נדל"ן ותשתיות

"בית ביבנאל ב-6 מיליון"; "נחלה ב-10 מיליון": על עסקאות חריגות בצפון

ביישוב יבנאל נמכרה וילה בסכום עתק, בשזור מוצעת וילה ביותר מ-10 מיליון, יחד עם צימרים. האם העסקאות הללו משקפות את השוק ולמה שמישהו ישקיע כל כך הרבה כסף במושבה ליד טבריה?
איציק יצחקי |  5
צימר בשזור (צילום אהרון איציקזון)
אם היו מציעים לכם לרכוש, בעסקה מיידית, בית במושבה יבנאל בסכום של 6.15 מיליון שקל, איך הייתם מגיבים? סביר להניח שהייתם בוחרים לרכוש בית באזור המרכז, או 2-3 דירות בפריפריה ולסדר את הנכדים. בימים האחרונים נעשתה עסקה כזו ביישוב שממוקם דרום מערבית לטבריה והכנרת.
הסיבה לכך היא הגודל. הבית יושב על שטח גדול, 5.8 דונם, כשמתוך השטח הזה קרוב ל-1,500 מ''ר בייעוד למגורים. למרות השטח הגדול, עסקה כזו לא רואים בכל יום בצפון ובכלל.  הבית הינו אחד הבתים הוותיקים במושבה ונמצא ברחוב המייסדים (שם נפוץ לרחוב מרכזי גם במושבות אחרות, כמו זכרון ובנימינה, א"י), אך אחת הסיבות המרכזיות למחיר הגבוה הוא לא ההיסטוריה, אלא פוטנציאל הפיתוח העתידי של המושבה.
במקרה זה המוכרת הינה יורשת שכבר אינה מתגוררת במושבה, בעוד הקונה הינו בעל זיקה לאיזור שזיהה את הפוטנציאל של הנכס. ניסים אוחנה, סוכן רי/מקס חלוצים באיזור טבריה וסובב כנרת, טוען כי מדובר בעסקה שמגלמת את האמון של הרוכשים באזור הצפון: "אחרי הפסקת האש אנחנו מזהים גלים של משקיעים ועסקה כזאת רק מוכיחה את זה. הקונה במקרה זה ראה את הפוטנציאל העתידי הגבוה ומאמין בצפון, ואני חושב שהוא עשה עסקה מצוינת שבעתיד תהיה שווה הרבה יותר. המחירים פה במגמת עלייה ובעתיד הלא מאוד רחוק הרבה אנשים ירצו לצאת מהערים במרכז לשטחים הפתוחים והפסטורליים באיזור שלנו".

לא סתם בית. הוילה ביבנאל (ניסים אוחנה)
חיפשנו עוד עסקאות כאלה: בית על שטח גדול במחיר גבוה. מצאנו כזו במושב שזור, ליד כרמיאל. מדובר בנחלה על שטח של כ-1.6 דונם עם בית פרטי ועוד ארבעה צימרים לאירוח, שעתיד להימכר במחיר של וילה במרכז. הבית הפרטי הוא בגודל של כ-190 מ''ר עם חמישה חדרים, מקלט וחניה פרטית. בנוסף לבית הגדול, במתחם יש ארבעה צימרים עם חניה משלו וכן לכל אחד מהם בריכה פרטית, שעשויים להניב הכנסה של כ-50 אלף שקל בחודש.

"הכנסה של 50 אלף שקל בחודש". הצימרים בשזור (אהרון איציקזון)
"מתחם כזה עם כל מרכיביו מוצע למכירה ב-10.5 מיליון שקל, שזה מחיר בית פרטי במקום טוב במרכז הארץ על חצי דונם וללא האלמנט החשוב של הפרנסה מהצימרים", אומר ל-ice אהרון איציקזון, יועץ נדל''ן ברי/מקס חלוצים כרמיאל ומשגב שמייצג את הנכס ומתמחה בנכסי יוקרה באיזור. לדבריו, "הצפון חוזר להיות רלוונטי והמחירים בהתאם. זה מתחם שמניב הכנסה יפה ומאפשר לחיות ברמת חיים גבוהה בלב מיקום פסטורלי. התיירות כבר חוזרת לאיזור ולא רחוק היום שהמחירים יעלו עוד יותר".
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    כמעט ואין בתי קרקע לרכישה ביבנאל
    מידיעה 05/2025/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנשים קונים אדמות חקלאיות מידיים פרטיות בתקוה שבעתיד יופשרו לבניה. נתקעים עם האדמה ומוכרים לבאים בתור.
    סגור
  • 3.
    הבחור עשה עסקה פגז בכלום כסף
    יבנאל 05/2025/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1 החלקה החקלאית בתהליכים אחרונים של ההפשרה עם מעל 20 יחידות מה שאומר שהבית עצמו על 1500 מטר עלה בסביבות המליון שקל ??
    סגור
  • שכחת שהשטח של דונם וחצי לבד שווה 3 וחצי מיליון
    אאא 05/2025/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מלבד החקלאי השטח לבנייה שווה המון...
    סגור
  • 2.
    יבנאל עיר בקרוב בישראל
    מישהי 05/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המחירים כאן פשוט לא נורמלים..בגלל שהצדיק מיבנאל אמר שהמושבה תיהיה עיר..כולם העלו כאן מחירים מוגזמים אי אפשר כבר לקנות דירה נורמלית כולם עפים על עצמם ושלא נדבר על השכירות...
    סגור
  • 1.
    עוד מעט דירה באשקלון תעלה 4 (ל"ת)
    אבי נ. 05/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור