תקשורת ומדיה
סערת סגירת גל"צ: "לא רוצה שידברו נגד חיילים ושתהיה פוליטיקה"
ד"ר דליה זליקוביץ, המשמשת כיו"ר הוועדה לבחינת פעילות גלי צה"ל, התראיינה בעיתון "מקור ראשון" ופרסה את משנתה ביחס לסגירת תחנת גל"צ: "אני לא רוצה שידברו נגד חיילי צה"ל. אני לא רוצה שרשתות ערביות יצטטו מהתחנה"
לאחר שהחליט לקבל את ההמלצות, שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע כי הוא יסגור את תחנת גלי צה"ל. על פי ההודעה שפרסם לתקשורת, שידורי התחנה הצבאית יופסקו עד לתאריך ה-1 במרץ 2026. במסגרת השלמת הליך סיום פעילות התחנה, צוות היישום יסייע לעובדי צה"ל המועסקים בתחנה בקבלת הסדרים ראויים, תוך שמירה על זכויותיהם.
"המשך הפעלת התחנה מערב את צה"ל, בעל כורחו, בשיח הפוליטי ופוגע פגיעה קשה במעמדו כצבא העם ובאופיו הממלכתי", כך ציין שר הביטחון ישראל כ"ץ. בריאיון לקלמן ליבסקינד, עורך עיתון "מקור ראשון", ד"ר דליה זליקוביץ, המשמשת כיו"ר הוועדה לבחינת פעילות גלי צה"ל, שיתפה בעמדתה ביחס להחלטת שר הביטחון.
"אני לא רוצה שידברו נגד חיילי צה"ל. אני לא רוצה שרשתות ערביות יצטטו מהתחנה. אני לא רוצה שתהיה פוליטיקה. צה"ל נחשב בעיניי לקודש הקודשים של מדינת ישראל. השילוב בין אקטואליה למסגרת צבאית יוצר סתירה מהותית כאשר הצבא נדרש להיות המקום הכי נקי שיכול להיות והכי אובייקטיבי שיכול להיות, בלי פוליטיקה", כך ציינה זליקוביץ.
ביחס לתגובה מלשכתה של היועמ"שית, היא אמרה: "זה לא בסדר להטיל כך דופי בוועדה, אני ניטרלית. למה מכניסים אותי למשהו פוליטי? אי אפשר למצוא עליי כלום בהקשר הזה. עד שהגשתי את הדו"ח לישראל כ"ץ מעולם לא דברתי איתו ומעולם לא נפגשתי איתו. התגובה הזו מראה על חוסר שיקול דעת. אם מישהו בא ואומר 'אתם לא ראויים', הוא צריך לתת הסבר.
עוד ב-
אף אחד מלשכת היועמ"שית לא דיבר איתי מילה לפני ההודעה הזו. אם יש לכם טענה, תציגו את הטענה ותקשיבו מה יש לי להגיד. זה לא קרה. המכתב הזה אומר בעצם לייעוץ המשפטי של משרד הביטחון וליועצת המשפטית של הוועדה, שאישרו את הוועדה: 'אתם לא שווים כלום'".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



