נדל"ן ותשתיות

התאוששות במכירות הקבלנים באוגוסט; כשליש מהדירות הלא מכורות - בת"א

מספר הדירות הלא מכורות ממשיך לעלות, בחסות היצע הקרקעות הגדול בתל אביב. הבעיה הגדולה: רובן לא מוכנות לאכלוס - כך עולה מנתוני הלמ"ס. למרות ירידה של כ-9% בעסקאות הנדל"ן באוגוסט, בניכוי עונתיות - המספר עולה. הקבלנים התבשרו על עלייה דו ספרתית בחודש האחרון במספר הדירות שמכרו - האם זה מספיק? כל המספרים
דירות חדשות ודירות ישנות (צילום shutterstock)
כמה עסקאות נדל"ן נעשו בחודש אוגוסט והאם בשל המלחמה מול איראן נרשמה ירידה דרמטית בהן? ובכן, בשלושת החודשים האחרונים, שבין יוני-אוגוסט 2025, נמכרו כ-22,170 דירות - כמעט ללא שינוי (ירידה של 1.7%) לעומת 3 החודשים הקודמים - כך עולה מנתוני הלמ"ס. יחד עם זאת, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד (יוני-אוגוסט 2024) נצפתה ירידה של 16.2%, ובניכוי עונתיות - ירידה של 22.1%.
לפני שנגלוש לנתונים, נעדכן מה קורה עם מספר הדירות הלא מכורות. המספר שלהן ממשיך לעלות - אבל צריך לזכור - רובן ככולן עדיין לא מוכנות לאכלוס ואפילו בשלב הקרקע, אחרי היתר. רק כ-16 אלף דירות מוכנות לאכלוס. בסוף אוגוסט, מספר הדירות החדשות שנותרו למכירה עמד על כ-83,360 דירות, ומספר חודשי ההיצע (מספר החודשים שיעברו עד שכל הדירות שנותרו למכירה תימכרנה) היה 28.4 חודשים. בהשוואה לחודש הקודם (יולי 2025) נרשמה עלייה של 1% במספר הדירות החדשות שנותרו למכירה, ובהשוואה לחודש המקביל אשתקד חלה עלייה של 20.9%. כמעט שליש מהן, 32% מהדירות שנותרו למכירה, מצויות במחוז תל אביב.
עוד לפי הנתונים, רק 36.5% מסך הדירות שנמכרו הן דירות חדשות, כ-8,100 דירות, כ-29% מהן בסבסוד ממשלתי. בדירות החדשות שנמכרו נרשמה ירידה של 2.8% לעומת שלושת החודשים הקודמים (מרץ-מאי 2025). בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד (יוני-אוגוסט 2024) נרשמה ירידה של כ-28%.
63.5% מסך הדירות שנמכרו בחודשים יוני-אוגוסט, כאמור, הן דירות יד שנייה, כ-14,070 דירות. בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים נרשמה ירידה של 1.1%, ובניכוי עונתיות. בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד (יוני-אוגוסט 2024) נרשמה ירידה של 7.3%.
והאם יש התאוששות בחודש אוגוסט? באוגוסט נמכרו 7,670 דירות, ירידה של 8.9% לעומת החודש הקודם (יולי 2025), אבל בניכוי עונתיות - עלייה מתונה של 0.4%. בהשוואה לחודש המקביל אשתקד, אוגוסט 2024, נצפתה ירידה בשיעור של 3.9%. 3,220 מהדירות שנמכרו בחודש זה הן דירות חדשות - עלייה של 12.7% לעומת יולי 2025 (בניכוי עונתיות - עלייה של 4.7%). הנתון הזה מצביע על עלייה במספר העסקאות באוגוסט, חודשיים אחרי המלחמה מול איראן. לעומת המצב לפני שנה, קיימת ירידה של 7.4%.
מחודש אוקטובר 2021 עד חודש אפריל 2023 נרשמה ירידה בקצב של 3.9% בממוצע בסך הדירות שנמכרו. לעומת זאת, מחודש מאי 2023 עד יוני 2024 נרשמה עלייה בקצב של 2.5% בממוצע בסך הדירות שנמכרו. מחודש יולי 2024 עד יוני 2025 המגמה מתהפכת ונצפית ירידה חודשית ממוצעת של 1.3%. בחודשיים האחרונים נצפתה מגמה חיובית עם עלייה חודשית ממוצעת של 0.5%. "בשלב זה לא ניתן לדבר על היפוך מגמה ויש להמשיך ולעקוב אחר הנתונים", מוסיפים בלמ"ס.
מחוזות המרכז והדרום מובילים בסך הדירות שנמכרו בשלושת החודשים האלה. במחוז המרכז נמכרו 27.9% מהדירות החדשות ו-22.1% מסך הדירות יד שנייה. בדירות החדשות שנמכרו נצפתה ירידה בכל המחוזות, למעט מחוז חיפה שבו נצפתה עלייה בשיעור של 28.2%.
אופקים, תל אביב-יפו, נתניה ולוד מובילות במספר הדירות החדשות שנמכרו בשלושת החודשים יוני-אוגוסט 2025 עם יותר מ-400 דירות. בדירות יד שנייה שנמכרו באותה תקופה, מובילות ירושלים, חיפה ובאר שבע עם יותר מ-700 דירות.
עגב, מבין הערים שאינן נמנות על הערים הגדולות, הערים המובילות במספר הדירות החדשות שנותרו למכירה  הן: לוד (2,370), באר יעקב (2,220), קריית אונו (1,430), אופקים (1,400), רעננה (1,370), קריית ביאליק (1,180), אור יהודה (1,070) וקריית גת (1,030).
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה