נדל"ן ותשתיות

רמי לוי חושף את חברת הנדל"ן: הפרויקטים שיקומו ושכר הבכירים

רמי לוי מתכנן להנפיק את חברת הנדל"ן. במצגת ששלח למשקיעים, הוא חשף את כמות הפרויקטים, אלה שבתכנון והאתגרים להמשך. מה מתכנן איש העסקים וכמה ירוויחו בני משפחתו בחברה?
איציק יצחקי | 
רמי לוי ורעייתו עדינה (צילום אור גפן, shutterstock)
רמי לוי מתכנן בקרוב הנפקה בבורסה. הוא מתכוון להפריד את זרוע הנדל"ן שלו מהקבוצה, כשהמטרה היא לגייס 900 מיליון שקל, לפי שווי של 4.5 מיליארד שקל אחרי הכסף. אתמול פרסמה החברה מצגת למשקיעים, ממנה ניתן ללמוד על נכסיו של לוי בחברת הנדל"ן.
ההנפקה של לוי מגיעה אחרי שנים של עבודה קשה. כבר ב-2007 הוא הפריד את פעילות הנדל"ן מהפעילות הקמעונאית, עד שהחליט להנפיק. ב-2019 הוא הקים מרלו"ג במודיעין כתשתית לקראת פיתוח החברה, ב-2020 הוא נכנס לשוק המגורים ובשנה שעברה, 2024, הוא נכנס לתחום ההתחדשות העירונית. בשנתיים האחרונות לוי הכניס גם את פעילות האנרגיה המתחדשת והוא עוסק כבר שנים בנדל"ן מניב.

כפי שאפשר לראות ללוי 445 דירות בשיווק, כשיש לו עוד 133 דירות בשלבי תכנון ואישור. הצפי הוא שלוי ירחיב את תחום ההתחדשות העירונית, בעל סיכון נמוך יותר ורווח יזמי גבוה יותר לרוב, ויהיו ברשותו כ-2,346 יחידות דיור במסגרת התחדשות עירונית.
תחום הנדל"ן המניב מאיר פנים ללוי. שיעורי התפוסה שלו גבוהים, מעל 90% בממוצע, כששיעור התשואה נע בין 5.5% (קניון מבשרת ציון) ל-6.8% (קניון עטרות). במרלו"ג של רמי לוי, יש כ-31 דונם לשיווק, והוא מתכנן הקמת נוספים בהר-טוב ובשילת. בתכנון ובהקמה נמצאים עוד עשרות דונמים של נדל"ן מניב, בין היתר באופקים, בדימונה, בגדרה, ראש העין, עכו ומעלה אדומים. בנוסף, החברה מקימה עוד שני בתי מלון בישראל, מלון מתחם הרכבת ומלון הרכס, ומחזיקה במלונות בפאפוס ובפורטו. 
מלבד פרויקט אחד בראש העין, שוק המגורים של לוי מסתכם בירושלים, שם יש לחברה 7 פרויקטים. בתחום ההתחדשות העירונית, ללוי 6 פרויקטים - שניים בבת ים, והשאר בראשון לציון, בכפר סבא, ברמת גן ובחיפה. ללוי מספר פרויקטים של מגורים, אבל בעירוב שימושים, בין היתר ביהוד, בית שמש וברמת ישי.
לוי מקים פרויקטים לא גדולים של התחדשות עירונית. הוא מחזיק ב-50% מהפרויקטים בבת ים וברמת גן, שם ייבנו 108 ו-320 יחידות דיור, ובאחזקה מלאה בפרויקט בראשון לציון, שם יוקמו 96 יחידות דיור. לוי זכה באמונם של הדיירים וזה לא מובן מאליו עבור חברה שעדיין לא נמצאת בטופ חברות הנדל"ן בישראל ובעלת ניסיון מצומצם יחסית. ביעדי החברה לשנת 2030 נכתב כי המטרה היא לצאת ל-6 פרויקטים בביצוע, 10 פרויקטים בהליכי תכנון ועוד 40 פרויקטים לפני תב"ע.
כפי שכבר פורסם כאן, שכרו של רמי לוי בחברה החדשה יוכפל, ל-150 אלף שקל ברוטו בחודש. הוא יקבל גם תשלום הוצאות, כשהמנכ"ל ושותפו, מוטי חזן, יקבל שכר גבוה פי 4 - שכר ברוטו חודשי של 120 אלף שקל, לא כולל כתבי אופציה בשווי של 1.5 מיליון שקל לשנה, למשך שלוש שנים.
גם משפחת לוי תצא נשכרת. אשתו של רמי, עדינה, כך מתברר - תכהן ב-50% משרה בתפקיד גזברית ראשית, בתנאי תגמול הכוללים: שכר ברוטו בסך של 60 אלפי שקל, יחד עם תנאים סוציאליים ובונוס של 6 משכורות בכפוף לעמידה ביעדים. דניאל גרפילד, בעלה של בתו של רמי לוי, שיר גרפילד, המכהן כמשנה למנכ"ל ומנהל פיתוח עסקי, יקבל שכר גבוה יותר - במקום 17,600 שקל - 120 אלף שקל - כולל תנאים סוציאליים ובונוסים. ובכלל, גם בנותיו של לוי יתוגמלו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה