נדל"ן ותשתיות

גימיק שיווקי? זה מספר החוזים שחתמה גינדי בפרויקט בשדה דב

ל-ice נודע כי מספר החוזים של החברה, שמכרה דירות "החל מ-49 אלף שקל למ"ר", הגיע לשיא. כמה דירות נמכרו וכמה בקשות רכישה נחתמו אחרי שהחלה את המכירה רק בתחילת החודש?
איציק יצחקי |  6
גינדי (צילום אלי דסה)
אחרי שהצהירה כאן שתמכור דירות ב-75 אלף שקל למ"ר, גינדי החזקות הלכה למהלך שיווקי חזק שהפך אותה לשיחת היום בשדה דב. היא ספגה ביקורת מהיזמים שטענו שהיא מוכרת דירות ב-49 אלף שקל למ"ר בקו אחורי לים, עם נוף לחניה, אבל ראשי החברה החליטו לשים את הביקורות בצד ולמכור. 
השקת פרויקט ווג (VOGUE) הפך לאחד הנושאים המדוברים של עולם הנדל"ן לפני המלחמה מול איראן. גינדי הציעה דירות יוצעו במחירים נמוכים בכ־35% מהמחיר המקובל בשכונה, בעוד שהיא ממצבת את עצמה מול המתחרים שדורשים 80 אלף שקל ומעלה.
במסגרת בדיקה מעמיקה שערכנו חשפנו את המחירון של החברה: הדירות הבאמת יוקרתיות הגיעו ל-65 אלף שקל למ"ר והממוצע נע סביב 55 אלף שקל למ"ר. תוסיפו לזה את העובדה שתחכו 8 שנים עם הצמדה למדד ותבינו למה המחיר כל כך זול. עד כה רק החברות ישראל קנדה וקלוד נחמיאס החלו למכור במתחם, אך המחירים מתחילים ב-75-80 אלף שקל למ"ר והטענה היא פשוטה: אנחנו מוכרים מוצר אחר.
ובכל זאת, הטענות ל"גימיק שיווקי זול", לא באות לידי ביטוי במספרים. ל-ice נודע כי נכון להבוקר, למרות המלחמה מול איראן שהייתה אמורה להשבית את המכירות, החברה סופרת 515 הרשמות, מתוכם 350 חוזי מכר. המספרים האלה כמעט בלתי נתפסים. לחלק מהחברות זה ייקח חודשים ארוכים, ואולי גם יותר מכך, עד שיגיעו למספרים האלה. הנתון המעניין כאן הוא מספר חוזי המכר שכבר נחתמו מכלל הרכישות: כמעט 68%. לא מובן מאליו, בעיקר כשהמכירות החלו בתחילת החודש הנוכחי.

מפת הפרויקטים. לא בתמונה: פרויקט ישראל קנדה, שתמסור מפתחות ראשונה, מדרום
בראיון שערך כאן לאחרונה המנהל העסקי של גינדי, אסף אדלר, הוא סיפר מדוע החברה הורידה מחיר, אחרי שלא רצתה למכור במחיר נמוך מהמתחרים. "כשאנחנו ניגשים למכרזים, אנחנו מתמחרים את הקרקעות ומתכננים את הדירות. כך אנחנו מבינים באיזה מחירים נצא ומה היעדים. זכינו פה במתחם הכי גדול מכל היזמים. אנחנו חושבים שהמחירים בשכונה נושקים למעל 80 אלף שקל למ"ר בממוצע", אמר. "אמרנו שאם נספיק לצאת לתכנון מהיר, ואנחנו יודעים לעבוד מהר, נצא עם בשורה גדולה למשק - לצאת במבצע ארצי כדי למכור המון דירות במחירים אטרקטיביים ולהגשים חלום לאנשים שרוצים לגור בשדה דב. זו הסיבה שעשינו התאמה של המחיר ביחס לשכונה. לא כי המוצר או המיקום שלנו פחות טובים - אלא כי אנחנו רוצים למכור כמות גדולה של דירות, בתקופה קצרה, ולא פרוסה".
 



המנהל העסקי אסף אדלר על רקע שדה דב (צילום: שני רייך, שדה דב - אילוסטרציה)

שאלנו את אדלר כמה דירות להערכתו יימכרו ב-49 אלף שקל למ"ר מתוך כלל הדירות בפרויקט. על כך הוא ענה: "התחלנו את המכירה בקומות הראשונות. במגדלים זה אומר שהעלינו את המחיר ב-30 אלף שקל לקומה, ובבניינים היותר נמוכים, 20 קומות, ב-40 אלף שקל בממוצע לקומה. יש מקומות שייקחו גם 100 אלף שקל. אנחנו סולידיים. יש שקיפות מלאה כלפי הלקוחות שלנו. אנחנו לא רוצים שאף אדם יתאכזב. יש פה בשורה, בטח לקהל שלא יכול היה לקנות דירה באזור".

בשנה הקרובה יתחילו חברות אחרות לצאת בשיווק אגרסיבי. מעניין יהיה לראות מה יהיו המחירים הסופיים והאם אחים חג'ג' תשנה את התוכניות למכירת דירות ב-90 אלף שקל למ"ר בעקבות המצב הנוכחי.

תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    חזירות של הקבלנים זועקת לשמים
    Sh 07/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם יצליחו להוריד את מחיר הדירות כל הכבטד כולם יחכו 8 שנים לדירה עם הצמדה. כולם יודעים ש 80% ממחיר הדירה זה המיקום היצע וביקוש כך שהקבלנים עושים הון מהיצע וביקוש בלבד
    סגור
  • 5.
    המחירים שם יחזרו ל85 או 90 אלף,גינדי פשוט עושה שוק ומוכ
    אלון 06/2025/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ומוכרת בחינם, בושה וחרפה הם פוגעים בכל השוק של שדה דב
    סגור
  • 4.
    אלופים. יחד עם זאת ריבית של מיליון שח בממוצע
    חיים 06/2025/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיליון שח ריבית קרי, תוסיפו לפחות מיליון ₪ לא כולל ריביות משכנתא
    סגור
  • 3.
    שיכורים. זו התמכרות של שוטים
    יצחק 06/2025/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא יאומן...
    סגור
  • 2.
    מטורך איך אייס שולטים בשוק יפה מאוד
    יזם מהשרון 06/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גינדי מדליפים הכל
    סגור
  • 1.
    הצליח להם אבל באמת גימיק (ל"ת)
    חחח 06/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור