תקשורת ומדיה
כתב חדשות 12, מוחמד מג'אדלה: "אני יודע שיש שם דיבור"
פרשן חדשות 12 מוחמד מג'אדלה חשף ברדיו 103FM מגעים חשאיים בין סביבת רה"מ ליו"ר רע"מ: "דיברו כמה פעמים מאז הבחירות על חוק הנאשם. לא פוסל הסכם ביניהם"
המערכת הפוליטית בישראל מוצאת את עצמה שוב בתוך פלונטר פרלמנטרי מורכב, כשהמפה הפוליטית נעולה ואינה מאפשרת הכרעה מובהקת של 61 מנדטים לאף אחד מהמחנות. המגעים הקדחתניים לקראת הקמת ממשלה נתקלים בחומה בצורה של הבטחות בחירות סותרות, חרמות אישיים וקווים אדומים שהוצבו בקמפיין.
בגוש מתנגדי נתניהו חוזרים ומצהירים כי לא יעניקו לראש הממשלה גלגל הצלה ולא יישבו תחתיו כדי להביא לסיום שלטונו. אלא שמנגד, גורמים מרכזיים בגוש - ובראשם יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן - מציבים וטו מוחלט וכפול: פסילה אישית של ישיבה בממשלה תחת נתניהו, לצד סירוב גורף להקמת קואליציה שתישען על הימנעות, תמיכה מבחוץ או שותפות עם המפלגות הערביות רע"מ וחד"ש-תע"ל.
במקביל, בגוש נתניהו, שאף הוא מתקשה להציג רוב של 61 אצבעות, ממשיכים לתקוף בחריפות כל ניסיון לגיטימציה של הסיעות הערביות, תוך הפעלת לחצים כבדים וניסיונות לעודד עריקות מקרב גורמים בגוש השינוי שמתנגדים לשיתוף פעולה עמן. כך הפכה שאלת מעורבותן של המפלגות הערביות למוקד המאבק על עתיד הקואליציה הבאה.
אל תוך השיח הסוער המתקיים בנוגע ללגיטימיותם של הערבים, פרשן חדשות 12, מוחמד מג'אדלה, שהתראיין הבוקר ברדיו 103FM וחשף פרטים מפתיעים על המתרחש מאחורי הקלעים: "יש שיח בין סביבת נתניהו למנסור עבאס. מקורבי נתניהו דיברו מאז הבחירות כמה פעמים עם עבאס ואנשיו בנוגע לכל מיני חוקים שמטרידים את נתניהו, כמו למשל חוק הנאשם".
מג'אדלה הדגיש כי חרף ההצהרות הפומביות, הדלתות רחוקות מלהיות נעולות: "אני לא פוסל שעוד יהיה הסכם בין נתניהו לעבאס. נתניהו אמר בזמנו לעבאס שרק הוא יכול לתת לו לגיטימציה. אין לי בכלל ספק כי אם היו לגוש נתניהו 56 או 57 מנדטים הוא היה רץ לעבאס, מציע לו הכל ומקים איתו ממשלה".
עוד ב-
כזכור, היחסים בין נתניהו לרע"מ ומנסור עבאס ידעו עליות וירידות. במערכות הבחירות הקודמות התנהלו מגעים שקטים בין הליכוד לבין רע"מ, מהלך שאף העניק לעבאס הכשר ראשוני בימין, אך נבלם בעקבות התנגדותו הנחרצת של בצלאל סמוטריץ'. כעת, כשהמבוי הסתום מאיים לגרור את המדינה לסבב בחירות נוסף, נראה כי האפשרות לחיבורים לא שגרתיים שוב מרחפת מעל שולחן המשא ומתן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



