ בפני נתניהו.
באמצעות ציוץ שפרסם בחשבון ה-X שלו, שומפלבי הביע ביקורת חריפה נגד תומכי נתניהו: "לבובות הגרב המבולבלות של הביביזם: תנשמו. דונאלד בן אבא שלו לא מתהפך עלינו. הוא מקסימום יוביל את ביבי לעשות את מה שנכון לישראל. לא להיות היסטריים. אתם לא בעמדה לדבר בהגיון על הצרכים של המדינה. אתם תקועים רק בצרכים של המנהיג היקר. שחקו בצד, אתם לא רלוונטיים לאירוע הגדול בדי סי".
לבובות הגרב המבולבלות של הביביזם: תנשמו. דונאלד בן אבא שלו לא מתהפך עלינו. הוא מקסימום יוביל את ביבי לעשות את מה שנכון לישראל. לא להיות היסטריים. אתם לא בעמדה לדבר בהגיון על הצרכים של המדינה. אתם תקועים רק בצרכים של המנהיג היקר. שחקו בצד, אתם לא רלבנטים לאירוע הגדול בדי סי
— אטילה שומפלבי Attila Somfalvi (@attilus) September 28, 2025
כידוע, לפי התוכנית של טראמפ לסיום המלחמה, בכירי חמאס ייזכו לחנינה ויוכלו לעזוב לכל יעד שבחרו. לאחר שחרור החטופים, ישראל תשחרר 250 אסירי עולם פלסטינים וכ-1700 פלסטינים שנעצרו לאחר ה-7 באוקטובר.
עוד ב-
הסיוע ההומניטרי יוכנס לעזה באופן מלא ויוקם "ממשל מעבר זמני" בניהול מומחים בינלאומיים ונציגים פלסטינים שיהיו אחראים על ניהול הרצועה. בנוסף, גוף בינלאומי חדש בהובלת ארה"ב יסייע בניהול הרצועה. עוד עולה מהתוכנית, כי הרשות הפלסטינית תצטרך לעבור רפורמה שתאפשר לה להיות אחראית בהמשך על עזה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הכתבה (ל"ת)ייני 09/2025/28הגב לתגובה זו0 0סגור



