נדל"ן ותשתיות

ברק רוזן שובר שתיקה: "התחרות גדולה, התקופה מאתגרת, אבל השוק יעוף"

מחירי הדיור: "דווקא בתקופות האלה רואים את היתרונות שלנו. המחירים יעלו". שדה דב: "כספית, מכרנו 60% מהפרויקט. זה יפה", רכישת מניות נורסטאר: "לוקח אחריות, אולי טעיתי. התקופה מאתגרת, אבל אנחנו החברה הכי מעניינת בשוק", והחיים האישיים: "מתחיל בחמש וחצי בבוקר וחוזר הביתה בחושך. נחזור להיות החברה היזמית מספר 1 מבחינת שווי שוק"
איציק יצחקי |  4
ברק רוזן ICR קנדה ישראל (צילום חן גלילי)

חברת הנדל"ן ישראל קנדה פרסמה היום את הדוחות שלה לרבעון הראשון של השנה. אחרי שלא שוחח תקופה ארוכה עם התקשורת, מייסד החברה ושותפו של אסי טוכמאייר, ברק רוזן, ערך אסיפת משקיעים וממנה עולה כי ההיקף הכספי של המכירות משדה דב, מכלל הפרויקט, עומד על 60%. רוזן לא דיבר תקופה ארוכה על הפרויקטים שלו ועל התחזית לעתיד. כעת הוא מסביר מה אנחנו צפויים לראות בקרוב בשדה דב ומה קורה בפרויקטים האחרים של החברה, כולל התייחסות למספרים בדוח ולהפסד במניות של חברת נורסטאר.

"מתחילת השנה ועד מועד הדוח מכרנו דירות, קרקעות ומשרדים בהיקף של 940 מיליון שקל, 135 דירות ב-746 מיליון שקל, משרדים ב-52 מיליון ויחידת קרקע ב-142 מיליון שקל", אומר רוזן. "אפשר לראות שאין לנו דירות זולות, במיליון ושני מיליון שקל. אנחנו מוכרים דירות ב-5.5 מיליון שקל. תראו מה קרה בריינבואו - מכרנו 228 דירות. מתוך 480 דירות מכרנו 228 דירות, אבל בהיקף הכספי מדובר ב-60% מהפרויקט. בירושלים, חתמנו על חוזים של 222 דירות ב-850 מיליון שקל".עוד סיפר רוזן, כי ברבעון השלישי השנה תצא החברה במכירה של פרויקט בית הנערה בהוד השרון, יחד עם היזם יוסי אברהמי, שסיפק כאן היום בראיון את התחזית שלו להמשך בנוגע לזכייתו במכרז שדה דב. כזכור, כפי שפורסם לראשונה באתר, לאחרונה רכשה החברה קרקע במקום מבוקש בהרצליה ב-120 מיליון שקל.
"אנחנו ממשיכים לדחוף בכול הכוח. אני חושב שלמכור בכמעט מיליארד שקל מתחילת השנה - זה יפה מאוד", אומר רוזן. "כולם מדברים על שדה דב. רכשנו את הקרקע הזאת, חטיבת קרקע של 8.5 דונם ב-2021. זכו פה 4 קבוצות ראשונות ורכשנו את הקרקע הכי דרום מערבית. סיימנו פיתוח, יש כבישים ומדרכות. קיבלנו היתר חפירה ודיפון ועד סוף השנה נקבל היתר מלא. יש לנו הסכם ליווי. מי שמלווים אותנו הם לאומי ומזרחי. זכינו בעוד מכרז, 5 דונם של עיריית תל אביב. אנחנו מחזיקים בסך הכל מעל 13 דונם. זה מתחם שלם. יש מלחמה ומחאות, אבל החוכמה היא להימדד בתקופות קשות. דווקא בתקופות האלה מראים לנו את היתרונות שלנו".
על ההפסד שנרשם ברבעון האחרון: "הכל נובע מהירידה במניות של נורסטאר. אם המצב הזה יימשך, נרוויח 300-400 מיליון שקל. יש לנו פוזיציה גדולה בנורסטאר, חיים כצמן עושה שם עבודה יפה. נשב ונמתין. יכול להיות שנשאיר את המניות. זו העסקה היחידה שבה הפסדנו והאחריות עליי. ההחלטה הייתה שלי. אולי שם עשיתי טעות. התקופה הנוכחית מאתגרת, יש תקופה של תחרות גדולה. יצאנו לשיווק בריינבואו. יש המון פרויקטים בתל אביב, הלקוחות מבולבלים. מי שמגיע עם מיליון דולר מתלבט בין קרן גידור, בין לשים את הכסף בנדל"ן בארץ, אולי בקפריסין ואולי במקום אחר. הלקוחות יותר קשים, השוק יותר איטי. כשהריבית תרד, השוק יעוף. אנחנו עושים מהלכים, עושים שיווק לניו יורק ומיאמי.
על העובדים הזרים אמר: "אנחנו לא חשופים לזה. החוזים שלנו פאושליים". רוזן התייחס גם לנושא שווי החברה ואמר: "ב-2021 עמדנו על 7 מיליארד שקל, היום על 4 מיליארד. היינו ראשונים מבין החברות היזמיות, היום אנחנו לא אבל אנחנו מאוד תחרותיים. אנחנו החברה הכי מעניינת בשוק היזמי, יש לנו מעל 20 אלף דירות. כל הקרקעות שלנו הם יהלומים בפריים לוקיישן של תל אביב. יש כאן 10 אנשי מכירות 'אינהאוס' אצלנו. נראה רווחים גדולים והצפות ערך. מה שמעניין הוא לא האחורה, אלא הקדימה של החברה. העסקה של צ'ק פוינט היא הצפת ערך. אני מקווה שהמוסדיים ימשיכו לתת בנו אמון. אני עובד כל יום מחמש וחצי-שש בבוקר וחוזר הביתה בחושך. אנחנו נחזור להיות החברה היזמית מספר 1 מבחינת שווי שוק".

הפרויקט בשדה דב (מתוך מצגת ישראל קנדה)
על רכישת רשת מלונות בראון אמר: "עשינו רכישה אדירה. תהיה שם הצפת ערך אדירה".
רוזן המשיך ואמר על שדה דב: "פתחנו למכירה מגדל ושני בנייני בוטיק. יש לנו חוזים חתומים - 228 דירות ועוד 5 טפסי הרשמה. בערך שני מיליארד שקל. אני מדבר על תמורות שמצפים לקבל - 3.3 מיליארד. כשרכשנו את הקרקע קיבלנו ממזרחי ולאומי כ-1.2 מיליארד שקל. הקטנו את החוב בכ-300 מיליון שקל. החוב לקרקע הוא בערך 850 מיליון שקל".
 


רוזן הוסיף כי "פרויקט נוסף שלנו שעבורו קיבלנו היתר חפירה ודיפון הוא פרויקט SHE, בונים בו בין הקומות 27-40 102 דירות יקרות עם כניסה נפרדת לפרויקט ולמטה משרדים. התחלנו במכירה שקטה, יש כבר 3 חוזים חתומים וכמה טפסי הרשמה. המחירים: 120 אלף שקל וצפונה. השיווק דרך החברה, לא עובדים עם משווקים חיצוניים. זה פרויקט שצפוי להניב רווח לחברה של 700 מיליון שקל. יש בריכת שחייה פתוחה לכיוון יפו, יש 2 קומות עם 'פסיליטיז' לדיירים".

על פרויקט דובנוב 4 אמר: "זה פריים לוקיישן של תל אביב, מגדל 42 קומות, 170 דירות ובחלק התחתון משרדים ומסחר. נצא לשיווק ברבעון הראשון של 2026. במחירים של 90-100 אלף שקל למ"ר. בנינו את פרויקט דה וינצ'י מזרחית לשם. חיכינו למכרז הרבה מאוד זמן. הכנסתי משקיע שהכניס את ה-80 מיליון שקל ואת היתרה במימון מבנק מזרחי בהלוואה של פריים פלוס 0.1%. שני מגדלי דה וינצ'י מכילים 42 קומות כל אחד. בחזית מסחר ומשרדים, הכל כבר מושכר במחיר של 150 שקל למ"ר וצפונה. מערבית אפשר לראות את דובנוב 4".

בשותפות עם יוסי אברהמי. הפרויקט בהוד השרון (מתוך מצגת ישראל קנדה)
על מתחם קרמנצקי אמר: "שילמנו 818 מיליון שקל על הקרקע, רק המגורים סביב ה-300 מיליון שקל. זה אומר מיליון שקל לקרקע לדירה. אי אפשר למצוא קרקע זמינה לבנייה במחיר הזה, זו עסקה מצוינת. נמכור דירות ב-50-55 אלף שקל למ"ר".
 

תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    זה הזמן לקנות דירות, כי אנשים יושבים על הגדר והיזמים
    שמעון 05/2025/29
    הגב לתגובה זו
    1 2
    רוצים למכור. כשכולם יקומו מהגדר המחירים יטוסו למעלה ותשכחו מהנחות
    סגור
  • 3.
    לא יעוף ולא בטיח
    אזרח פשוט 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    3 0
    "אבל השוק יעוף" חחח אם עכשיו שדירה ממוצצעת במרכז לא נקנת ב2.2 אבל כשהמחיר יעוף ל3 מיליון שח אותם צעירים ירוצו לרכוש את הדירה? חחח
    סגור
  • 2.
    משווי 7 מיליארד שח הוריד את החברה ל 4. בזיון (ל"ת)
    כישלון 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • 1.
    לא יעוף לשום מקום, יש גבול. (ל"ת)
    פ 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור